-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Las Vegaso gatvėse M.Wizard amerikiečiams demonstravo savo rankų miklumą

Savo gerbėjams iliuzionistas Mantas Wizard ką tik pristatė naują nuotaikingą vaizdo klipą, kurį nufilmavo pastarosios savo kelionės po JAV miestą Las Vegasą metu.
Mantas Wizard
Mantas Wizard / Asmeninio albumo nuotr.

Įdomu, kaip Mantui Wizard kilo sumanymas amerikiečiams rodyti savo triukus tiesiog šurmulingose gatvėse ir visa tai nufilmuoti?

„Tai buvo jau ketvirtas mano apsilankymas šiame mieste. Nuo vaikystės svajojau aplankyti būtent Las Vegasą ir jame pasirodyti kaip iliuzijos meno artistas. Na, ir, prieš keletą metų ši mano svajonė išsipildė: buvau pakviestas pasirodyti su savo scenine programa kasmetiniame iliuzionistų šou, buvau atrinktas kaip vienas iš septynių jaunų talentingų iliuzionistų. Pamenu, tai buvo neapsakomas jaudulys: stovėti šio legendinio miesto scenoje prieš du tūkstančius žiūrovų ir pramogų verslo žinovų“, – prisimena M.Wizard.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Wizard
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Wizard

Tai įvyko 2012-aisiais. Nuo to laiko šį miestą lietuvis tiesiog įsimylėjo ir vis trokšta į jį sugrįžti. „Visiomet grįžtu čia susitikti su garsiais kolegomis, pasimokyti privačiose konsultacijose. Šiame mieste prieš keletą metų sutikau ir savo mėgiamiausią iliuzionistą, tiesiog autoritetą David’ą Copperfieldą“, – sako Mantas.

Pastarąjį kartą M.Wizard tiesiog norėjo apsilankyti Las Vegase kaip svečias, keliautojas ir pasižiūrėti dar nematytų populiarių šou programų. Taipogi norėjo išbandyti kitokį savo meno formatą – triukus rodyti ne scenoje, o tiesiog žmonėms iš arti, gatvėje, nevilkint sceninio kostiumo, be specialaus sceninio apšvietimo. Organiškai ir paprastai – minimalistiniu stiliumi.

„Visada smagu betarpiškai bendrauti su žiūrovais, justi jų emocijas, stebėti jų reakcijas. Man visada maga sukurti nedidelį stebuklą, nesvarbu ar vienam žmogui ar keliems šimtams vienu metu. Tad su video projektų kūrėjais nusprendėme tiesiog pasidaryti magijos dieną ir nufilmuoti keletą smagių rankų miklumo triukų, kuriuos tobulinu jau keletą metų ir dabar pademonstravau amerikiečiams“, – teigia Mantas.

Vaizdo įrašą žiūrėkite čia:

VIDEO: Mantas Wizard Los Andželo gatvėse žmonėms demonstravo triukus

M.Wizard neretai stengiasi savo pasirodymus paversti interaktyviais. Artistas mano, kad tai – modernus ir šiuolaikiškas iliuzijos meno formatas, kuris tik dar labiau paliečia ir žiūrovus.

„Trokštu, kad žiūrovai patys betarpiškai taptų pasirodymo dalimi – tai padeda sukurti dar stipresnę emociją ir patirtį. Taipogi stengiuosi nepamiršti pagarbos ir subtilaus triukų pateikimo. Įvykus triukui matyti bei girdėti žmonių reakcijas, emocijas yra nuostabiausia mano darbo dalis“, – neslepia pašnekovas.

Lietuvis pabuvojo Las Vegase prieš pat šiame mieste paskelbiant karantiną.

„Atvykau į šį miestą prieš pasauliui sustojant. Las Vegasas visada buvo miestas, kuris niekada nemiega. Net per didžiausias katastrofas ar valstybinius įvykius šis miestas nesustodavo. Visgi, netrukus po mano išvykimo jis sustojo, milžiniški viešbučiai užsidarė, salės ir arenos, kurios visuomet būdavo pilnutėlės visiškai ištuštėjo ir šio miesto šviesos užgeso.

Gerai, kad man ten besilankant didelės įtampos dar nebuvo justi, apskritai JAV šio viruso problema atrodė kažkur toli ir nelabai aktuali. Tuo labiau šiame pramogų mieste, kur apskritai visi rūpesčiai visuomet atrodo nutolę“, – pasakojo iliuzionistas.

M.Wizard ir šiandien nuolatos bendrauja bei susirašinėja su kolegomis iš šio Amerikos miesto. Pasak Manto, situacija Las Vegase ir šiandien yra ganėtinai sudėtinga, neaiški ir ypatingai bloga visam pramogų verslo sektoriui. Las Vegase Mantas pabuvojo jau keturis kartus ir šis miestas niekada nepaliauja vyro stebinti.

„Kaskart aplankau naujas šou programas, „Cirque du Soleil“ spektaklius, stebiu kolegų pasirodymus. Čia gimsta naujos idėjos ir sumanymai, išvystu pasaulines tendencijas ir naujoves. Išties, tai ne tik magijos, o apskirtai šou verslo, pramogų pasaulio sostinė. Šio miesto scenose pasirodo žinomiausi artistai, o kai kurių pasirodymų techninės galimybės ir specialieji efektai tiesiog atima žadą“, – neslepia artistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius