Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažytės teismo malonės sulaukęs D.Redikas ieškos pelningo sandėrio krepšinio aikštelėje

Krepšininkas Dovydas Redikas penktadienį Vilniaus apygardos teisme išgirdo, kad jo advokato skundas iš dalies buvo patenkintas – Astai Valentaitei D.Redikas turės sumokėti ne 93 tūkst. eurų, o 89,5 tūkst. Tai vis tiek bene dvigubai didesnė suma nei nuteistasis buvo pasiryžęs geranoriškai grąžinti buvusiai mylimajai.
Dovydas Redikas
Dovydas Redikas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

D.Redikas pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu lygtinai nuteistas trejiems metams, šios bausmės Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija nepakeitė ir paliko galioti.

Tačiau krepšininkui nereikės tiek daug patuštinti piniginės. Kovo mėnesį jis buvo pripažintas kaltu dėl šešių vagysčių epizodų, tačiau pats prisipažino tik dėl trijų.

„Mums būtų aktualus kitoks trijų epizodų vertinimas. Mes manome, kad čia nėra nusikaltimai. Tuose epizoduose turėtume kalbėti apie asmenų civilinius santykius. Žodžiu, tris epizodus nuteistasis pripažįsta ir nekelia dėl to jokių problemų, bet dėl kitų trijų epizodų tikrai nesutinka. Ir nesutinka su priteista suma“, – savo ginamojo poziciją jau anksčiau 15min išdėstė advokatas.

Beje, kaip ne sykį pabrėžė teisiamojo gynėjas Giedrius Baziulis, nėra patikimų duomenų, kad iš A.Valentaitės namų dingę daiktai iš tiesų buvo tokie brangūs, kaip nurodo nukentėjusioji.

„Pradžioje buvo susitarta, kad Dovydas Redikas pripažįsta 50 000 eurų žalą ir įsipareigoja ją atlyginti. Tačiau vėliau įsijungė kažkokios kitos jėgos ir dabar reikalavimai tikriausiai jau siekia 150 000 eurų“, – anksčiau stebėjosi G.Baziulis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dovydas Redikas ir Giedrius Baziulis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dovydas Redikas ir Giedrius Baziulis

Nekaltas dėl vieno epizodo

D.Rediko skundą išnagrinėjusi trijų teisėjų kolegija iš dalies jį patenkino ir nusprendė, kad D.Redikas yra nekaltas dėl kompiuterio vagystės. Todėl A.Valentaitei priteista turtinė žala sumažinta nuo 89 iki 88 tūkst. eurų.

Taip pat teismo vertinimu modelio patirta neturtinė žala ne tokia didelė – ji sumažinta nuo 4 tūkst. iki 1,5 tūkst. eurų.

„Džiaugiuosi, kad viskas pasibaigė, tai tiek“, – po posėdžio 15min sakė pats D.Redikas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dovydas Redikas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dovydas Redikas

Kalbėdamasis apie ateities planus, krepšininkas sakė besiderantis su nemažai klubų.

„Kol kas neaišku, kalbų daug, pasiūlymų yra. Kalbamės su agentais, su visais, kol kas dar anksti sakyti, bet kad kažkur žaisiu, tai faktas, – sakė D.Redikas, o paklaustas, ar tikisi sudaryti pelningą sandorį, nusijuokė. – Reikės. Reikės, o ką darysi?“

Suprasti akimirksniu

  • Pirminį šiuo metu dar neįsiteisėjusį Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendį D.Redikas išklausė pačioje kovo pabaigoje.
  • Nuo praėjusios vasaros bylą neviešuose posėdžiuose nagrinėjusi teisėja Giedrė Norvilienė tuomet paskelbė, kad pripažįsta krepšininką kaltu dėl vagysčių stambiu mastu.
  • Nuosprendžiu D.Redikui paskirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas iškart atidėtas.
  • Laisvėje nuteistasis paliktas ir tam, kad turėtų geresnes galimybes atlyginti iš jo priteistą turtinę ir neturtinę žalą – nukentėjusioji A.Valentaitė iš viso turėtų gauti apie 94 tūkst. eurų.
  • Apeliacinį skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas šiek tiek sumažino A.Valentaitės patirtą turtinę ir neturtinę žalą – D.Redikas turės sumokė 89,5 tūkst. eurų.

Prokuratūra nieko nepešė

Pačią A.Valentaitę tenkino ir pirmosios instancijos teismo nuosprendis, ji jo neskundė.

Tačiau pirmasis šioje byloje nuosprendį skųsti buvo suskubęs prokuroras. Prokuratūra oficialiai inkriminavo D.Redikui 146 000 eurų vertės turto pagrobimą.

Iš esmės mažesnė nei siekta suma priteista, nes kaltintojams nepavyko teisme įrodyti deimantų sukeitimo auskaruose epizodo.

Bylos duomenimis, brangūs akmenys buvo išimti, vietoje jų įstatant menkaverčius blizgučius (cirkonį), tačiau pats D.Redikas tokio akibrokšto niekuomet nepripažino ir prokuratūrai šio kaltinimo pirmosios instancijos teisme įrodyti nepavyko.

Siekdami šį epizodą įrodyti, prokuroras ir apskundė nuosprendį Vilniaus apygardos teismui, tačiau trijų teisėjų kolegija atmetė prokuratūros skundą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius