-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusu sunkiai sirgęs Andrius Šedžius šventes praleido reanimacijoje: „Galvojau, kad jau viskas“

Verslininkas Andrius Šedžius (44) didžiąsias metų šventes praleido ligoninės reanimacijoje. Žinomas vyras pasakoja sirgęs itin sunkia koronaviruso forma ir netgi baiminęsis dėl savo gyvybės. „Tiesą sakant, jau galvojau su visais atsisveikinti, pranešti, kad jau viskas“, – sako A.Šedžius. Dabar pasveikęs, bet vis dar su siaubu akistatą su klastingu virusu prisimenantis verslininkas ragina kitus kaip įmanoma labiau saugotis patiems bei saugoti artimuosius.
Andrius Šedžius
Andrius Šedžius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Andrius Šedžius prisipažįsta, kad prieš susirgdamas koronavirusu galvojo, jog jo organizmas labai stiprus ir virusas neužklups, mat mažiausiai dešimtmetį nėra sirgęs jokiomis ligomis. Vis dėlto, kaip vėliau pamatė, realybė visai kitokia.

Viskas prasidėjo, kai gruodžio 12 dieną verslininkas pajuto peršalimo simptomus, o kūno temperatūra pakilo iki 38 laipsnių.

„Iš pradžių galvojau, kad tai peršalimas, bet sesuo pasiūlė dėl viso pikto pasitikrinti ir išsiaiškinti, ar nesusirgau koronavirusu. Po dviejų dienų pasidariau testą ir gavau teigiamą atsakymą“, – pokalbį su 15min pradėjo Andrius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Šedžius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Šedžius

Žinomas verslininkas pasakojo namuose pragulėjęs dar dešimt dienų, tačiau temperatūra nekrito. Priešingai – ji vis labiau kilo, stipriai mušė karštis.

„Dešimtą ligos dieną nusiunčiau sesei nuotrauką. Joje buvo matyti, kad mano veidas papilkėjęs. Pamenu, labai trūko oro. Neturėjau jokių kitokių simptomų, išskyrus didelę temperatūrą, prakaitavimą“, – prisiminė A.Šedžius.

Kadangi būklė tik blogėjo, gruodžio 22 dieną Andrius greitosios pagalbos mašina buvo išvežtas į ligoninę. Prieš tai medikams pamatavus verslininkui temperatūrą, ji, anot vyro, siekė 40 laipsnių.

„Nelabai orientavausi, kas vyksta – neužrakinau nei durų, nei šviesų, nei televizoriaus išjungiau. Kaip stovėjau su šlepetėmis, taip ir išėjau, dar spėjęs apsivilkti striukę“, – pasakojo A.Šedžius.

Ligoninėje jis iš karto buvo paguldytas į reanimacijos skyrių, jam buvo padarytas tyrimas, kuris parodė, kad 60 proc. plaučių yra pažeista. Tuomet medikai vyrą prijungė prie deguonies aparatų.

„Gydytojai sakė, kad neduoda jokių prognozių, nedalina pažadų, bando gydyti, o kaip bus, taip. Man davė stiprių antibiotikų, prileido vaistų. Laimei, 27 dieną mane jau paleido namo“, – atsikvėpė A.Šedžius.

„Galvojau, kad labai reikia saugoti vyresnius žmones, tėvus, bet, dar nežinodamas, jog sergu, turėjau kontaktą su savo tėvu. Jis neužsikrėtė. Gydytojai sakė, kad nuo amžiaus niekas nepriklauso. Noriu pasakyti visiems stipruoliams, kad koronavirusas puola visus. Jis ieško žmogaus genokodo, o jei jį randa, niekas nepadės“, – 15min sakė Andrius.

Pats verslininkas pokalbio metu kelis kartus pakartojo negalvojęs, kad pats kada nors užsikrės virusu, nes sirgdavo labai retai, daug sportuodavo, atrodė, kad organizmas užsigrūdinęs.

„Bet pasigavau tokią sunkią formą, kad vos išsikrapščiau. Tiesą pasakius galvojau visiems pranešti, atsisveikinti su visais, pasakyti, kad jau viskas“, – kalbėjo A.Šedžius.

Sunkia koronaviruso forma prasirgęs žinomas vyras ragino ir kitus nenumoti ranka į jo grėsmę, kaip įmanoma labiau saugoti save bei kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius