-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lavija Šurnaitė pristatė knygą „Optimizmo genas“: „Rašau tik tai, kuo pati tikiu“

Antradienio vakarą žurnalistė ir radijo bei TV laidų vedėja Lavija Šurnaitė pristatė antrąją autorinę savo knygą „Optimizmo genas“. Į knygos pristatymą sugužėjo autorės kūrybos gerbėjai ir bičiuliai.
Lavijos Šurnaitės knygos pristatymo akimirka
Lavija Šurnaitė su Daumantu Kairiu ir sūnumi / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pegaso“ knygyne vykusiame renginyje, autorė pasidalino savo asmenine patirtimi ir patarimais, kaip rasti stiprybės kovojant su vidiniais demonais bei jaustis laiminga ir mylima moterimi.

Jei raunatės plaukus dėl nelaimingos meilės, nuolat jaučiatės pavargę ir vis trūksta pasitikėjimo savimi – geros savijautos ir optimizmo paslaptis savo naujausioje knygoje atskleis L.Šurnaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lavija Šurnaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lavija Šurnaitė

Knygoje „Optimizmo genas“ žinoma moteris sudėjo įtraukiančias gyvenimiškas istorijas – nuo liūdnų nelaimingos meilės kuriozų iki labai pikantiškų nutikimų „pro rakto skylutę“.

„Optimizmo genas“ – ne pirmoji žinomos žurnalistės knyga. Didelio skaitytojų įvertinimo sulaukė prieš metus pasirodęs kūrinys „Maži įpročiai – dideli pokyčiai“, kuriame sudėti mitybos, judėjimo ir odos priežiūros receptai.

„Numesti kelis kilogramus, sumažinti liemens apimtį ar išmokti teisingų mitybos įpročių, ko gero, yra lengviau nei atsikratyti gerą savijautą, savivertę ir nuotaiką gniaužiančių dalykų. Jaučiu, kad ši knyga bus labai reikalinga, nes ji smagi, nuoširdi ir paremta mano asmenine patirtimi bei išgyvenimais. Rašau tik apie tai, kuo pati tikiu“, – sako L.Šurnaitė.

Knygos autorė įsitikinusi, kad emocinis moterų pasaulis yra lyg amerikietiškieji kalneliai – nuolatinis judėjimas aukštyn ir žemyn. Nemažai daliai moterų dar labai trūksta pasitikėjimo savimi, emocinio komforto, motyvacijos ir įkvėpimo – būtent šiais dalykais L.Šurnaitė ir stengiasi dalintis savo knygoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lavija Šurnaitė ir Martas Kalendra
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lavija Šurnaitė ir Martas Kalendra

„Nepaisant to, kad išoriškai mes esame labai skirtingos, tačiau giliai viduje slepiame panašų vidinį pasaulį, kuriame netrūksta nei angelų, nei demonų. Noriu padėti moterims suprasti, kad liūdėti, verkti, pykti ir pavydėti – normalu, tačiau svarbu mokėti šiuos jausmus suvaldyti, kad jie neimtų valdyti mūsų“, – sako L.Šurnaitė.

Autorė intriguoja, kad knygoje „Optimizmo genas“ skaitytojos ras ne tik atvirus prisipažinimus, tačiau ir gyvenimiškus nutikimus su „S“ ženklu: „Istorijos joje surašytos tik kaip iliustracija, skirta perteikti tikrus įvykius. Viskas surinkta iš tikro gyvenimo. Kiekviena mano ar kitos moters patirtis čia transformuota į savotišką formulę, kaip spręsti mums laimingą gyvenimą trukdančius dalykus.“

L.Šurnaitė atskleidžia, kad rašydama knygą, visų pirma, stengėsi sudominti save pačią, todėl rašydama kėlė sau klausimą – ar pati skaitytų tokią knygą, ar jai būtų įdomu, malonu, naudinga ir juokinga. Tačiau ji teigia, kad įkvėpimo reikia sulaukti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lavijos Šurnaitės knygos pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lavijos Šurnaitės knygos pristatymo akimirka

„Tikrai ne auksinis ruduo už lango ar žydra banguojanti jūra įkvepia kurti. Tai – vidinis krebždesys, kurio nemoku nusakyti, jausmas, kuris atsiranda ir pasufleruoja, kad vėl yra, apie ką rašyti“, – sako autorė.

L.Šurnaitė pasakoja, kad knygos rašymo procesas nuo idėjos gimimo galvoje iki faktinio pasirodymo knygynuose užtruko kiek daugiau nei metus.

„Knyga pati tave pasiima ir neklausia ar dabar patogus metas rašyti, ar nesi pernelyg užsiėmusi ir pavargusi. Kai ateina tas jausmas, žinau, kad nenusiraminsiu, kol neįgyvendinsiu savo idėjos. Ne visas knygos rašymo procesas yra romantiškas, nes tai reikalauja ne tik laiko, bet ir susikaupimo, įtampos ir begalinio atsidavimo“, – sako L.Šurnaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lavijos Šurnaitės knyga – kvietimas dideliems asmeniniams pokyčiams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius