Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Govedaitė apie filmą „Gucci mados namai“: ką daryti, kai vyras tavęs nebemyli?

Tikiu, kad daugelis pamenate 2006 metais kino teatrų ekranuose pasirodžiusią juostą „Ir velnias dėvi Prada“ (angl. „The Devil Wears Prada“). Filme vieną iš pagrindinių vaidmenų atliko Holivudo ikona, aktorė Meryl Streep. Dar ir dabar šnekėdama apie šią kino juostą ji mėgsta juokauti, jog drabužiai buvo to filmo specialieji efektai. Ir iš tiesų, tai visai jau nebe juokai, o tikrų tikriausia realybė: kad ir kokie talentingi aktoriai vaidino toje kino juostoje, be drabužių ir rūbelių sukurto efekto filmas būtų praradęs didžiąją dalį savo legendinio žavesio.
Drama „Gucci mados namai“
Drama „Gucci mados namai“ / Universal Pictures International nuotr.

Ir štai, 2021-aisiais metais, kino teatruose turime dar vieną kino juostą, kuri gali pasigirti tais pačiais specialiaisiais efektais, kaip ir Pradą dėvėjusio velnio filmas.

Šį savaitgalį kino teatrų ekranuose startuoja režisieriaus Ridley Scotto kurta kino juosta „Gucci mados namai“ arba dar kitaip, naujasis pop atlikėjos ir jau gal reikėtų sakyti, aktorės Lady Gagos filmas.

Nors po paskutinio JAV dainininkės Lady Gagos filmo „Taip gimė žvaigždė“ (angl. „A Star Is Born“) aš vis dar negaliu klausyti žymiosios jos ir aktoriaus Bradley Cooperio dainos „Shallow“, turiu pripažinti, kad naujausio jos pasirodymo didžiajame kino ekrane tikrai laukiau.

Šiame filme Lady Gaga suvaidina italę Patriciją Gucci (mergautine pavarde Reggiani), kuri aptemdyta pavydo ir gobšumo sumąsto nužudyti savo nesuvokiamai turtingą vyrą Maurizio Gucci. Absurdiškiausia, kad net ne dėl pinigų ar turtų, o dėl vadovėliuose aprašyto klasikinio pavydo kitai moteriai. Bet rimtai, kaip kitaip mylimam vyrui įrodyti, kad jis dar apsigalvotų?

Žinodama šį realybėje įvykusį Patricijos nusikaltimą, su ta mintimi ir ėjau į kino teatrą žiūrėti šios kino juostos. Norėjau išvysti itališkos mafijos, nelegalios prabangos ir neteisėtų pramogų kupiną gal net kiek gangsterišką filmą.

Ir jei jūs tikitės to paties – žinokit, čia viskas bus kiek spalvingiau.

Itališkos mafijos peripetijų šiame filme nė su žiburiu neišvysite. Vietoj gangsteriškų reikalų čia mes matome beprotiškai turtingos ir elitinės italų šeimos gyvenimo istoriją, kurios likimą pakeičia į šeimą įsiliejusi oportunistė Patricija Reggiani.

Beje, nusišypsojau internetuose perskaičiusi jau legendine tapusią šios moters frazę apie gyvenimo prioritetus: „Aš jau geriau verkšlensiu Rolls Royce'e, nei būsiu laiminga mindama dviratį“ (angl. „I would rather weep in a Rolls Royce than be happy on a bicycle“).

Pats kino filmas yra lyg SPA procedūra akims. Viso filmo metu gėrimės marmuru dekoruotais interjerais, itališkos odos bateliais, šilkinėmis fantazijomis vyrų švarkuose, nesibaigiančiais espresso kavos puodeliais, toskanietiškais jautienos karpačio, tobulai suplaktais Martini kokteiliais, prabangiomis vintažinėmis mašinomis, spragsinčiais atvirais židiniais, nepadoriai atrodančiais kailiniais, per dideliais auksiniais žiedais ant pirštų, cigarečių dūmais ir viskuo, kas mūsų galvose galėtų asocijuotis su elitiniu gyvenimu.

Ai, ir žinoma, kaip gi be duoklės itališkai produkcijai – visur filme ant stalų pastatytas ir tikrai reklaminis vėlgi, legendinis itališkas gazuotas vanduo „S.Pellegrino“.

Jei taip nuoširdžiai paatviravus, tokios stilingos ir estetiškai sultingos meilės dramos kino žiūrovai laukė per ilgai. Ši kino juosta yra būtina grožio injekcija visiems mums ilgą laiką mačiusiems tik keturias savo namų sienas. Mes, kino žiūrovai, tokio stilingo pasakojimo labiau nei nusipelnėme šiuo laikotarpiu.

VIDEO: GUCCI MADOS NAMAI | Kinuose nuo lapkričio 26 d. | Oficialus anonsas [HD] | 2021

Beje, jei kitą pavasarį planuojate atostogas Italijoje, aplink įžymųjį Como ežerą, šių metų gruodžio 6 d. internetinė būsto nuomos platforma „Airbnb“ suteiks galimybę išsinuomoti šiame filme rodytą vilą Balbiano.

Deja, pasiūlymas yra labiau reklaminis, nes nakvynė galima tik vienai parai ir tik kovo 30 dieną. Bet tam laimingajam, kuriam pavyks vilą užsirezervuoti, nakvynė joje kainuos 1125 amerikietiškus dolerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius