Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuviškų svingerių“ aktorė G.Glemžaitė: „Yra svarbesnių problemų, nei kas su kuo ir kaip miega“

Naujausioje režisieriaus Tado Vidmanto komedijoje pagrindiniais aktoriais tapo Martynas Nedzinskas ir Gelminė Glemžaitė. Jie geri pažįstami, todėl, gavę pasiūlymą vaidinti intriguojančio pavadinimo filme „Lietuviški svingeriai“, nedvejodami sutiko. Ar patys gyvenime sutiktų leistis į tokią avantiūrą, kokią išbando jų personažai, kokia yra tvirtų santykių paslaptis ir kas filmavimo metu kėlė nerimą – aktoriai atvirauja interviu.
Gelminė Glemžaitė ir Martynas Nedzinskas komedijoje „Lietuviški svingeriai“
Gelminė Glemžaitė ir Martynas Nedzinskas komedijoje „Lietuviški svingeriai“ / Ievos Jūros Jūraitės nuotr.

– Kuo vaidmuo komedijoje „Lietuviški svingeriai“ jums pasirodė ypatingas ir įdomus?

Martynas: Įdomus pasirodė mano vaidinamo personažo Simo pasikeitimas. Kaip vaikiškas, bailus, slepiantis savo jausmus ir tikrą veidą žmogus įvykių sūkuryje subręsta ir tampa vyru, prisiimančiu atsakomybę už savo veiksmus ir aiškiai suprantančiu savo vertybes.

Gelminė: Filmo žanras, kurį pavadinčiau romantine komedija, man buvo naujas, norėjau išbandyti save ir tokiame amplua. O ir pats Giedrės personažas man pasirodė ne vienaplanis charakteriukas, o įdomus mąstantis ir jaučiantis žmogus, su kuriuo galėjau susitapatinti.

VIDEO: Tadas Vidmantas pristatė naujausio savo filmo „Lietuviški svingeriai“ anonsą

– Kokių iššūkių kėlė šis vaidmuo? Ar buvo momentų, privertusių žengti iš komforto zonos?

Martynas: Reikėjo numesti 10 kilogramų, išmokti pilnai išrinkti ir surinkti „Ferrari“, bei pamilti ryškiai mėlynas kelnes. Žinoma, juokauju, bet dėl „Ferrari“ tai dalis tiesos yra – mano vaidinamas vyras yra automobilių serviso darbuotojas.

Gelminė: Filmuojant su šiokiu tokiu nerimu laukiau „sekso“ scenos filmavimo, bet kolegos, režisierius ir likusi komanda į viską žiūrėjo labai profesionaliai, tad tik pradėjus filmuoti tas nerimas dingo.

– Ką manote apie svingerių gyvenimo būdą?

Martynas: Lygiai tą patį, ką manau apie pingvinų gyvenimo būdą, – visiškai nieko. Labiau rūpinuosi savo gyvenimo būdu.

Gelminė: Pritariu Martynui. Manau, yra nuostabu, kad šiais laikais visi galime gyventi taip, kaip norime. Jeigu kažkam to norisi – pirmyn. Pasaulyje tikrai yra didesnių ir svarbesnių problemų nei kas, su kuo, ir kaip miega.

– Ar personažuose, kuriuos suvaidinote, yra bent dalelė jūsų?

Martynas: Tai tėra personažas. Filmo kūrybos komanda nesirenka aktorių pagal tai, ką jie yra patyrę, kuo domisi ar ką veikia laisvu laiku. Jie renkasi juos pagal sugebėjimus. Taigi, vienintelė mano dalelė, kuri yra filme, tai ta, kuri mėgsta vaikščioti miškais.

Gelminė: Visuose personažuose, kuriuos sukuriu, būna bent dalelė manęs. Visada personažo savybių ir paties personažo ieškau pirmiausia savyje, savo patirtyse. Bandau įsivaizduoti, kaip aš pati elgčiausi, jausčiausi ir kalbėčiau gyvenimo situacijose, į kurias papuola mano personažas.

– Kaip manote, kokia yra sėkmingų santykių paslaptis?

Martynas: Pagarba ir supratimas, kad vyrai ir moterys tiesiognori skirtingų dalykų“.

Gelminė: Manau, jeigu būtų kokia nors paprasta sėkmingų santykių formulė, pasaulyje tikrai nebūtų tiek skyrybų ir nelaimingos meilės istorijų. O šiaip tiek santykiuose, tiek, apskritai, gyvenime su kitais stengiuosi elgtis taip, kaip norėčiau, kad su manimi elgtųsi kiti. Taip pat kitas svarbus dalykas santykiuose – kalbėtis. Apie viską.

Ievos Jūros Jūraitės nuotr./Gelminė Glemžaitė ir Martynas Nedzinskas komedijoje „Lietuviški svingeriai“
Ievos Jūros Jūraitės nuotr./Gelminė Glemžaitė ir Martynas Nedzinskas komedijoje „Lietuviški svingeriai“

– Kaip sureaguotumėte, jei jūsų antroji pusė pasiūlytų tokį nuotykį kaip filme?

Gelminė: Apsiverkčiau ir užsisakyčiau picą. O jei rimtai, tai turbūt pirma paklausčiau, kodėl to nori.

Martynas: Na, aš tai įsivaizduoju, kad sureaguočiau kažkaip protingai, empatiškai, jausmingai, su atsakingu lengvabūdiškumu ir labai prasmingai.

– Kaip manote, kas porose paprastai inicijuoja svingerystę – vyrai ar moterys?

Martynas: Manau, kad inicijuoja kosmosas siųsdamas mums žvaigždžių dulkes.

Gelminė: Man pirma mintis kyla tokia – greičiausiai vyrai. Bet geriau pagalvojus, manau, tiek vieni, tiek kiti.

– Ar apsikeitimas poromis labiau padeda santykiams, ar juos griauna?

Gelminė: Tikrai nesu santykių ekspertė, bet, manau, priklauso nuo to, kokie yra santykiai ir kokia pati pora. Jeigu abiem žmonėms to norisi ir abu jaučiasi komfortiškai, nematau tame nieko blogo. Bet, jeigu bent vienas iš partnerių jaučiasi blogai, ir tai slepia nuo kito, tai aišku, kad ne į gerą.

Martynas: Ilgalaikiai, brandūs santykiai ir atvirumas tarp dviejų žmonių yra vertingiausia ir stipriausia, kas gali nutikti porai. Ir tokiai porai nebereikia jokių kitų porų. Jei esi atviras, reiškia, nesi uždaras ir sugebi priimti viską, kas nutinka ir kas gali nutikti.

– Kuri filmo scena jums labiausiai įstrigo? Kodėl?

Martynas: Scena, kai mano personažas Simas išlipa iš mašinos ir apkabina Gelminės kurtą Giedrės personažą. Tai labai žmogiška scena. Man ji svarbi todėl, kad aš pamačiau, ką jaučia vienas kitam mūsų veikėjai. Bet nenoriu pasakoti daugiau, nes tai svarbus filmo epizodas.

Gelminė: Nežinau, ar galėčiau pavadinti tai labiausiai įstrigusia scena, bet filmo finalas sukėlė man daug emocijų. Atsimenu, kai filmavome tą sceną, mane kažkodėl labai ėmė juokas – dubliui susivaldydavau, bet tarpuose vis pratrūkdavau kikenti, net nežinau kodėl, gal dėl nuovargio. Nepaisant to, ši scena man paliko labai šiltą ir gražų jausmą.

– Kaip trumpai apibūdintumėte filmą „Lietuviški svingeriai“ žmonėms, kurie apie jį nieko nežino?

Martynas: „Lietuviški svingeriai“ yra filmas apie dviejų žmonių santykius, apie jų silpnybes ir stiprybes. Apie lietuvių tabu karalių – seksą. Apie vyrą ir moterį. O dar – tai linksma komedija su švelnios erotikos elementais.

– Pasidalinkite įspūdžiais apie šio filmo partnerius – kaip sekėsi vienam su kitu dirbti?

Martynas: Su Gelmine dirbti vienas malonumas. Mes daug juokėmės, daug laiko praleidome mašinoje kalbėdami apie įvairiausius dalykus. Su Gelmine esu gerai pažįstamas ir žinau, kad susitikus su ja, chemija garantuota. Tai labai žavi, protinga ir talentinga moteris.

Gelminė: Su Martynu anksčiau esu dirbusi teatre, tad jis manęs nenustebino (gerąja prasme). Martynas yra profesionalus ir patikimas partneris, su kuriuo malonu ir įdomu ne tik dirbti, bet ir stebėti ir mokytis kaip dirba jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius