-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Liekam namie su Elena“: margučiai skruzdėlyne ir kiti Violetos Mičiulienės patarimai Velykoms

Šis laikotarpis dažnam – kupinas išbandymų ir neretai slogesnių emocijų. Karčių žodžių karantinui negaili ir aktorė, „Ypatingų“ autorė Violeta Mičiulienė, kuri pripažįsta, kad šiuo momentu jai labiausiai trūksta žmonių. Deja, bet ir viena gražiausių pavasario švenčių Violetos namuose bus kitokia. Vis dėlto patarimų, kaip sutikti Velykas, Violeta turi į valias.

15min laidos „Liekam namie su Elena“ laidos metu V.Mičiulienė juokėsi, kad pati geriausia šventė jai – pirmadienis. Tai kone vienintelė diena, kada iki karantino renginius vedanti ir dažnai scenoje pasirodanti moteris turi galimybę pasiilsėti nuo darbų. Ji, kaip ir kiti pramogų pasaulio atstovai, švenčių metu dažniausiai dirba.

„Mano vaikai užaugo per šventes matydami mamą beprotiškame lėkime, bėgančią pro duris, dar tuo pačiu metu dažančią kiaušinius. Švenčių nemėgstu, nes dažniausiai turėdavau dirbti, o dabar turiu tiek daug laisvo laiko, kad net nežinau, ką daryti“, – sako Violeta, karantino laikotarpiu, kaip pati sako, sąžiningai izoliavusi nuo visų.

Ir nors dažnam gali pasirodyti, kad vietoje nenustygstanti ir visuomet bendrauti linkusi Violeta užsidariusi namie neranda sau vietos, ji pripažįsta, kad sava draugija jai pati geriausia. Po 10 metų pertraukos taip Violeta net namus taip kruopščiai susitvarkė, kad šie dabar muziejų primena, taip palengva ji pasiruošė ir šventėms.

Praėjusią savaitę miškuose apsilankiusi Violeta sako labai apsidžiaugusi, kad jau nubudo skruzdėlės. O priežastis paprasta – būtent jos pagelbsti dažant velykinius margučius.

„Taip darydavo mano močiutė, nors viena gamtos mylėtoja už tai mane labai barė. Receptas juokingas, bet tai yra išties labai savotiškas kiaušinių dažymo būdas. O viskas vyksta taip – nudažius kiaušinius įvairiausiomis spalvomis ar svogūnų lukštais, kai jie atvėsta, nuveži juos į mišką iš vakaro. Padedi ant skruzdėlyno ir išvažiuoji, o kitą dieną randi tikrą stebuklą“, – patarimus dalija Violeta.

„Turiu fotoaparatą“ nuotr./Violeta Mičiulienė
„Turiu fotoaparatą“ nuotr./Violeta Mičiulienė

Taip jau vaikystės ant jos stalo atsidurdavo ne tik ypatingu būdu marginti kiaušiniai, bet ir kitos gėrybės. Ir nors šiemet Violeta šventes minės be prie stalo susėdusių artimųjų, juos pamatyti žada kompiuterio ekrane, kartu dauš margučius, ragaus ir paruoštų šedervų.

Violeta juokiasi, kad ant stalo neretai atgula patiekalai pagaminti iš to, ką ji randa šaldytuve. Kaip pati sako, Velykas ji gali surengti bet kada, svarbiausia, kad būtų motyvacijos ir noro. O kai jo į valias, Violeta gamina įvairius delikatesus.

Pavyzdžiui, želatininius keksiukus. Kadangi kepti saldžių patiekalų Violeta ne itin mėgstanti, į specialias formeles paruošia mėsa, daržovėmis ar kitais šaldytuve randamais ingredientais užpildytus „kiaušinius iš želatinos“. V.Mičiulienė sako, kad toks gardėsis ne tik nuostabiai papuoš stalą, bet ir puikiai tiks besistengiantiems gyventi sveikiau. Daugiau receptų išgirsite laidoje.

Visą pokalbį su Violeta Mičiuliene apie Velykas ir išskirtines tradicijas rasite žemiau:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius