Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių šokis pakerėjo internautus: sulaukė milijono peržiūrų ir kvietimo į „Amerikos talentus“

Šokių aikštelėje nuo vaikystės besisukantys Ieva Riepšaitė (23) ir Justinas Mejeris (23) neseniai sudrebino internetą. „Youtube“ platformoje pasidaliję romantiško šokio, sukurto pagal atlikėjo Samo Smitho dainą „Dancing with a stranger“, vaizdo įrašu, jie prie kompiuterių ekranų prikaustė ne tik lietuvių, bet ir užsieniečių dėmesį. Lankstūs judesiai ir nepriekaištingas šokis sulaukė daugiau nei 1 mln. peržiūrų, o šokėjai jau svarsto apie gautą galimybę dalyvauti „America’s Got Talent“ projekte.
Ieva Riepšaitė ir Justinas Mejeris
Ieva Riepšaitė ir Justinas Mejeris / Asmeninio albumo nuotr.

– Kada supratote, kad šokiai yra jūsų gyvenimo aistra?

Ieva: Šokti pradėjau būdama 5-erių metų. Mane į šokius atvedė mama, tikriausiai, kaip ir visus tokio amžiaus vaikus. Kai buvau maža, dar nežinojau, kuo noriu būti, todėl šokiai tapo mano lankomu užsiėmimu. Tačiau neilgai trukus jie pavergė mano širdį, o nuolatinės repeticijos, papildomos pamokos, pasiruošimas varžyboms tapo mano aistra. Neatvykti į repeticiją tapo tiesiog nusikaltimu. Bėgant metams supratau, kad su šokiais noriu sieti ir tolimesnį savo gyvenimą, jie tapo mano profesija.

Justinas: Mama mane atvedė į šokius šešerių, tikriausiai dėl mano hiperaktyvumo – buvau judrus vaikas, negalėdavau nusėdėti vietoje. Tuo metu net nesuvokiau, kas vyksta gyvenime, tiesiog įpratau lankyti mokyklą ir po jos iškart keliauti į šokių būrelį. Laikui bėgant būrelis virto hobiu, o po daug metų – ir neatsiejama mano gyvenimo dalimi.

– Ar turite kokių nors kitų pomėgių?

Ieva: Laisvalaikį man patinka praleisti sporto salėje – ten galiu pabėgti nuo visų minčių ir ,,išsikrauti“, taip pat mėgstu skaityti motyvacines knygas, kurios priverčia susimąstyti, išsikelti tikslus, jų siekti. Taip pat neapsakomai patinka keliauti – aplankyti kitas šalis, pamatyti skirtingas kultūras, tradicijas, išmokti ko nors nauja bei pabėgti nuo kasdienybės.

Justinas: Taip, mėgstu skaityti knygas, medituoti, keliauti į egzotines šalis, taip pat daug laiko skiriu dainavimui. Dainos ir šokiai turi labai daug bendra (šypsosi).

– Ar dalyvaujate kokiuose nors šokių konkursuose? Esate pelnę apdovanojimų?

Ieva: Profesionaliai šokau 17 metų, todėl konkursuose dalyvaudavau nuolatos – ir Lietuvoje, ir užsienyje. Esu iškovojusi daugybę prizų gimtinėje bei tarptautinėse varžybose. Šiuo metu savo profesionalią karjerą esu nutraukusi, todėl sportinių šokių konkursuose nedalyvauju.

Justinas: Su viena partnere iškovojome bronzos medalius Lietuvos sportinių šokių čempionate ir Lietuvai pirmą kartą atstovavome Ispanijoje vykusiame Europos čempionate. Taip pat buvome tarptautinių varžybų finalininkai, daugkartiniai reitinginių varžybų nugalėtojai. Su Ieva nedalyvavome nė viename konkurse, tačiau ir neketiname. Mes kuriame tik šou, džiaugiamės, kad mūsų tikslai sutampa.

Asmeninio albumo nuotr./Ieva Riepšaitė ir Justinas Mejeris
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Riepšaitė ir Justinas Mejeris

– Justinai, šokantis vaikinas – neįprasta profesija. Ar nesi išgirdęs kokių nors pašaipių komentarų?

Justinas: Būtų keista, jei bent koks šokėjas, ypač pramoginių šokių, nebūtų išgirdęs pašaipų žodžių vaikystėje. Tai laikina, ir viskas susitvarko su laiku, jei tiki savimi, savo mėgstama veikla. Žmonės, kurie kažkada buvo mano priešai, dabar yra labai geri draugai. Nežinosi, kaip gyvenimas sudėlios kortas (šypsosi).

– Kiek kartų repetuojate per savaitę? Ar šokėjams reikia kokio nors sportinio pasiruošimo?

Ieva ir Justinas: Šokame kiekvieną dieną. Žinoma, yra dienų, kai leidžiame sau pailsėti, nes raumenys būna visiškai išvargę. Sportinio pasiruošimo tikrai reikia, norint gerai koordinuoti kūną, jį jausti. Norint palaikyti gerą fizinę formą vien repeticijų tikrai neužtenka.

– Sako, kad užtrunka nemažai laiko, kol šokantys partneriai pajaučia vienas kitą. Ar jums reikėjo daug laiko, kol susipažinote, pradėjote jausti vienas kitą šokių aikštelėje?

Justinas: Su Ieva kartu šokame pusę metų, bet intensyvios repeticijos prasidėjo prieš keturis mėnesius, kai nusprendėme kurti šou pasirodymus, publikuoti juos viešai. Mes esame pažįstami nuo vaikystės – šokome tame pačiame sportinių šokių kolektyve „Spindulys“, tik skirtinguose miestuose. Atsikraustę į Vilnių treniravomės toje pačioje studijoje su skirtingais partneriais, todėl ir toliau nuolatos bendravome. Po kelerių metų gyvenimo aplinkybės suvedė mus į porą.

Asmeninio albumo nuotr./Justinas Mejeris
Asmeninio albumo nuotr./Justinas Mejeris

– O ar šokant su partneriu nekyla kokių nors simpatijų? Bandote jas nuslopinti ar pasiduodate aistroms?

Justinas: Slidus reikalas. Visko būna, bet reikia valdytis, nes profesionaliai karjerai tai gali pakenkti. Žinoma, kartais būna ir išimčių.

– Jūsų į „Youtube“ platformą įkeltas vaizdo įrašas sulaukė daugiau nei 1 mln. peržiūrų. Ar ilgai užtrukote, kol išmokote šį šokį?

Ieva ir Justinas: Kai išgirdome naująją Samo Smitho dainą „Dancing with a stranger“, negalėjome susivaldyti nešokant. Mus nerealiai veža šios dainos ritmas, todėl prie jos pritaikėme savo šokio stilių. Dėl to kilo idėja sukurti pasirodymą ir savo džiaugsmu pasidalyti su draugais. Pats šokio kūrimas buvo labai sklandus, prireikė tik kelių repeticijų.

VIDEO: Sam Smith - Dancing With A Stranger - Ustin & Ieva (Dance Cover)

– Ar ši daina jums ką nors reiškia?

Ieva: Samo Smitho dainos mums visada labai patiko, jo kūrinių visuomet galima rasti mūsų grojaraštyje. Atlikėjo dainų žodžiai labai prasmingi ir emocionalūs, o kartu su Justinu galėjome kūrinį realizuoti šokiu – savo judesiais perteikiant tam tikras emocijas, jausmus, išgyvenimus. Tikimės, kad jis šį įrašą irgi pamatė ir džiaugėsi kartu su mumis (šypsosi).

Asmeninio albumo nuotr./Ieva Riepšaitė
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Riepšaitė

– Kodėl nusprendėte šokiu pasidalyti „Youtube“ platformoje?

Ieva ir Justinas: Tiesiog žinome, kad yra labai mažai sportinių šokėjų, kurie kuria ir publikuoja savo šokių „koverius“. Dėl šios priežasties bandome užpildyti tuščią nišą „Youtube“. Kol kas viskas klostosi labai sėkmingai – populiari daina ir pagal ją šokantys žmonės yra dvigubas koziris (juokiasi).

– Ką jums reiškia didelis vaizdo įrašų peržiūrų skaičius?

Ieva ir Justinas: Tai mums yra didelis pasiekimas! Sulaukėme tiek daug žmonių palaikymo, kad sunku tuo patikėti. Daugiausia pagyrimų gavome iš Amerikos, Vokietijos, Meksikos, Brazilijos ir Lenkijos. Žmonės ne tik pradėjo komentuoti vaizdo įrašą „Youtube“ platformoje, bet ir susirado mus socialiniuose tinkluose, sulaukėme daug gražių žinučių apie sportinius šokius.

Asmeninio albumo nuotr./Ieva Riepšaitė ir Justinas Mejeris
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Riepšaitė ir Justinas Mejeris

– Kokie komentarai jums labiausiai įsiminė?

Justinas: Komentarų buvo tikrai daug – keli šimtai ir jie išties įvairūs. Manėme, kad neigiamų komentarų bus daug daugiau, tačiau vyrauja pozityvūs ir motyvuojantys atsiliepimai. Populiariausi komentarai yra apie filmavimo neprofesionalumą, o su šiuo teiginiu mes tikrai sutinkame – juk filmavome telefonu. Linksmiausias komentatorius sakė, kad Ieva yra labai nelanksti, kieta, iš to mes galėjome tik pasijuokti. Padarėme išvadą, kad žmogus, rašantis tokį komentarą, tikrai neturi nieko bendra su šokiais.

– Galbūt sulaukėte ir kokių nors profesionalų pastebėjimų, pasiūlymų, kvietimų dalyvauti konkursuose?

Ieva: Tiesą sakant, taip, sulaukėme. Su mumis susisiekė ,,America’s Got Talent“ bei Vokietijos talentų prodiuseriai. Tiek vienas, tiek kitas parašė daug gražių žodžių apie mūsų publikuojamus šokius ir labai kvietė dalyvauti jų projektuose. Manau, kad kiekvienas norėtų sulaukti žinučių iš tokių žmonių. Tai dar labiau mus skatina kurti, siekti, tobulėti ir judėti karjeros laiptais aukštyn!

– Ar ateityje žadate kurti panašius vaizdo įrašus? Kokie jūsų ateities planai?

Ieva ir Justinas: Žinoma! Sukursime dar ne vieną šokį! Turime labai daug idėjų, kurias norime įgyvendinti artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius