Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Adomaitis su žmona pakrikštijo sūnų Jokūbą: nutarė nelaužyti vienos tradicijos

Praėjusį šeštadienį Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero bažnyčioje buvo pakrikštytas dainininko Lino Adomaičio ir jo žmonos Irmos sūnus Jokūbas. Šventė apsiėjo be pompastikos, o berniuką krikštijo tas pats kunigas, kaip ir poros pirmagimę Saulę.
Irmos ir Lino Adomaičių sūnaus Jokūbo krikštynos
Irmos ir Lino Adomaičių sūnaus Jokūbo krikštynos / Eglės Gendrėnaitės nuotr.

„Tai buvo be galo jauki šventė su pačiais artimiausiais“, – portalui Žmonės.lt sakė L.Adomaitis ir pasidalijo krikšto akimirkomis.

Šv. Pranciškaus Ksavero bažnyčią Adomaičių šeima pasirinko neatsitiktinai – čia jie lankosi kone kiekvieną sekmadienį, o ir pirmagimei Saulei čia taip pat buvo suteiktas krikštas.

„Saulę ir Jokūbą krikštijo mūsų artimas kunigas Eugenijus Markovas. Krikštynų metu vienas kitam mirktelėjom akim, kad jei prireiktų, tai ir trečiajam vaikui krikštą suteiktų būtent jis. Nelaužytume tradicijų“, – kalbėdamas su portalu Žmonės.lt savo mintimis dalijosi Linas Adomaitis.

Prisimindamas ceremoniją bažnyčioje, L.Adomaitis pasidžiaugė, kad Jokūbas krikšto metu laikėsi puikiai, buvo smalsus ir jaukiai įsitaisęs mamai ant rankų vis dairėsi aplinkui. „Per Saulės krikštynas dukra buvo ant mano rankų, o Jokūbas per savąsias pasirinko mamos rankas. Gražiai pasidalijome: tėčio – dukrytė, mamos – sūnelis“.

Lino ir Irmos Adomaičių antrosios atžalos krikštynos apsiėjo be pompastikos – ceremonijoje dalyvavo tik patys artimiausi, o po jos visi susibūrė jaukiai paplepėti ir pasidalinti džiaugsmais bei vasaros planais.

Dainininkas atskleidė, kad Jokūbo krikšto tėvai tapo artimi šeimos bičiuliai Gabrielė ir Pijus Vyčai.

„Esame labai geri draugai, kartu keliaujame, dažnai leidžiame laiką. Jų atžalos panašaus amžiaus, tad bendrauti šeimomis mums išties gera. Galbūt ir šią vasarą visiems kartu pavyks kur nors pakeliauti“, – su Žmonės.lt kalbėjo Linas ir pridūrė, kad 8 mėnesių Jokūbas yra išties mielas ir ramus vaikas, o 3 metų Saulė – tikra pagalbininkė, tad išvykos kartu su vaikais neatrodo kaip iššūkis.

Eglės Gendrėnaitės nuotr./Irmos ir Lino Adomaičių sūnaus Jokūbo krikštynos
Eglės Gendrėnaitės nuotr./Irmos ir Lino Adomaičių sūnaus Jokūbo krikštynos

Besidžiaugdamas įvykusiu antrosios atžalos krikštu, Linas Adomaitis pridūrė, kad religija jų šeimoje yra išties svarbi.

„Esame praktikuojantys Romos katalikai. Mano amžinatilsį tėtis buvo tarsi mūsų dvasinis pavyzdys. Prieš porą mėnesių netekau jo, tačiau tikiu, kad tądien jis buvo su mumis ir iš dangaus laimino“, – prisiminęs lapkričio pradžioje anapilin iškeliavusi tėtį Algirdą Adomaitį Žmonės.lt pasakojo Linas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius