Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lietuvą palikęs garsus dizaineris Vitalijus Autukas: „Londonas tapo išsigelbėjimu nuo patyčių“

„Londonas tapo mano išsigelbėjimu nuo patyčių, neapykantos ir padėjo išsigydyti sunkią ligą...“ – pasakoja 35-erių Vitalijus Autukas, anksčiau Lietuvoje buvęs garsus dizaineris.
Vitalijus Autukas dabar ir jaunystėje
Vitalijus Autukas dabar ir jaunystėje / Asmeninio albumo nuotr.

Lietuvoje Vitalijus išgarsėjo prieš dešimtmetį, būdamas vos 14-os metų. Savo kurtais drabužiais Vitalijus žavėjo garsias ponias, jos mielai stodavo į eilę, kad moksleivis jas papuoštų. Apie fenomenalius vaikino sugebėjimus ir užsispyrimą tuomet rašė visa spauda, jo kolekcijas rodė televizijos laidos. Tačiau vieną dieną Vitalijus tarsi dingo.

Asmeninio albumo nuotr./Vitalijus Autukas jaunystėje
Asmeninio albumo nuotr./Vitalijus Autukas jaunystėje

Laidai „Nuo... Iki...“ pirmą kartą Vitalijus nusprendė labai atvirai papasakoti savo sėkmės istoriją – kiek ji jam, tuomet dar paaugliui, kainavo.

„Kai iš tavęs tyčiojasi visa šalis, kas trečias žmogus gatvėje žino, kas tu toks, ir koks kas dešimtas nepatingi ką nors pasakyti... Kai eini gatvėje, o išlenda koks vyras ir ant tavęs rėkia: tokius kaip tu šaudyti reikia, tu, išsigimėli...“ – pasakojo V.Autukas.

LNK nuotr./Vitalijus Autukas
LNK nuotr./Vitalijus Autukas

Šiandien lietuvis turi Didžiosios Britanijos pilietybę ir gali pasidžiaugti sėkminga karjera Londone – darbu su garsiausiais pasaulyje mados namais. Lietuvoje išgarsėjęs dar būdamas paauglys, Vitalijus ne vienus metus kentė ne tik patyčias, bet ir grasinimus, sunkiai dirbo ir tikėjosi tėvynėje sukurti savo verslą.

LNK nuotr./Vitalijus Autukas
LNK nuotr./Vitalijus Autukas

Tačiau sulaukęs pilnametystės nuleido rankas, kaip pats sako, buvo nesvarbu, kad jo kurtomis suknelėmis puošdavosi žinomos damos, – investuoti į jaunojo kūrėjo talentą niekas nenorėjo.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ jau šiandien, 20.00 val., tik per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius