Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kario priesaiką davusi Laura Asadauskaitė: „Neabejodama eičiau ginti tėvynės“

Išgirdus Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės pavardę, daugeliui ji asocijuojasi su sportu ir iškovotais medaliais olimpinėse žaidynėse bei pasaulio čempionatuose. Tačiau žinoma moteris aukštumų pasiekusi ne tik sportininkės karjeroje – ji taip pat yra ir Lietuvos krašto apsaugos savanorė. „Tai dviguba garbė“, – ryžtingai teigia Laura.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė / Irmanto Gelūno/BNS ir KAM/A.Pliadžio nuotr.

15min kalbinta Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė prasitaria, kad save jau gali vadinti patyrusia karininke, kadangi kelią savanoriškoje karo tarnyboje pradėjo dar 2003-aisiais. Net ir praėjus beveik 20 metų nuo savanorystės pradžios, pašnekovė neslepia, kad karo lauke išmokti įgūdžiai, įvairūs prisiminimai atmintyje likę iki šiol.

„Puikiai pamenu bazinius kursus, kuriuos privalėjau praeiti. Nors aš sportininkė ir fiziškai esu stipri, šie kursai man buvo labai sunkūs, reikalavo didelio užsispyrimo ir disciplinos. Tačiau visą sunkų darbą nominavo momentai, kai laimėjau medalius žaidynėse ir čempionatuose“, – pasakoja Laura.

Garsi sportininkė atskleidžia, kad prisijungti prie karininkų gretų ją pastūmėjo treneris. Pasak pašnekovės, dalis sportininkų tampa kariais savanoriais dėl vykstančių pasaulio čempionatų bei kariškių žaidynių. O už pasiekimus gaunami medaliai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Asadauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Asadauskaitė

„Dviguba garbė yra atstovauti Lietuvai ne tik kaip sportininkei, bet ir kaip kario savanorei“, – teigia pašnekovė.

Ukrainoje prasidėjus karo neramumams, sujudo ir Lietuvos kariuomenė. Paklausta, ar iš karo vadų negavo jokių nurodymų, Laura patvirtina, kad kol kas jokios informacijos jai nesuteikta. Visgi karininkė šiuo klausimu nusiteikusi ryžtingai.

„Esu davusi kario priesaiką ir kilus karui neabejodama eičiau ginti tėvynės. Kaip sakoma, moku šaudyti – moku ginti tėvynę“, – ryžtingai nusiteikusi 15min kalba čempionė.

KAM/A.Pliadžio nuotr./Laura Asadauskaitė
KAM/A.Pliadžio nuotr./Laura Asadauskaitė

Tiesa, Laura neslepia, kad dabartiniai įvykiai Ukrainoje ją stipriai paveikė. Ir nors stengiasi neprarasti vilties, ji įsitikinusi, kad įvairioms situacijoms reikia būti pasiruošus ir Lietuvoje.

„Esu nustebusi, kaip šiais laikais gali vykti karas. Kas šiuo metu vyksta Ukrainoje, yra neapsakoma žodžiais. Kaip ir daugelis kitų, tikiuosi, kad visa tai kuo greičiau pasibaigs ir gyvenimas sugrįš į įprastą, bent jau ramesnį, režimą.

Esame beveik kaimynai su Ukraina, mums irgi nėra saugu. Gali visko įvykti. Todėl su šeima labai tikimės, jog šis siaubas greitai liausis. Labai palaikome Ukrainos tautą, mes pasisakome tiktai už taiką“ , – vilties neslepia L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Kol Ukrainos miestai ir toliau negailestingai bombarduojami, į Lietuvą atvyksta vis daugiau karo pabėgėlių. Viena iš jų – ukrainietė sportininkė Katerina.

Paauglei penkiakovininkei neliko abejinga 15min pašnekovė Laura. Ji kartu su rėmėjais padeda mergaitei atsiriboti nuo neigiamų emocijų: „Dabar ji įsiliejo į mūsų grupę, treniruojasi kartu su jaunimu. Labai džiugu, kad galime prisidėti prie pagalbos suteikdami galimybę daryti tai, ką Katerina ir mėgsta – sportuoti. Matau, jog tai paauglei naudinga. Sportas tikrai padeda atsiriboti nuo blogų minčių, priverčia geriau pasijausti.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

Prie geresnės Katerinos savijautos prisideda ne tik L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės inicijuotos sportinės treniruotės, bet ir jos organizuojamos kelionės.

„Mes ne tik kartu treniruojamės, bet ir važiuojame kartu pasibūti. Aprodžiau merginai Vilnių, Trakus. Tai ją labai prablaškė ir teigiamai paveikė“, – šypsosi sportininkė.

Pašnekovė džiugių emocijų neslepia ir kalbėdama apie lietuvių tautos palaikymą. „Sulaukiu labai daug gražių žinučių iš svetimų žmonių. Jie mane pagiria, džiaugiasi už mano teikiamą pagalbą.

Labai džiugu, kad esame tokia tauta, kuri yra neabejinga Ukrainos įvykiams. Neabejoju, kad jei ir Lietuvai būtų taip atsitikę, Ukraina irgi prisidėtų prie pagalbos. Taip gražu matyti, kad Lietuva bei kitos valstybės vieningai padeda Ukrainai. Manau, taip turi elgtis visi“, – 15min atvirauja moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius