Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Stonkaus byloje – teismo verdiktas: vienas prokuratūros siūlymas sušvelnintas

Baigta prieš daugiau nei mėnesį prie vairo neblaivaus sėdusio išgėrusio laidų vedėjo, komiko Manto Stonkaus teismo byla. Kaip nurodoma, beveik visi prokuratūros siūlymai patenkinti, tačiau vienas buvo ir sušvelnintas – atimta teisė vairuoti bus ne 2 metus, o 1 metus ir 6 mėnesius.
Mantas Stonkus
Mantas Stonkus / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Apie tai antradienį iš pradžių pranešė portalas lrt.lt, o netrukus Utenos apylinkės teismo atstovė ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Rūta Miškinytė-Lančickienė šią informaciją patvirtino ir 15min.

„Prokuroras kreipėsi į ikiteisminio tyrimo teisėją dėl nutarimo patvirtinimo. Gruodžio 9 d. Utenos apylinkės teismo Ignalinos rūmų teisėja patvirtino prokuroro nutarimą dėl Manto Stonkaus atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Buvo viskas įforminta nutartimi ir ši nutartis skundžiama per 7 dienas nuo jos nuorašo gavimo dienos“, – 15min komentavo R.Miškinytė-Lančickienė.

Ji taip pat nurodė, kad viena poveikio priemonė buvo pakoreguota.

„Prokuroras prašė taikyti dvi baudžiamojo poveikio priemones. Viena jų – turto konfiskavimas, konfiskuojant automobilio vertę. Teismas šį prašymą visiškai patenkino.

Taip pat prašė uždrausti naudotis specialiąja teise vairuoti kelių transporto priemonę dviejų metų laikotarpiui, o teismas, įvertinęs asmenybinius dalykus ir tiriamos bylos faktines aplinkybes, šį terminą sutrumpino ir paskyrė 1 metus ir 6 mėnesius. Tai buvo vienintelis keitimas“, – 15min nurodė R.Miškinytė-Lančickienė.

15min primena, kad kiek anksčiau prokuratūra nusprendė komiką atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Kaip naujienų portalui lrytas.lt teigė Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Rašinskas, laiduoti už aktorių, anksčiau neturėjusį nusikalstamos veikos istorijos, pasiryžo jo šeimos narys.

Informacija, jog policijos pareigūnai spalio 29 d. vakarą sulaikė Mantą Stonkų ir jam buvo nustatytas girtumas, 15min pasiekė tą patį savaitgalį. Dėl to portalas kreipėsi į Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovę Astą Šuminienę.

Nors ji tąkart negalėjo tiksliai įvardyti, ar tai iš tiesų Mantas Stonkus, tačiau aplinkybės atitiko – Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja paminėjo, kad vyras su automobiliu „Suzuki“ buvo sustabdytas Zarasų rajone, Dusetų miestelyje penktadienį 22.40 val. vakaro. Jam nustatytas 1,67 prom. girtumas.

Policijos atstovė spaudai taip pat nurodė, kad dėl šio įvykio vyksta ikiteisminis tyrimas.

Pats M.Stonkus apie nemalonią situaciją prakalbo socialinio tinklo paskyroje.

„Sveiki,

artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties.

Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau už automobilio vairo.

Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks.

Klydau.

Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms, bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams.

Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę.

Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manim tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – rašo M.Stonkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius