Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lavija Šurnaitė žymioms bičiulėms pristatė trečią knygą: joje – ir asmeniniai skyrybų išgyvenimai

Knygos rašymo procesas pareikalauja nemažai jėgų, tačiau lygiai tiek pat praturtina – suteikia ne tik realizacijos, bet ir kūrybinį džiaugsmą. Su šia mintimi sutinka ir jau trečiąją savo knygą pristatanti žurnalistė Lavija Šurnaitė.
Lina Kairytė su sūnumi, Lavija Šurnaitė, Gražina Baikštytė
Lina Kairytė su sūnumi, Lavija Šurnaitė, Gražina Baikštytė / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Noras pasidalinti patirtimi, atrastomis gyvenimo tiesomis bei padėti kitiems lengviau ištverti užklupusius sunkumus paskatino autorę kartu su leidykla „Alma littera“ išleisti knygą „Pakeliui su savimi“. Joje – ir asmeninės patirtys, ir patarimai, kur ieškoti šviesos, kai pastarosios, rodosi, net nesimato.

„Pakeliui su savimi“ neria į gilesnius emocinius vandenis, kai susiduriame su netikėtais ir nelauktais iššūkiais – sunkiais išgyvenimais, netektimis, iširusiais santykiais, nesėkmėmis darbe, skyrybomis, gyvenimo džiaugsmo praradimais. Kai pajuntame ne tik teigiamų emocijų, bet ir skausmo, nevilties, ašarų, kančios, liūdesio skonį“, – pasakoja autorė.

Knygoje ji aprašo ir savo, ir kitų artimų moterų patirtis, kažkada padėjusias įveikti sunkiuosius gyvenimo etapus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lavijos Šurnaitės knygos pristatymo akimirka
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lavijos Šurnaitės knygos pristatymo akimirka

Žmonių santykių svarbą pabrėžianti žurnalistė atvira – ir jos gyvenime būna tiek pakilimų, tiek nuopuolių. Svarbiausia suprasti, kad su savais rūpesčiais nesame vieni – nebijoti kreiptis pagalbos į artimus žmones, kalbėti apie savo skaudulius. Mat kokie skirtingi bebūtume, jaustis geriau mums padeda panašūs laimės receptai.

„Tai tarsi draugiškai ištiesta ranka, kai negera. Šios knygos pagrindas – atradimai, padedantys „kramtyti gyvenimą“. Jei nori jį tiesiog staigiai, it didelį kąsnį, nuryti, gali imti springti. Čia verta suvokti savo ribotumą – gerąja to žodžio prasme. Priimti mintį, kad spragtelėję pirštais visko neišspręsime. Leiskime sau pabūti silpniems, liūdniems, o tada susiimti ir toliau kiekvienam lipti į savo kalną“, – įžvalgomis dalijasi L.Šurnaitė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lavijos Šurnaitės knygos pristatymo akimirka
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lavijos Šurnaitės knygos pristatymo akimirka

Autorė pripažįsta – rašyti knygas ji ima pajutusi, kad gali pagelbėti kitoms moterims. Ne išimtis ir „Pakeliui su savimi“. Visgi šios istorijos pabrėžia ne tik individualią moterų stiprybę. Rašydama trečiąją knygą, L.Šurnaitė siekė priminti, kokia svarbi ir palaikanti yra moterų vienybė.

„Pasaulis būtų žymiai geresnis, jei moterys labiau mylėtų ir palaikytų vieną kitą, užuot tylomis save graužusios, kuri gražesnė, talentingesnė. Rašydama galvojau apie jas, bet mano knygos nedraudžiamos ir vyrams“, – juokiasi L.Šurnaitė.

Pristatymo akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius