-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kristinos Ivanovos svoris kito tarp 65 ir 49 kg: „Dabar – gražiausias laikas mano gyvenime“

„Turime pamilti save tokius, kokie esame. Tačiau net jeigu norime keistis – nereikia dėl to eiti iš proto“, – įsitikinusi atlikėja Kristina Ivanova. Pasak jos, dauguma mūsų pamiršta savo individualumą ir žūtbūt bando atitikti kitų primestus standartus. Ypač merginos, moterys – visos stengiasi atrodyti kaip lėlės, visos – supanašėja ir tampa vienodomis.
Kristina Ivanova
Kristina Ivanova / 15min montažas

Kristina įsitikinusi, jog toks bandymas būti į kažką panašia nieko gero neduoda, svarbiausia – pačiai jaustis gerai, patikti sau.

Šiandien ji sako save mylinti labiau nei bet kada anksčiau. Neva dabar toks etapas, kai sau norisi skirti kuo daugiau kokybiško laiko.

„Dabar – gražiausias laikas mano gyvenime: myliu save, rūpinuosi savo sveikata, prisižiūriu, derinu mitybą. Prieš keletą metų buvo ta sveikata sušlubavusi, buvo labai daug streso gyvenime, todėl to kartoti nenorėčiau“, – 15min sakė Kristina.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 kg priaugusi Natalija Bunkė: apie komplimentus, sportą ir silpnybę valgyti naktimis

Kristina Ivanova dabar
Kristina Ivanova dabar

Jau kurį laiką ji didelį dėmesį skiria ir poilsiui – kasdien gerai išsimiega, o atsikėlusi neskuba, verčiau atsibunda porą valandų anksčiau, kad galėtų ramiai pasimėgauti kavos puodeliu, pusvalandį kitą pamedituoti, pabūti su savimi.

„Suprantu, kad kai randu laiko atsikvėpti, susikaupti, tada daugiau padarau, daugiau visko suspėju, gyvenime mažiau chaoso. O ir energijos daugiau atsiranda, kiti net stebisi – sako, iš kur pas tave tiek jėgų? Dabar man kiekviena diena – kaip šventė, gal todėl ir, pavyzdžiui, drabužių neskirstau į išeiginius ir kasdienius, kasdien stengiuosi pasipuošti“, – 15min kalbėjo Kristina.

Su stresu ir nuovargiu ji kovoja ir kitais būdais – geros nuotaikos dozę garsi atlikėja gauna ir reguliariai mankštindamasi. Ir nors ji anaiptol ne iš tų, kuri kasdien mėgsta lieti prakaitą sporto salėje, tačiau fizinis krūvis jai nesvetimas, Kristina mėgsta kaitalioti įvairias treniruotes ir vienaip ar kitaip pajuda bent kelis kartus per savaitę.

„Pagal savo užimtumo galimybes visuomet, kai tik galiu, stengiuosi užsiimti kokiu nors sportu: nuo limfodrenažinių masažų iki sporto salės, nuo paplaukiojimo baseine iki kvėpavimo terapijos seanso. Sportas man nėra tik lakstymas, į tai žiūriu plačiau, kartais net išėjimas pašokti su merginomis gali būti puikus pajudėjimas“, – kalbėjo ji.

Kristina sako itin mėgstanti sezoninį sportą – vasarą neretai išsiruošia pasivažinėti riedučiais, riedlente, taip pat – irklente, ja ji plaukioja ne tik ežeruose ar Baltijos jūroje, bet ir Prancūzijoje, Graikijoje. Žiemą mėgstama sporto šaka Kristinai tampa pačiūžos.

Asmeninio albumo nuotr./Kristina Ivanova
Asmeninio albumo nuotr./Kristina Ivanova
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Natalija Bunkė ir Kristina Ivanova
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Natalija Bunkė ir Kristina Ivanova

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 kg priaugusi Natalija Bunkė: apie komplimentus, sportą ir silpnybę valgyti naktimis

Itin svarbią vietą atlikėjos gyvenime užima ir maistas, jam ji sako negailinti nei laiko, nei pinigų, kokybiški, skanūs, sveiki patiekalai – Kristinos silpnybė.

Ji jau ne vienus metus nevalgo mėsos, visiškai nevartoja alkoholio. „Mėsą mano organizmas sunkiai virškina, o alkoholis turi labai daug kalorijų. Stengiuosi į savo mitybos racioną įtraukti daugiau daržovių. Apskritai, man svarbi maisto kokybė, estetika, todėl verčiau valgau mažiau, bet skaniau, mėgstu ir pati gaminti, ir gaminu su didele meile ir pagarba maistui“, – kalbėjo ji.

Tačiau skanų maistą derinti su dailia figūra neretai daugeliui tampa iššūkiu. Kaip tai pavyksta Kristinai? Ji tikina, kad viskas yra galvoje, jog svarbiausia – požiūris ir saiko jausmas.

OLIALIA nuotr./Kristina Ivanova 2008 metais
OLIALIA nuotr./Kristina Ivanova 2008 metais
15min.lt nuotr./Kristina Ivanova 2009 metais
15min.lt nuotr./Kristina Ivanova 2009 metais

Šiandien 172 centimetrų ūgio atlikėja sako net nežinanti, kiek tiksliai sveria. „Apie 57 kilogramus“, – šypsosi. Tačiau neslepia, kad jai yra tekę pasiekti kritines ribas – maždaug prieš šešerius metus ji tesvėrė apie 49 kilogramus ir tai buvo mažiausias jos svoris.

„Tuomet dalyvavau projekte „Šok su manimi“, dalyvavau „Mis Lietuva“ rinkimuose. Buvo daug streso, didelis krūvis, beprotiškas tempas. Atrodžiau tikrai kaip šakalys, per liekna ir pati sau nebegraži. Tačiau esu svėrusi ir 65 kilogramus, ir man tai buvo nemažai. Tiesą sakant, tuomet buvo sunku fiziškai, vos pajudėdavau, scenoje mušdavo prakaitas, supratau, kad kažkas ne taip, kad reikia kažką daryti, keisti“, – sakė ji.

Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr./Kristina Ivanova 2011 metais
Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr./Kristina Ivanova 2011 metais
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Ivanova 2011 metais
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Ivanova 2011 metais

Dabar Kristina sako per daug nebesukanti galvos dėl kilogramų, jai svarbiausia – kaip jaučiasi ir kaip atrodo, nei kiek sveria. Todėl ir visoms moterims ji pataria per daug svorio nesureikšminti, o verčiau susikoncentruoti į kitus dalykus. Esą koks tas svoris bebūtų, gražiausia moteris – tai laiminga moteris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Katažina Zvonkuvienė apie grožio ritualus: „Visą gyvenimą jaučiau bjauriojo ančiuko kompleksą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius