Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leonardas Pobedonoscevas su bendražygiais sėkmingai įveikė istorinį Siera Leonės maratoną

Septynių lietuvių komanda, kurios vienas narių – aktorius Leonardas Pobedonoscevas – metusi iššūkį sau ir iškeliavusi į Afriką bėgti labdarai skirtame maratone „Running For Change“ sėkmingai įveikė 42-iejų kilometrų maratoną karštojoje Siera Leonėje.
Lietuvių „Running For Change“ komandos nariai
Lietuvių „Running For Change“ komandos nariai

Šeštadienį, birželio 9-ąją, įvykęs maratonas – pirmasis šioje Vakarų Afrikos valstybėje, tad jį galima drąsiai vadinti istoriniu.

„Mes tai padarėme! Tai, dėl ko ir atvykome į Siera Leonę. Dėl ko treniravomės paskutinius mėnesius, apvaginėjome savo šeimas laiko prasme, rinkome pinigus... Mes visi prabėgome pirmą Siera Leonės istorijoje maratoną! Ir nesvarbu, kad teko bėgti kalnais kalneliais prie +35 temperatūros, kad kai kas gulėjo prie sąmonės netekimo ribos pusvalandį medicinos punkte, kad vėl traukė raumenis ir negalėjai žengti nei žingsnio... Buvo žiauriai sunku, saulė spigino negailestingai, bet visi „Running For Change“ komandos nariai pasiekė finišą savo kojomis. Tai tikrai yra nereali patirtis visiems mums. Ir vietinių gyventojų žodžiai „Thank you“, kosminis jų palaikymas yra neaprašomas ir nepapasakojamas... Nepatikėsite, tačiau iš Fritauno mūsų palaikyti atvyko lietuvis Giedrius, dirbantis Jungtinių Tautų vystymo programoje. Jam skrendant lėktuvu britai papasakojo, kad atvyksta „crazy“ lietuvių komanda ir jis nieko nelaukęs atvyko. Kad būtumėte girdėję kaip vieno kaimelio vaikai, Giedriaus primokinti, skandavo „Lietuva!“ :-))) Dabar komanda iškrito pietų miego, o vakare „ClubHouse“ vyks party!!!“ – džiaugsmingais įspūdžiais „Facebook“ dalijosi „Running For Change“ maratono dalyviai.

Daugiau informacijos apie projektą ir dalyvių įspūdžių galima rasti  „Facebook“ svetainėje.

Bėgimą „Kiln Sierra Leone Marathon“ organizavo viena britų draudimo kompanija, kuri savo veiklos 50-mečio proga surengė labdaros akciją – 5 km, pusmaratonio ir viso maratono bėgimą. Jo metu surinktos lėšos bus skirtos vienos skurdžiausių pasaulio šalių gatvėse gyvenantiems vaikams remti.

Lietuviai 42 km maratoną bėgo Makeni regione. Šis miestas – didžiausias Siera Leonės šiaurėje, jame gyvena apie 100 tūkst. žmonių. Makeni yra maždaug už trijų valandų kelio nuo šalies sostinės Fritauno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius