Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuviškų svingerių“ VIP premjera suviliojo erotikai ir humorui neabejingus svečius

Tado Vidmanto gerbėjai vėl ploja rankomis – režisierius pristato savo naują darbą, kino ekranus pasiekė jo juosta „Lietuviški svingeriai“. Ir nors komedija oficialiai pradedama rodyti nuo spalio 26-osios, keliomis dienomis anksčiau ją galėjo išvysi išskirtinė publika. Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis“ buvo nutiestas raudonas VIP premjeros kilimas.
Aistė Kabašinskaitė ir  Mantas Katleris, Arūnas Valinskas, Martynas Nedzinskas su žmona Agnė Kaktaitė
Aistė Kabašinskaitė ir Mantas Katleris, Arūnas Valinskas, Martynas Nedzinskas su žmona Agnė Kaktaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasveikinti režisieriaus T.Vidmanto čia atvyko ir būrys žvaigždžių. Čia buvo galima sutikti daugybę garsių aktorių, verslo, pramogų pasaulio atstovų.

TAIP PAT SKAITYKITE: A.Valinskas apie žmonos Ingos vaidmenį „Lietuviškuose svingeriuose“: „Niekas nėra matęs jos daugiau, nei aš“

Renginio nepraleido Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys, Mindaugas Papinigis, Emilis Vėlyvis, Robertas Kalinkinas, Aistė Kabašinskaitė ir Mantas Katleris, Simona Albavičiūtė-Bandita ir Andrius Židkovas, Naglis Bierancas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naglis Bierancas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naglis Bierancas

Čia taip pat buvo galima sutikti Agnę ir Timūrą Augucevičius, Karoliną Toleikytę, retai renginiuose besilankančius Vytautą Bikų ir Gintarę Valaitytę, Liuciną ir Tadą Rimgailas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bikus ir Gintarė Valaitytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bikus ir Gintarė Valaitytė

Fotografams pozavo ir Julija Janus bei Stasys Baltakis, smagiai nusiteikęs atvyko Arūnas Valinskas, prie sienelės apsikabindamas jis pralinksmino ne vieną merginą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Valinskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Valinskas

„Lietuviški svingeriai“ pasakoja apie sutuoktinius Simą ir Giedrę, kurie pajunta, kad jų seksualinis gyvenimas darosi panašus į... grikių dietą. Tačiau vieną vakarą jie netikėtai atsiduria lovoje su dar viena moterimi. Giedrė po tokio nuotykio lieka lengvai sumišus, o Simui visiškai susisuka galva. Vyras kelia kartelę ir įkalba žmoną permiegoti su svingerių pora. Tik nei patys svingeriai, nei vakarėlis jų prabangiuose namuose nėra toks, kokio visi tikėjosi...

Filme vaidina ir ne vienas garsus aktorius, tarp jų – Martynas Nedzinskas, Gelminė Glemžaitė, Vytautas Kaniušonis, Giedrius Savickas ir kiti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Kaktaitė ir Martynas Nedzinskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Kaktaitė ir Martynas Nedzinskas

Čia taip pat netrūksta ir pikantiškų scenų. Viena tokių – su vaidmenį juostoje atlikusia Inga Valinskiene. Juostoje žinoma dainininkė ir filmų garsintoja nusifilmavo apsinuoginusi, ją žiūrovai išvys vien tik su liemenėle.

„Filme truputį apsinuoginau. Man tai buvo pirmas kartas prieš kameras. Viskas pavyko puikiai, nes buvo sukurta labai komfortiška aplinka. Be to, myliu savo kūną, jo visiškai nesigėdiju“, – dar anksčiau pasakojo I.Valinskienė.

Stop kadras/Inga Valinskienė
Stop kadras/Inga Valinskienė

Išskirtinė jos vaidyba įsiminė ir pačiam režisieriui. Nors I.Valinskienę jis vaidinti taip pat pasikvietė neatsitiktinai, neva dar prieš pradėdamas filmuoti jautė, kad ji kuo puikiausiai tiks šiam vaidmeniui.

„Vaidmenį rašiau specialiai jai. Mums reikėjo vyresnės, šarmingos, stiprios, seksualios moters. Inga, manau, ne tik man, bet ir visiems pati pirma šauna.

Žinojau ir jaučiau, kad bus gerai, tačiau jai įėjus į aikštelę, ji visus įtikino, neliko abejojančių, kad ji tą vaidmenį puikiai išpildys. Nors kai padaviau jai scenarijų, ji sakė – kad čia net vaidinti nereikia!“ – 15min kalbėjo T.Vidmantas.

Komedija „Lietuviški svingeriai“ ekranuose rodoma su N-16 cenzu. Pasak T.Vidmanto, tai nėra erotinis filmas, kaip daugelis gali pagalvoti. Tai esą komedija, kurioje netrūks nei švelnios erotikos, nei smagių juokelių.

„Sužinosime, ar Lietuvai reikia tokių filmų. Komedija yra įprastas mano žanras. Čia tiesiog situacija kiek kitokia: filme „Trys milijonai eurų“ pasakojau, kaip pora laimi pinigų, o čia pora nuveikia kai ką kitko...“ – apie pasirinktą žanrą 15min pasakojo režisierius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Vidmantė ir Tadas Vidmantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Vidmantė ir Tadas Vidmantas

Jis juokauja, kad šiek tiek įkvėpimo sėmėsi ir iš asmeninės patirties – juk kitaip nedarytų filmo apie tai, ką būtų sunku įsivaizduoti, arba apie tai, ko nebūtų išgyvenęs. „Nepasakosiu, kokius man kelius teko nueiti, tačiau kažkokių nuotykių jaunystėje buvo“, – 15min sakė jis.

Kurti filmą apie svingerius jį įkvėpė ir po truputį laisvėjanti visuomenė. Esą nors ir daugelis žmonių žino, kad tokia pikantiška tema egzistuoja, ne visi apie tai, kas vyksta už miegamojo durų, drįsta kalbėti garsiai.

T.Vidmantui trečiadienio vakarą plojo pilna salė žiūrovų. Dar prieš pradedant rodyti filmą, žodį susirinkusiems tarė ir pats T.Vidmantas.

„Nespėju taip dažnai kalbų rašytis, kaip dažnai kuriu filmus, – juokavo. – Jau esu sakęs, kad sukūriau kol kas geriausią savo filmą. O jis geriausias todėl, kad dirbu su geriausia komanda ir su puikiausiais aktoriais.“

T.Vidmantas pasakojo, kad jam kuriant šį filmą nauja patirtimi tapo darbas su profesionaliu kompozitoriumi Vytautu Bikumi. Maža to, jis „Lietuviškems svingeriams“ parašė vieną dainą, sukūrė jai žodžius. Muzika rūpinosi V.Bikus, o ją sudainavo „Freaks On Floor“ lyderis Justinas Jarutis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuviški svingeriai“ premjera
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuviški svingeriai“ premjera

„Filmą turi pažiūrėti visi, kam rudenį norisi šilto ir jaukaus laiko praleidimo. Filmas tikrai fainas, jaukus. Ta erotika neturėtų nieko gąsdinti. Čia tiesiog viena įdomi istorija“, – sakė T.Vidmantas.

Ši juosta jam jau anaiptol ne pirmas, T.Vidmanto filmografijoje – „Trys milijonai eurų“, dvi „Gauto iškvietimo“ dalys ir daugelis kitų.

Daugiau premjeros akimirkų:

TAIP PAT SKAITYKITE: Tadas Vidmantas pristato karštą filmo „Lietuviški svingeriai“ anonsą (N-16)

VIDEO: LIETUVIŠKI SVINGERIAI (2018) | Naujausia Tado Vidmanto Komedija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius