Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone gyvenantis Raigardas Tautkus su Soliariu pristato ilgai brandintą kūrinį „Without You“

Jau keletą metų ne Lietuvoje su itin talentingais atlikėjais dirbantis muzikos prodiuseris Raigardas Tautkus ir dainininkas Algimantas Minalga-Soliaris pristato pirmą bendrą kūrinį, kuris gimė Londone. Jį kūrėjai pavadino „Without You“. Naujos dainos kūrimas užtruko net dvejus metus, tačiau šiandien ir prodiuseris, ir atlikėjas sako besijaučiantys laimingi ir džiaugiasi bendro darbo rezultatais. Anot jų, kūrinys turi puikų skambesį, yra šiuolaikiškas. Raigardas ir Soliaris tiki, kad daina taps hitu ir bus puikiai įvertinta gerbėjų. Kūrinys pristatomas ne tik Lietuvoje.
Raigardas Tautkus ir Algimantas Minalga-Soliaris
Raigardas Tautkus ir Algimantas Minalga-Soliaris / Asmeninio albumo nuotr.

Abu kūrėjai turi bendro – Soliaris turi įrašęs bendrą kūrinį kartu su grupe „Sel“, R.Tautkus yra prodiusavęs visą „Sel“ albumą. Tiek R.Tautkus, tiek Soliaris turi itin daug patirties kuriant muziką, todėl šis bendradarbiavimas gimė natūraliai. „Negalėjo būti kitaip“, – sako jėgas sujungę prodiuseris ir atlikėjas.

„Buvo mintis pristatyti kūrinį ne tik Lietuvoje. Žinojau, kad Raigardas dirba Londone su rimtomis įrašų kompanijomis, labai talentingais atlikėjais. Jis turi labai daug patirties. Man asmeniškai labai norėjosi platesnės erdvės muzikai.

Norisi, kad ją išgirstų ne tik mūsų šalies žmonės, bet kur kas platesnis jų ratas visame pasaulyje. Pamąstėme, kad galėtume ką nors gero sukurti drauge. Turėjome minčių, dėliojome jas po truputį dvejus metus ir, manau, įrašėme tikrai neblogą kūrinį“, – pasakoja Soliaris.

Įvertinkite kūrinį „Without You“:

VIDEO: Raiga feat. Soliaris - Without you (Original mix)

Kūrinys įrašytas R.Tautkaus studijoje Londone. Paklaustas, kodėl bendras darbas tiek ilgai užtruko, A.Minalga pasakojo, kad drauge su Raigardu vis nepriimdavo galutinio aiškaus sprendimo, kaip turi skambėti „Without You“.

„Turėjome daug variantų, vis tobulinome juos. Iš pradžių atsirado instrumentinė versija, padarėme aranžuotę. Tuomet Raigardas buvo labai užimtas darbais angliškame „X Faktoriuje“, įgijo naujos patirties, atrado naujų tendencijų. Šiek tiek perdarėme kūrinį.

Vėliau gimė ir vokalas. Susirašėme vokalo partijas. Jas įrašinėjau kūrinį atlikdamas į tokį mikrofoną Raigardo studijoje, kokius savo studijose naudoja Justinas Timberlake'as. Jis ypatingai tinka vyriško vokalo įrašams, Bieberiškiems švelniems balsams“, – atskleidė Soliaris.

Asmeninio albumo nuotr. /Raigardas Tautkus
Asmeninio albumo nuotr. /Raigardas Tautkus

Paklaustas, kaip vertina „Without You“, A.Minalga-Soliaris sako, kad jam kūrinys atrodo kokybiškiausias, kokį yra tekę kada nors pristatyti nuo karjeros pradžios.

„Jis labai išdirbtas nuo pradžios iki paskutiniųjų akcentų. Ir muzikine, ir išpildymo prasme esu patenkintas. „Without You“ jau nieko nebetrūksta, nieko nebereikia tobulinti. Ji turi įvairių prieskonių. Tai švelni popstiliaus daina, turinti ir elektronikos elementų, ir labai šiuolaikišką skambesį“, – pasakojo atlikėjas.

R. Adzgausko nuotr./Algimantas Minalga-Soliaris
R. Adzgausko nuotr./Algimantas Minalga-Soliaris

Ar dainininkas kūriniui galėtų prognozuoti hito sėkmę? Soliaris tikino būtent to ir besitikįs, mat R.Tautkus yra sukūręs daugybę hitų populiariausiems Lietuvos muzikos atlikėjams.

„Norėtųsi prognozuoti, kad gerbėjai įvertins palankiai, pamėgs „Without You“. Be to, kūrinį vertins žmonės iš viso pasaulio, ne vien lietuviai, todėl stengėmės sukurti kuo universalesnę dainą, kuria galėtų susižavėti daugelis“, – sako dainininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius