Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Starkus ir V.Radzevičius pristatė laidą „Aplink Lietuvą“: prisijungė istorijos mokslų daktarė

Po pasaulį kasmet besiblaškantys keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius antradienį pristatė naują laidų ciklą „Aplink Lietuvą“, kurioje žiūrovai pažins visai kitokią šalį. Tik šį kartą duetas keliavo su didesnėmis pajėgomis – prie jų prisijungė istorijos mokslų daktarė.
Vytaras Radzevičius, Neringa Dambrauskaitė,  Martynas Starkus
„Aplink Lietuvą“ pristatymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kartu su Valstybės turizmo departamentu keliautojai TV3 televizijai sukūrė 10 laidų ciklą „Aplink Lietuvą“. Susėdę į seną „vabalą“ jie dešimtyje teritorinių apskričių keliavo po pilis, dvarus ir domėjosi kulinariniu paveldu. Tiesa, šį kartą vyrišką draugiją papildė laidos bendrakeleivė, jauna istorijos mokslų daktarė Neringa Dambrauskaitė.

Jos pagalbos ir žinių tikrai prireikė, mat šį kartą kelionės po Lietuvą tikslas –išsamiai susipažinti su Lietuvos dvarais ir pilimis, gamtos paminklais, žiūrovams papasakoti, ką čia apsilankę svečiai gali pamatyti, sužinoti ir kuo užsiimti.

„Kad neatrodytume plevėsos ir laida įgautų svorio, nors jo mes turime, nusprendėme pakviesti gerbiamą Neringą, į kurią visos laidos metus kreipiamės pagarbiai jūs“, – pristatymo metu sostinės restorane „Paupio 12“ kalbėjo Martynas Starkus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius, Neringa Dambrauskaitė, Indrė Trakimaitė, Martynas Starkus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius, Neringa Dambrauskaitė, Indrė Trakimaitė, Martynas Starkus

„Keliauti buvo puiku, patirtis nuostabi. Labai norėčiau padėkoti visiems, kurie taip šiltai priėmė. Linkiu visiems keliauti ir atrasti Lietuvą, nes ji yra labai įdomi“, – kalbėjo istorikė Neringa Dambrauskaitė.

Žaviajai bendrakeleivei pritarė ir užkietėję keliautojai Martynas ir Vytaras. Jiems ši bendra kelionė po Lietuvą buvo pirmoji, tačiau kupina įspūdžių ir neįtikėtinų patirčių gomuriui.

„Lietuva turi itin daug skonių, tad nuostabu, kad kulinarinis paveldas yra atgaivinamas. Iki šiol Liškiavos vienuolyne gaminamas bebras, teko ragauti kastruotą gaidį (kaplūną – red.), jo mėsa tikrai minkštesnė, taip pat su šienu keptą sūrį, karvelį. Man pačiam numeris vienas buvo žiobriai, sumauti ant pagaliuko, apibarstyti druska“, – kulinarine patirtimi dalijosi Vytaras Radzevičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Aplink Lietuvą“ pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Aplink Lietuvą“ pristatymo akimirka

Laidos herojai griežtai pasiskirstė vaidmenis – Neringa Dambrauskaitė buvo atsakinga už istorinę pusę, Vytaras Radzevičius – už kulinarinę pažintį ir maisto gaminimą, o Martynui Starkui, kaip pats juokavo, teko pati sudėtingiausia misija – viską skanauti ir vairuoti.

„Mes nustebome, kad šį projektą nusprendė filmuoti rudenį, nes atradome visai kitokią Lietuvą. Mus lydėjo pakankamai geras oras, o ir patogu – mažiau žmonių. Keliaudami užsienyje turėjome įveikti didelius atstumus, „deginti kilometrus“, bet Lietuvoje viskas yra arti, internete lengvai galima rasti jau paruoštus maršrutus“, – pasakojo Martynas.

Pristatymo metu draugai ne kartą kartojo, kad keliauti po Lietuvą tikrai lengva ir smagu, o tyrinėti gimtąjį kraštą įmanoma visais metų laikais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alaus sriuba
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alaus sriuba

M.Starkus ir V.Radzevičius vienas per kitą vardijo situacijas, kuriose jie atsidūrė keliaudami po Lietuvą: filmavimas kamine Žemaitijoje, nėrimas į Platelių ežero dugną vėlyvą rudenį, žiobrių kepimas ant vytelių prie Nemuno, arabų kalba Dzūkijoje, actekų gėrimas Šiauliuose, bebro troškinimas Liškiavoje, XIII a. Kernavės patiekalo atkūrimas, o Suvalkijoje viename iš muziejų Martynas ekspozicijoje atrado savo giminaitį.

Pristatymo metu Vytaras susirinkusiems svečiams patiekė alaus sriubą, kurią šį kartą leido pagaminti „Paupio 12“ virtuvės šefui, tačiau drąsiai pagamintų ir pats.

Laida „Aplink Lietuvą“ bus rodoma per TV3 nuo vasario 3 d., šeštadieniais, 10 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius