Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolietė Solveiga Mykolaitytė: „Planuoju stipriai padirbėti ir pasitraukti iš mados pasaulio į kitą barikadų pusę“

Iš Marijampolės kilusi Solveiga Mykolaitytė baigė kultūros vadybos ir renginių organizavimo studijas ir nusprendė išbadyti save modelių pasaulyje. Mergina į praeitį nesidairo ir tikina, kad tai vienas iš geriausių jos gyvenime žengtų žingsnių.
Solveiga Mykolaitytė
Solveiga Mykolaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

„Studijuodama paskutiniame kurse atlikau praktiką renginius ir tarptautinius grožio konkursus organizuojančioje agentūroje, kuri taip pat rengdavo modelių atrankas. Turėjau galimybę stebėti, kaip viskas vyksta. Baigusi studijas nusprendžiau pati pabandyti dirbti modeliu. Panorau save išbandyti geriausiuose Lietuvos modelių agentūrose“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Solveiga.

Praėjusi visas atrankas mergina netrukus išvyko dirbti į Milaną. „Laisvai jaučiausi prieš kameras, nes buvau lankiusi teatro ir aktorystės užsiėmimus, taip pat esu žmogus, kuriam itin patinka bendrauti, tad modelio darbas man sekėsi itin gerai“, – atskleidė Solveiga.

Būdavo momentų, kai norėjosi viską mesti

Prisimenant pirmas keliones, atrankas ir darbus marijampolietė abejojo, ar norėtų dar kartą viską pakartoti iš naujo. Mat tuomet Milanas jai pasirodė milžiniškas miestas, kuriame viskas yra sudėtingiau nei namie.

„Būdavo visiška painiava, kai reikėdavo vienai lakstyti su dideliu žemėlapiu iš vieno miesto galo į kitą, kur vykdavo atrankos. Pirmą kartą teko naudotis metro ir klausinėti žmonių italų kalba, kurios pati nemokėjau. Labai nedaug italų gali kalbėti angliškai. Nors būdavo momentų, kai galvodavau, kad viskas – man šito gana, noriu namo, tačiau viduje nugalėdavo tas jausmas, kad esu savarankiška. Galiausiai prie visko pripratau“, – prisiminimais dalijosi mergina.

Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė

Modelio darbas niekada nebuvo svajonė ar gyvenimo tikslas

Kaip pasakojo Solveiga, į modelių pasaulį ji nenėrė stačia galva ir nemažai laiko praleisdavo Lietuvoje, mat modelio darbas niekada nebuvo jos svajonė bei gyvenimo tikslas. Mergina Lietuvoje turėjo kitos veiklos, tačiau kelionių, naujovių, nuolatinio veiksmo ir azarto troškimas vis dėlto traukė prie šio darbo.

„Pradžia buvo sunki, nes visuomet esi toli nuo artimųjų, svetimas kraštas, beprotiškai didelė konkurencija, intrigos, ašaros, nuolatinės varginančios kelionės, lagaminų krūva, psichologinis spaudimas, sunkus fizinis krūvis, kai laiko likdavo tik miegui. Ar tau pasiseks ar ne, priklausydavo nuo kito žmogaus nuotaikos, tačiau įsivažiavau. Prasidėjo kelionės ne tik po Europą, bet ir po Amerikos bei Azijos šalis, fotosesijos ir projektai egzotiškose šalyse. Kol kas aš visu tuo kvėpuoju ir mėgaujuosi, man tai patinka“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Solveiga.

Modeliu dirbanti mergina prisipažino dievinanti keliones, kuriose sutinka daug įvairių žmonių, besidalinančių savo skirtingais likimais ir gyvenimo istorijomis. Keliaujant S.Mykolaitytei patinka pažinti kitas kultūras, tradicijas, kitokį gyvenimo būdą ir skirtingą žmonių mąstymą – visa tai ją žavi. Solveiga išskiria projektus įvairiuose egzotiškose šalyse; jai teko padirbėti Karibų salose, Maroke, Filipinuose, Švento Baltramiejaus saloje.

Teko dirbti ir su garsiais dizaineriais – tai Ma Ke, Rene Lacoste, Claudia Hill, Anna Molinari, Alexanderis Mcqueenas,  Jazmin Whitley ir daug kitų. Kaip pasakojo marijampolietė, stiprioji jos pusė šiame darbe – komerciniai užsakymai , o ne madų šou ar podiumai, todėl jos nuotraukos puošė įvairius Niujorko mados žurnalus, „Vogue“, „Bazaar“, „Donna Moderna“, „NuYou“, „Huf Magazine“, „Cosmopolitan“, „Fashion“, „FHM“ ir daugelį kitų. Solveiga yra tapusi taip pat lietuviškų ir užsienio produktų reklaminiu veidu. Kaip ji pasakojo, daugiausia laiko yra praleidžiama JAV, mat pagrindinė agentūra, kuriai priklauso lietuvaitė, yra įsikūrusi Niujorke.

Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė

Modelio darbas – laikinas

„Suprantu, kad  toks darbas yra labai laikinas, todėl turiu tinkamai išnaudoti šį laiką. Kuo toliau, viskas eis tik į pabaigą, todėl didelių užmojų su modelio karjera neturiu. Turiu kitų ateities planų ir siekių: turėti savo verslą, tobulėti, užaugti kaip asmenybė, atrasti save ir kitose gyvenimo srityse, ne tik pramogų pasaulyje. Noriu pagaliau turėti tą stabilumo jausmą ir ramybę, žinant, kad rytoj nebereikės krautis lagaminų ir keliauti į kitą pasaulio galą. Laukti ir nežinoti, kaip bus su darbais kitą mėnesį. Planuoju stipriai padirbėti ir pasitraukti iš mados pasaulio į kitą barikados pusę“, – apie savo ateities planus kalbėjo Solveiga. Mergina atviravo, kad jai labai patinka išskirtinių bruožų moterys, todėl mėgstamiausias jos modelis – Gisele Bundchen.

Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė

Niekada nelaikė savęs išskirtine gražuole

Paklausta, ar sutinka su nuomone, kad gražioms moterims gyventi yra lengviau, S.Mykolaitytė kategoriška: „Niekada nelaikiau savęs kažkokia išskirtine gražuole ir viską, ką turiu, pasiekiau tik aš pati savo atkaklumu. Niekas ant lėkštutės man nieko neatnešė. Manau, jog kiekviena moteris bus graži, jei mokės save pateikti, bus protinga, moteriška, dvelks elegancija, spinduliuos vidiniu grožiu,  galvos, ką ir kur kalba, mylės save ir savimi rūpinsis – tik tada ji bus graži. O tos, kurios verkia jog „aš baisi, tokia ir anokia ir kad sekasi tik gražioms, o man niekad nesiseka“ pirmiausia problemų turėtų ieškoti savyje, o ne kaltinti aplinką ir visus aplink. Anot Solveigos, išorinis žmogaus grožis – tai tik trumpalaikis efektas. Būna, kad pamatai žmogų ir būna „wow“, o pabendrauji ir noras sutikti tą žmogų antrą kartą dingsta akimirksniu.

Daugelis modelių dėl savo darbo sulaukia įvairiausių dovanų, kelionių ir panašiai. Lietuvė tikina, kad ji nėra išimtis ir sulaukia įvairių pasiūlymų dėl savo grožio, bet, kaip teigė ji, viskas yra susiję tik su darbu. „Manęs asmeniniai pasiūlymai niekada nedomino. Skiriu labai griežtą ribą tarp darbo ir asmeniškumų, galbūt todėl, kad modelio darbą pradėjau vėlai, nebūdama 16-kos ar 18-kos. Į viską žiūriu labai rimtai ir atsakingai. Žinoma, sulaukti komplimentų yra labai smagu, bet nuo visokių kitų pasiūlymų stengiuosi atsiriboti. Man darbas yra darbas, o savo laisvalaikį leidžiu su sau artimais žmonėmis“, – portalui Žmonės.lt pasakojo modelis.

Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė

Vakarėliai su žinomais žmonėmis

Nereikia pamiršti ir modelių darbo užkulisių, kur susitikimas su žinomais žmonėmis įvairiuose pristatymuose yra neišvengiamas. Solveigai pasisekė, nes jai teko susipažinti su ne viena garsia pramogų pasaulio žvaigžde, kurias daugelis Lietuvoje žino tik iš žurnalų puslapių.

„Niujorke vakarėliuose esu susidūrusi su Tyra Banks, Heidi Klum. Per jaunųjų talentų apdovanojimus „Princes Grace Awards“ teko susidurti su Davidu Schwimmeriu, Denzeliu Washingtonu, Anne Hathaway. Vokietijoje vykusiame renginyje bendrauti teko ir su vyru supermodeliu Baptiste Giabiconi. Tame pačiame renginyje buvo ir Dita Von Teese, Morganas Freemanas. Kanuose „VIP Room“  teko sutikti Paris Hilton. Taip pat Los Andžele teko susidurti su daugybe žvaigždžių gatvėse, ir ten jos niekuo nesiskiria iš minios.  Teko dalyvauti nemažai filmo premjerų Niujorke ir Los Andžele, kur atvykdavo Tomas Cruise‘as, Robertas De Niro, Amanda Seyfried bei kiti aktoriai“, – vardijo lietuvė.

Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė

Santykiai per atstumą

Vaikiną turinti Solveiga džiaugėsi, kad jos širdies draugas ją palaiko, ir yra dėkinga jam už tai. Anot jos, gyvenime labai svarbu šalia savęs turėti ir pasirinkti tinkamus žmones, kurie tave palaikytų, skatintų veikti, o ne temptų žemyn, stabdytų. Tik tuomet žmogus gali eiti ir tiekti savo užsibrėžtų rezultatų.  Ji džiaugiasi, kad ir jos šeima labai palaiko pasirinktą gyvenimo kelią ir yra jos didžiausia atrama.

Kaip teigė mergina, santykiams atstumas ir jos nuolatinės kelionės niekada netrukdė: „Dažnai grįžtu į Lietuvą arba jis mane aplanko, kai dirbu Niujorke ar kituose miestuose.“ Laisvalaikiu S.Mykolaitytė mėgsta būti gamtoje, nes tai padeda jai atsipalaiduoti, ji taip pat mėgsta vienatvę ir ramybę, domisi Rytų filosofija, medicina ir sveika gyvensena. Taip pat Solveigai nuo vaikystės patinka sportuoti, todėl vos sugrįžta namo, mergina lekia pas savo mėgstamą trenerį. Dar ji pridėjo, kad negali gyventi be muzikos.

Azijoje Solveiga vietiniams – tikra egzotika

„Sunku išskirti šalį ar miestą, kur man labiausiai patiktų, nes visos šalys, kurias esu aplankiusi, yra labai skirtingos: gamta, klimatu, architektūra. Taip pat  ir žmonėmis, jų mentalitetu, mąstymu, kultūra ir tradicijomis. Apie kiekvieną šalį būtų galima pasakoti labai daug – Azijos šalys žavi gamta bei išskirtine architektūra, bet kalbant apie gyvenimo stilių, yra jaučiamas per didelis kultūrų skirtumas. Be to esu labai visur stebima, kalbinama, sulaukiu prašymų kartu nusifotografuoti ir dėl aukšto ūgio (181 cm), nes jiems tai yra labai neįprasta ir egzotiška (juokėsi)

Amerikiečiai, atvirkščiai, yra visiškai atsipalaidavę žmonės. Ypač man patinka Kalifornija. Niujorke yra jaučiamas žmonių šaltumas, arogancija, konkurencija. Ten daug skubančių žmonių, daug atvykstančių, daug išvykstančių, tai – judėjimo miestas.  Tai – darbo miestas, kur žmonėms ypač sunku susirasti antrąsias puses. Esu aplankiusi beveik visą Europa ir kai kurias Afrikos šalis, atostogoms renkuosi šiltus ir dar nematytus kraštus“, – apie keliones pasakojo Solveiga. Paklausta, kokioje šalyje ji mato savo ateitį, ji atviravo, kad šalis jai nėra svarbi. Svarbiausia, anot jos, yra atrasti save ir tik tada žmogus bus laimingas, o vieta tam įtakos neturi.

Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius