Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Televizijoje sužibėjusi Lukrecija: apie įveiktus kompleksus, amžių ir vaikiną

Charizmatiškoji „X faktoriaus“ finalininkė Lukrecija Vasiliauskaitė savo muzikaliais pasirodymais spėjo užburti ne vieną žiūrovą. 17-metė pripažįsta, kad atrodo vyresnė – pasak merginos, jau nuo 12-os pasitaikydavo manančių, kad jai yra ketveriais ar penkeriais metais daugiau. 15min skaitytojams atlikėja išdavė ir paslaptį bei papasakojo, kokį duotą sau pažadą turės ištesėti dėl to, kad pateko į projekto finalą.
Lukrecija Vasiliauskaitė
Lukrecija Vasiliauskaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Nugalėjo kompleksus

Aukštaūgė Lukrecija Vasiliauskaitė jau ne kartą yra garsiai sakiusi, kad praeityje turėjo begalę kompleksų ir baimių. Vis dėlto dabar mergina džiaugiasi pagaliau iš šių kančių išsivadavusi ir kompleksus nugalėjusi.

„Gal nuskambės banaliai, bet tuos neigiamus dalykus pavyko nugalėti dainavimo dėka – savo fokusą nukreipiau į tobulėjimą ir ėmiau mažiau galvoti, ką žmonės apie mane mąsto ar kalba“, – 15min pasakojo Lukrecija, kitaip dar vadinama tiesiog Luka.

Metai bėgo, mergina išaugo iš nerūpestingos paauglės į jauną moterį ir suvokė, kad jai reikia būti tuo, kuo nori pati.

„Aš tapau savarankiška ir pasitikinti savimi“, – pokalbio metu šypsojosi pašnekovė.

V.Černiausko nuotr. /Lukrecija Vasiliauskaitė
V.Černiausko nuotr. /Lukrecija Vasiliauskaitė

O paauglystėje buvo visko – atlikėja prisimena, kaip būdama 12-os, važiavo į stovyklą, kur susirinkdavo žmonės nuo 8 iki 17 metų. Ten mergina bendraudavo su vyresniais už save ir didelė tikimybė, kad minėtieji draugai net nesuprasdavo, kiek jai metų.

„Kai galiausiai pasakydavau, kad man dvylika, būdavau net kažkiek diskriminuojama dėl savo jaunumo. Niekad nesuprasdavau, kodėl žmonėms nesmagu bendrauti su mažiau metų turinčia. Juk tuo metu galėjau bendrauti kaip šešiolikmetė, turiu omenyje, jog visada lengviau rasdavau bendrą kalbą su vyresniais ar net suaugusiais.

Metai man neatrodo svarbus rodiklis apskritai“, – patikino Luka.

Po išgirstų mokytojos žodžių nepasidavė

Į klausimą, kaip suprato, kad nori dainuoti, L.Vasiliauskaitė pradėjo atsakinėti nuo pasakojimo apie savo didelę giminę, kurią gali palyginti su italais dėl charakterio ir garsumo.

„Pas mus vykdavo dideli baliai. Juose beveik visada grodavo muzikantai. Tuo metu aš dainavau tik savo noru, sau, bet švenčių metu mama įkalbėdavo mane padainuoti jubiliatui ar seneliams.

Išgirdę, kaip dainuoju, kiti giminaičiai mane ėmė girti. Aš nežinojau nė natų, nė kaip dainuoti, bet užsinorėjau išmokti daugiau“, – 15min pasakojo „X faktoriaus“ finalininkė.

Asmeninio archyvo nuotr./Lukrecija Vasiliauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Lukrecija Vasiliauskaitė

Pradėjusi ieškoti vokalo mokytojos, Luka susidūrė su nemaloniomis situacijomis – viena mokytoja jai rėžė, kad dainuoti mergina, deja, negali.

„Man pasakė, kad mano balsas – negražus, esu visada užkimusi, neturiu aukštų natų, todėl dainavimas – ne mano kelias“, – prisiminė ji ir neslėpė, kad po tokių mokytojos žodžių, tiesiai šviesiai tariant, susinervino.

Nors po tokio verdikto Luka iš pradžių nežinojo, tikėti minėtais mokytojos žodžiais ar ne, vis dėlto nusprendė pasikalbėti su savo teta. Pastaroji supažindino ją su kita, dabartine vokalo pedagoge Indre Launikonyte.

„Pirmojo susitikimo aš nė neprisimenu. Tik mama pasakojo, kad Indrė, kadangi mokė dainuoti tik suaugusius, vaikų priimti nelabai norėjo, bet, kai išgirdo, kaip aš dainuoju, ji be jokių abejonių mane priėmė, – su šypsena prisiminė mergina. – Patekau pas ją per tokį stebuklą ir pradėjau mokytis.

Iš pradžių buvo sunku, pirmaisiais metais ant balso stygų vėlėsi mazgeliai, bet, laikui bėgant, aš juos išsigydžiau, mokiausi vis sunkesnes dainas ir išmokau taisyklingai dainuoti. Po kelerių metu ėmiau eiti į konkursus, kuriuose laimėjau vien tik pirmas ir antras vietas. Trečią esu laimėjusi tik kartą.“

Asmeninio archyvo nuotr./Lukrecija Vasiliauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Lukrecija Vasiliauskaitė

Po dalyvavimų įvairiuose dainavimo konkursuose, Luka įgavo drąsos išbandyti savo jėgas ir televizijoje. Iš pradžių pasirodė pirmajame projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ sezone, o vėliau turėjo galimybę dainuoti „Finalo ketverto“ scenoje. Pastarasis šou vykdavo tiesiogiai, atlikėja apsiprato prie kamerų, todėl dabar, kaip pati teigia, dalyvauti „X faktoriuje“ yra lengviau.

Didžiausiu gerbėju įvardija vaikiną, ant kurio dėl pavydo nepyksta

Šiuo metu mergina gauna vis daugiau dėmesio, žmonės negaili komplimentų, teigia, kad į ją scenoje įdomu žiūrėti. Kadangi Lukrecija vis dar mokosi mokykloje, jos kelią dabartiniame projekte seka ir mokytojai.

„Gavau daug komplimentų, dėl kurių tikrai buvau sužavėta. Man nelabai sekasi matematika, tad džiaugiuosi, jog šio dalyko mokytojas manęs per daug nespaudžia ir sako, kad eičiau dainavimo keliu.

Labai džiaugiuosi, kad po savo pasirodymų gaunu žinučių ir iš žmonių, su kuriais seniai bendravau. Man taip gera širdžiai, kad jie parašo ir prisimena“, – 15min sakė ji.

Dėl augančio dėmesio ir sekėjų skaičiaus Lukrecija junta ir ne visai teigiamų pasekmių. Jos širdies draugas yra, kaip pati juokiasi, ganėtinai pavydus, todėl, kai dainininkė sulaukia žinučių iš nepažįstamų vaikinų, jis nelabai džiaugiasi.

„Aš su visais bandau gražiai bendrauti, o jam sunku suprasti, kodėl. Kita vertus, jis mane labai labai palaiko einant šiuo keliu. Draugas yra mano didžiausias fanas – kai susitinkame po filmavimo, jis mane pagiria. Taip, jis pavydus, bet aš tuo nesiskundžiu, nes tai tik įrodo, kad aš jam tikrai patinku“, – juokėsi ji.

Asmeninio archyvo nuotr./Lukrecija Vasiliauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Lukrecija Vasiliauskaitė

Nors Luka per 17-a metų yra išbandžiusi savo jėgas ir šokių srityje, kurią teko mesti, nes 181 cm panelei buvo pernelyg sunku susirasti šokių partnerį, ir penkiakovėje, tačiau visos tos veiklos buvo tik tarpinės stotelės. Galiausiai ji apsistojo ties dainavimu, kurio mesti neketina.

„Išduosiu paslaptį – buvau sau pažadėjusi, kad jeigu „X faktoriuje“ man pavyks išlikti iki tiesioginių transliacijų, aš turėsiu sieti savo gyvenimą su muzika“, – 15min atskleidė ji, pratęsdama, kad turėjo ir antrą variantą: jei būtų iš projekto iškritusi greitai, būtų pasirinkusi verslo kelią, kadangi turi verslumo gyslelę, o jos tėvai valdo kavinę, kuri perduodama iš rankų į rankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius