Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liepa, Mia, Skaiva, Atlanta: kodėl žinomos moterys keičia vardus?

Nors gerbėjams Liepa Mondeikaitė prisistato pseudonimu – Liepa, tėvai į dainininkę vis dar kreipiasi tikruoju vardu – Karolina. Taip pat ją vadina ir artimiausi draugai, o sužadėtinis Evaldas Norkevičius, būna, abu vardus pasako. „Sceninis vardas skirtas tam, kad atskirtų asmeninį gyvenimą nuo darbinio“, – Žmonės.lt paaiškino L.Mondeikaitė.
Liepa Mondeikaitė, Vilija Pilibaitytė-Mia, Skaiva Jasevičiūtė ir Elena Puidokaitė-Atlanta
Liepa, Mia, Skaiva, Atlanta / Aistės Navickaitės-Balčienės ir Žmonės.lt nuotr.

Žmonės.lt L.Mondeikaitė pasakojo, kad Liepos vardą jai sugalvojo prodiuseriai. „Tas vardas man skirtas buvo nuo pat karjeros pradžios. Man jis patiko, bet negalvojau, kad taip „prilips“. Būtų tikęs gal ir Karolinos vardas, bet taip buvo sugalvota“, – atskleidė dainininkė. 

Ji pasakoja, kad artimiausi žmonės į ją kreipiasi tikruoju, o gerbėjai, kolegos – sceniniu vardu. „Evaldas prie tėvų kreipiasi Karolinos vardu, o namuose – Liepos. Man abu vardai ir tinka, ir patinka“, – sakė ji. Išmokti reaguoti į sceninį vardą jai nebuvo sunku.

Paklausta, ar žada kada vardą pakeisti ir oficialiai, dainininkė tikino nematanti reikalo: „Scenoje juk paso nerodau. Sceninis vardas skirtas tam, kad atskirtų asmeninį gyvenimą nuo darbinio.“

Vardus pasikeitė ir kitos

Tačiau L.Mondeikaitė – anaiptol ne vienintelė garsenybė, visuomenėje žinoma sceniniu, o ne tikruoju vardu. Tiesa, dalis žinomų žmonių pačių sugalvotus vardus įteisino ir oficialiai.

Pavyzdžiui, Skaiva Jasevičiūtė, kurią tėvai iš tiesų pavadino Kristina. Šis vardas jai labai nepatiko, žurnalistė pasakojo, kad jį nešiodama tiesiog prastai jautėsi. „Nors apie vardo keitimą svajojau dar būdama paauglė, tačiau tai oficialiai padaryti galėjau tik sulaukusi pilnametystės“, – yra sakiusi ji. Vardą ji pasikeitė oficialiai.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Skaiva Jasevičiūtė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Skaiva Jasevičiūtė

Dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia taip pat atskleidė ketinanti keisti vardą. „Labai daug žmonių mane vadina Mia, ir aš jau pripratau“, – radijo stoties eteryje sakė ji. Pasirodo, dokumentus, kurių reikia norint pasikeisti vardą, reikiamoms institucijoms ji pateikė jau prieš šešerius metus, tik vis neranda laiko galutinai šio reikalo sutvarkyti. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Ne išimtis ir atlikėja Elena Puidokaitė-Atlanta, kuriai stovint scenoje slapyvardis taip prigijo, kad vardu Atlanta ilgainiui visi į ją ir ėmė kreiptis. Tik dabar, kai moteris dirba renginių organizavimo srityje, Atlantos pseudonimas tampa retai pavartojamu – ji ir vėl prisistato Elena. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Elena Puidokaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Elena Puidokaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius