Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marija Lama: „Kanų kino festivalyje ne tik puikūs filmai, bet ir madų šou“

Kaip ir kasmet, į nedidelį Kanų miestelį šiemet rinkosi kino pasaulio įžymybės – čia vyko jau 71-asis Kanų kino festivalis. Dvi savaites trunkančioje kino šventėje buvo visko – naujausių filmų peržiūros, įspūdingi vakarėliai, gausybė įžymybių ir net madų šou! Apie madą ir ne tik Kanuose papasakojo ten dalyvavusi „Lama Model Management“ vadovė Marija Lama.
Marija Lama
Marija Lama / Asmeninio albumo nuotr.

Marija, paprastai lankotės mados renginiuose, kuo sudomino Kanai?

Kanuose vyksta ko gero didžiausias pasaulyje kino festivalis, į kurį suvažiuoja žmonės iš viso pasaulio. Bet tai nėra vien tik kino renginys – Kanuose vyksta filmų peržiūros, premjeros, bet tai dar ne viskas – juos lydi įspūdingi vakarėliai, net madų šou, ant raudono kilimo galima išvysti gal net daugiau puikių aukštosios mados kūrinių, nei mados savaitėse Paryžiuje ar Milane. Taip pat tas dvi savaites į Kanus suvažiavusios įžymybės puošiasi ir kasdien – gatvės mada čia be galo įdomi, niekada nenusibosta jos stebėti.

Kas labiausiai įsiminė iš kino pasaulio?

Dalyvavau trijų filmų premjerose, jei buvo labai skirtingi, bet kiekvienas savaip įsimintinas. Prancūzų režisierės Evos Husson „Les filles du soleil“ Iraniečių žvaigždė Golshifteh Farahani vaidina kurdę, pabėgusią iš „Islamo valstybės“ nelaisvės ir kartu su kitomis merginomis bandančią apginti gimtąjį miestą.

Taip pat stebėjau italų režisieriaus Matteo Garrone filmą „Dogman“. Šis filmas – tai alegoriją, kurioje pasakojama apie ramų, tačiau ilgainiui kantrybės netekusį šunų prižiūrėtoją (pagrindinio herojaus vaidmenį atliko Marcelo Fonte). Filmas gavo specialų festivalio prizą – „Palmės šunelio“ (Palm Dog) apdovanojimą.

Ir, ko gero, labiausiai įsiminė libanietės režisierės Nadine Labaki filmas „Capharnaum“ apie Beiruto lušnynuose paliktų vaikų patiriamą skurdą.

Ant raudono kilimo kino pasaulio įžymybės demonstruoja išties įspūdingus drabužius, kuo puošėtės jūs?

Tokiuose renginiuose mėgstu dėvėti lietuvių dizainerių kurtus drabužius, ir turbūt dar nėra tekę nusivilti. „Les filles du soleil“ filmui pasirinkau Aurelijos Beliakaitės kurtą juodą blizgią suknelę iki žemės ir tikrai nesigailėjau – po premjeros vyko vakarėlis Da Vinci jachtoje, kur suknelė sulaukė daug pagyrimų ir buvau įamžinta ne vieno fotografo! O kas gali būti maloniau moteriai, nei mados pasaulyje dirbančių fotografų komplimentai?

Filmo „Capharnaum“ premjeroje vilkėjau baltą plazdančią dizainerio Roberto Kalinkino suknelę. Ši suknelė ypač daug fotografų dėmesio sulaukė žengiant filmo premjeros raudonu kilimu, o kamerų blykstės tą dieną mane lydėjo nuolatos – jaučiausi kaip pasaulinio garsumo žvaigždė – keli fotografai net sustabdė mane po premjeros, prašė papozuoti ir labai gyrė suknelę.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama
Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama

Kokius žinomus žmones teko sutikti Kanuose?

Tokiuose renginiuose įžymybių niekada netrūksta, visada įdomu užmegzti naujas pažintis. „Le filles du soleil“ premjeroje raudonu kilimu žengė aktorės Aishwarya Rai, Cate Blanchet, aktorius Vincentas Casselis (Monica Belucci sutuoktinis), teko sutikti ir mados pasaulio atstovų – dalyvavo modeliai Kedall Jenner, Joan Smalls. Viešbutyje prasilenkiau su Jameso Bondo aktoriumi Pierce'u Brosnanu bei aktoriumi Madsu Mikkelsenu.

Praeitų metų Kanų kino festivalyje pasigirdo kalbų, kad moterų filmai ne pakankamai vertinami – jų dalyvauja mažiau nei vyrų. Kokia situacija šiais metais?

Šiame festivalyje 82 moterys iš filmų industrijos surengė protestą dėl tos pačios priežasties – anot jų, per mažai filmų kūrėjų moterų filmų pristatoma Kanuose ir tai nesikeičia per visą filmų festivalio istoriją – 2017 m. konkurse jų buvo trys, tačiau organizatoriai teigė, kad moterų režisierių tiesiog yra mažiau. Šiemet dar kartą buvo paminėta, jog filmai atrenkami tik pagal meninę vertę ir diskriminacijos dėl režisieriaus lyties negali būti (į pagrindinį konkursą atrinkti trys moterų filmai: prancūzės Evos Husson „Les filles du soleil“, libanietės Nadine Labaki „Capharnaum“ ir italės Alice Rohrwacher „Lazzaro felice“).

Georges Aldeguer nuotr./Marija Lama
Georges Aldeguer nuotr./Marija Lama

Kur dar be filmų premjerų teko dalyvauti?

Po oficialiosios dalies – filmų pristatymų ir apdovanojimų, Kanuose beveik kasdien kas nors vyksta, pramogų tikrai netrūko. Vienas įspūdingiausių renginių, kuriame dalyvavau – "Tiffani" madų šou, kuris vyko "Carlton" viešbutyje. Šio renginio ypatingas svečias buvo aktorius Chris Tucker.

Filmų premjerų afterparčiai vyko paplūdimio restoranuose, privačiose vilose ar jachtose. Man ypač patiko filmo „Sollo: a star war story“ vakarėlis. Jį atidarė filmo personažais persirengę aktoriai, o vėliau dangų nušvietė įspūdingi fejerverkai.

Kas nustebino šių metų festivalyje?

Buvau maloniai nustebinta, jog šioje kino šventėje atsiranda vis daugiau renginių susijusių su mada – atrodo, kad jų daugėja kasmet ir dėl to labai džiaugiuosi. Tikiuosi, ateityje jų bus dar daugiau ir šiuose renginiuose dalyvaus vis daugiau lietuvių modelių, ir galėsime grožėtis Lietuvos dizainerių darbais!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius