Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Bertulis Kalėdas sutiks Turkijoje: „Sulaukiau tik teigiamų reakcijų“

Savo gyvenimo be kelionių tikrai neįsivaizduojantis Mantas Bertulis sudėjęs rankų Lietuvoje nesėdi. Kai buvo paskelbtos sugriežtintos karantino taisyklės, jis kelionių tinklapiuose ieškojo, kur čia išskleidus sparnus. O, pasirodo, keliauti net ir dabar įmanoma, tuo įsitikino ir pats šiuo metu Turkijoje laiką leidžiantis Mantas.
Mantas Bertulis
Mantas Bertulis / Asmeninio albumo nuotr.

Kai pasirodys šis straipsnis, Mantas Bertulis, tikėtina, sėdės kokioje nors Stambulo kavinėje ir mėgausis saulės spinduliais ir gaiviu gėrimu. Paplūdimiuose šiuo metu, atrodo, kiek vėsoka. Didžiausiame Turkijos mieste dabar vos 9 laipsniai šilumos, tačiau tai jo atostogų nedaro nė kiek prastesnėmis.

„Už kelių dienų keliausime į Antaliją, ten šiuo metu šiek tiek šilčiau, gyventi galima. Turbūt dabar visur bus geriau nei Lietuvoje“, – juokiasi Mantas.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Bertulis
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Bertulis

Šį kartą kelionių entuziastas tiesiog bedė pirštu į žemėlapį ir skrido į pirmą pasitaikiusią šalį, kad tik pabėgtų nuo lietuviškos darganos. Svarbiausia buvo išsiaiškinti, kas gi jį čia galėtų priimti, o, pasirodo, ganėtinai laisvai šiuo metu į pandemiją reaguoja Turkija, turistų laukianti išskėstomis rankomis.

„Tik nežinau, ar Turkija bus galutinė kelionės stotelė, bent kurį laiką, kokią savaitę čia pabūsime. Kadangi iš Turkijos yra įvairių krypčių, vėliau žiūrėsime, kur dar nukeliausime“, – 15min paatviravo M.Bertulis ir prisipažino, kad į Turkiją išvyko ne vienas, su nauja drauge, tačiau apie santykius plačiau komentuoti nepanoro.

Tiesa, prieš išskrisdamas socialiniuose tinkluose Mantas brūkštelėjo ir vieną įrašą, kuriame tiesiai šviesiai teigė: „Taip egoistiškai elgiuosi, bet dar kartą pasikartosiu – nėra geresnio laiko keliauti nei dabar.“ Tačiau Mantas savo troškimui keliauti turi puikų pasiteisinimą.

„Visi labai jautriai reagavo pavasarį, per pirmąją karantino bangą. Keliautojai buvo demonizuojami, visi manė, kad žmonės parveža virusą iš užsienio. Dabar tas požiūris pasikeitė, tą patį sako ir Rimvydas Širvinskas-Makalius, nes visi supranta, kad šiuo metu Lietuvoje yra labai bloga situacija. Kur žmogus nuvyks, ten jam vis tiek bus geriau. Nemanau, kad mes kažkuo pakenkiame išvykdami iš Lietuvos“, – savo nuomonę drąsiai dėstė Mantas.

Jis taip pat sakė puikiai suprantantis, kad šiuo metu gimtinėje medikai sunkiai kovoja už žmonių, sergančių koronavirusu gyvybes, dirba viršvalandžius. Anot jo, daugelis draugų savanoriauja, tokią mintį turėjo ir pats M.Bertulis, tačiau priėmė kitokį sprendimą.

„Dėl to tikrai truputį sąžinė griaužia, o ir pats mąsčiau apie savanoriavimą. Bet nusprendžiau šį kartą pasielgti šiek tiek savanaudiškai ir išskristi ten, kur šilčiau ir yra daugiau laisvės“, – sakė Mantas.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Bertulis
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Bertulis

Turbūt nėra geresnio laiko kelionėms nei dabar, sako Mantas – atpigę viešbučiai, nėra daug turistų, sustoję jo darbai: „Kadangi dirbu renginių versle, artimiausiu metu nenusimato šviesos tunelio gale. Neturiu daug užsiėmimų. Galbūt ir kiti žmonės yra prikaupę laisvų atostogų dienų, švenčių nebus, tai kodėl neišskridus.“

Paklaustas, kaip šioje situacijoje, kai visi skambina pavojaus varpais, ligoninės pripildytos sergančių žmonių, į tokius jo sprendimus keliauti reagavo artimieji bei draugai, vaikinas atvirauja – kai kurie netgi šiek tiek pavydėjo.

„Kam pranešiau, sakė, kad tai geras sprendimas ir nėra čia ko sėdėti namuose tarp keturių sienų. Pats taip pat dėliojau pliusus ir minusus, minusų daug neradau. Sulaukiau tik teigiamų reakcijų“, – prisipažįsta Mantas.

Žinomas vaikinas pasakojo, kad šiuo metu patekti į Turkiją labai paprasta. Nereikia daryti koronaviruso testų, karantinuotis. Užtenka turėti pasą, nusipirkti tiesioginį skrydį iš Lietuvos į Stambulą. Jei atsirastų norinčių keliauti, galima vos už 11 eurų pasiekti Antaliją.

„Buvau gavęs tik komentarą, žmonės siūlė pasidomėti, kokia temperatūra lavonmaišyje, bet matau, kad visi yra perdegę nuo visos neigiamos informacijos. Šiais nebuvo labai didelio demonizavimo, kad keliaujame, atrodo, visi palaikė“, – džiaugėsi M.Bertulis.

Vaikinas prisipažįsta kelionių metu neskaitantis vietinės spaudos, todėl išvengia neigiamų emocijų. Kad pasaulyje siaučia virusas jam primena tik visur dėvimos kaukės.

„Todėl nuotaika yra pozityvesnė, galva nėra apkrauta neigiamomis emocijomis. Kai kiekvieną dieną nėra kalbama apie vakcinas, protrūkius, lengviau gyventi“, – šypsosi Mantas.

Tiesa, apie pandemiją dar primena ir šiuo metu Turkijoje vietiniams gyventojams įvesta komendanto valanda. Žmonės negali išeiti iš savo namų nuo 21 val. vakaro iki 5 ryto, tačiau toks įstatymas negalioja turistams.

„Restoranai tiekia maistą tik išsinešimui, bet neseniai ėjome gatve, kai vienas kavinės savininkas mus pakvietė prisėsti viduje, antrame aukšte. Žmonės lauke vaikšto su kaukėmis, tačiau atstumo tikrai nesilaiko, yra tik šiek tiek turistų lankomuose objektuose, bet vietiniai labai laikosi komendanto valandos“, – 15min sakė M.Bertulis.

Nors kol kas pašnekovo kelionėje, atrodo, viskas lyg sviestu patepta, vis dėlto be šiokių tokių nesklandumų neapsieita. Mantas kartu su drauge iš pradžių skrido į Ukrainą, kurioje, norėdami persėsti į lėktuvą, skrendantį į Stambulą, turėjo, pasirodo, nusipirkti draudimą.

„Jis kainavo 3,5 eurų, tai padarėme oro uoste. Taip pat privalėjome parsisiųsti į telefonus vieną programėlę, kuri seka piliečius, užsikrėtusius koronavirusu. Toliau viskas vyko sklandžiai. Turkijoje reikėjo tik paso, taip pat užpildėme vieną formą, tai truko vos 3 minutes“, – pasakojo M.Bertulis.

Lėktuvuose, anot, jo – niekas nepasikeitę. Nėra paliekami jokie atstumai tarp žmonių, skrenda pilni lėktuvai: „Kalbant apie koroną, skaičiau, kad lėktuvai yra viena saugiausių priemonių. Viskas vėdinama.“

Paklaustas, ar nebus liūdna šventes sutikti ne Lietuvoje, Mantas sako, kad bet kokiu atveju nepasimatytų su savo šeima. Turkijoje, juokauja vaikinas, bet kokį kokteiliuką prie palmių išgers.

„Yra ir kažkiek lietuvių, gal nuvažiuosime aplankyti krepšininko Edgaro Ulanovo. Liūdėti – ne mūsų kraujyje. Dvi dienas prieš išvykimą dar spėjau pasipuošti eglę, turbūt nebuvo labai protingas sprendimas, tačiau yra kaip yra. Jei kas galite, palaistykite“, – juokdamasis pokalbį baigė M.Bertulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius