Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilė sujungė du pasaulius: „Tamsoje“ laimėtojas Andžėjus vedė ten sutiktą Ievą

Kai tikrai myli ir esi vienas kitam skirtas – nerūpi jokios negalios. Tai gali patvirtinti šeštadienio popietę Vilniuje susituokę prieš kelerius metus per televiziją rodyto realybės šou „Tamsoje“ laimėtojas, neregys Andžėjus Ravanas (27) ir ten pat sutikta matančioji Ieva Jankauskaitė (28).
Andžėjaus Ravano ir Ievos Jankauskaitės vestuvės
Andžėjaus Ravano ir Ievos Jankauskaitės vestuvės / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kalbėdami su 15min jaunavedžiai neslėpė, kad iš pradžių šventė turėjo būti ir kitokia, ir vykti kitą dieną. Pagal pirminę idėją Ieva ir Andžėjus planavo susituokti bažnyčioje, o vėliau santykių įteisinimą kaip reikiant atšvęsti. Jau buvo apgalvotas ir šventės vedėjas, ir valgiaraštis, ir vieta.

Deja, dėl karantino į Lietuvą negalėjo parskristi JAV gyvenanti Ievos mama, todėl bažnytinę santuoką ir pagrindinę šventę nutarta perkelti į kitų metų birželį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andžėjaus Ravano ir Ievos Jankauskaitės vestuvės
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andžėjaus Ravano ir Ievos Jankauskaitės vestuvės

Andžėjus sako, kad teko atšaukti ir bernvakarį, tiesa, tam tikra prasme jis vis tiek įvyko. „Draugas už sodybą bernvakariui paliko rankpinigius ir kaip tik tą pačią dieną sugalvojome, kad nesituoksime bažnyčioje, vadinasi, bernvakaris ir mergvakaris nusikelia kitiems metams.

Svarstėme, ką daryti su užsakyta sodyba, tai galiausiai sugalvojome, kad joje susirinksime su šventėje kitais metais dalyvausiančiais svečiais. Iš esmės ir išėjo mergvakaris bei bernvakaris, nes merginos nuėjo sėdėti į sodybą atskirai, o mes, vaikinai, visą naktį prasėdėjome kubile“, – šyptelėjo A.Ravanas.

Visgi atšauktos vestuvės bažnyčioje dar nereiškė, kad pora šiemet apskritai nesituoks. „Gerai, kad buvome rezervavę Santuokų rūmus, tai nesinorėjo tiesiog to paleisti. Pagalvojau – jeigu pasiryžome, tai šiais metais bent jau Santuokų rūmuose turime susituokti“, – pabrėžė A.Ravanas.

Ypatinga žiedų simbolika ir išskirtinė suknelė

Taigi, vienas kitam „taip“ Ieva ir Andžėjus ištarė saulėtą liepos 10-osios popietę Vilniaus santuokų rūmuose. Liudininkais tapo geriausi jaunikio draugai. Jaunoji pasirinko vyro pavardę ir po ceremonijos tapo Ieva Ravan.

Vestuvių akimirkos – galerijoje:

O poros vestuviniai žiedai – ypatingi. Tokią mintį iš pradžių pusiau juokais pamėtėjo juos gaminusi Andžėjaus pažįstama juvelyrė, tačiau pora pasvarsčiusi suprato, kad tai tikrai puiki idėja, tad kodėl jos neįgyvendinus?

„Žiedai tokie įdomesnės formos ir į juos įmanoma įdėti gal šešis akmenukus. Nors dažniausiai moterys dedasi akmenuką, o vyrai ne, mes pasidarėme identiškus ir kol kas jie abu be akmenukų. Nusprendėme, kad pirmasis akmenukas atsiras kitais metais, kai duosime įžadus bažnyčioje. O paskui kas penkerius metus vis pildysime po vieną akmenuką. Tai bus tarsi mūsų santykių paminėjimas, sutvirtinimas“, – sumanymą atskleidė jaunikis.

Andžėjus per vestuves pasipuošė violetinės spalvos kostiumu. Daug komplimentų sulaukė ir Ievos suknelė. Mergina šypsodamasi 15min pasakojo, kad ji galėjo būti kur kas paprastesnė, jeigu ne mylimojo įvaizdis.

„Planavome rinktis kuklią aprangą, bet, aišku, turiu tokį vyrą, kuris išsirinko labai prabangiai atrodantį kostiumą, tai automatiškai man reikėjo ir gražesnės suknelės. Išėjo taip, kad nusipirkau suknelę ir nusprendžiau ją pati pakoreguoti – ieškojausi šleifo, atsirado papildomos rankovytės. Todėl ta suknelė pasidarė įdomesnė. Kam teko rodyti, sakė – išskirtinė“, – džiaugėsi nuotaka.

Prakalbus apie suknelę ir tradiciją jaunikiui jos nepamatyti iki ceremonijos, Andžėjus patikino, kad nors yra neregys, tačiau į gyvenimą stengiasi žiūrėti pozityviai, tad ir šia tema gali pajuokauti: „Ir su draugais šiek tiek juokėmės – sakiau, mes su Ieva iki ceremonijos galime būti vienoje patalpoje, bet aš vis tiek jos suknelės nepamatysiu.“

Šįsyk norėjo švęsti kukliau, išėjo per viduriuką

Kadangi bažnytinę ceremoniją ir pagrindinę šventę teko nukelti į 2022-uosius, o ir karantinas tik neseniai baigėsi, jaunieji susituokti šiemet iš pradžių svarstė labai paprastai. Visgi paminėjimą su artimiausiais draugais nuspręsta surengti, susirinko 15-20 žmonių.

Pora išsinuomojo limuziną, o po ceremonijos su svečiais išvyko į Ievos tėvui priklausančią sodybą netoli Trakų. Ten laukė išties smagus laikas – ne tik pašnekesiai, šokiai, bet ir fejerverkai, tortas, kubilas. Už šios šventės dalies planavimą buvo labiau atsakingi jaunųjų tėvai.

„Norėjome šiek tiek kukliau, bet tėvai dar truputėlį prisidėjo su savo patarimais. Tai išėjo tokia mini šventė. Ne tokia, kokia bus kitais metais, bet vis dėlto šventė“, – pasakojo Andžėjus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andžėjaus Ravano ir Ievos Jankauskaitės vestuvės
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andžėjaus Ravano ir Ievos Jankauskaitės vestuvės

Sutuoktiniai pripažįsta, kad šventės planavimo metu nebuvo išvengta kūrybinių ginčų – kartais jų ir tėvų idėjos prasilenkdavo. Tačiau tuo pat metu džiaugiasi, kad artimieji prisidėjo, tai buvo tarsi jų dovana.

Kalbant apie dovanas, jas jaunavedžiai svečių prašė atidėti kitiems metams, o šiemet tiesiog norėjo linksmai praleisti laiką. Tačiau dovanoms pora ir įprastai neteikia didelės reikšmės – svarbiausia, kad visi aplinkui būtų laimingi.

Beje, ir gėlių prašė nenešti – vietoj jų pageidavo loterijos bilietų, nes, kaip sako, iki šventės pabaigos gėlės nelabai išgyventų, ypač tokiu karščiu. „Ir apskritai, kadangi gėlių būna nemažai, tai sudaro papildomų rūpesčių – reikia galvoti, kur jas sumerkti, kaip pervežti“, – pridūrė Ieva.

Santykius patikrino karantinas

Vestuvių išvakarėse 15min kalbinti Ieva ir Andžėjus neslėpė džiugių emocijų ir į artėjantį etapą žvelgė su jauduliu – juk jų statusas nuo šiol bus kitoks.

„Kai matavausi žiedą, apėmė įdomus jausmas – pradėjau galvoti, kad va, dabar žiedas ant piršto bus visą laiką, kad Ievos pavardė pasikeis. Emocijos labai teigiamos, pastarąsias dienas išgyvenome laukimo džiaugsmą, nes visa kita lyg ir suderinta, sutvarkyta“, – emocijomis dalijosi A.Ravanas.

Tuo metu Ieva neslėpė, kad papildomų rūpesčių kelia didelis karštis. „Vis svarstėme – kaip saldainiai, ar jie neištirps, kaip gėrimai, ar nesušils. Bet svarbiausia yra gera nuotaika ir pozityvumas. Visa kita išsispręs“, – optimizmo nestokojo nuotaka.

Ieva ir Andžėjus kaip pora draugauja beveik trejus metus. Ir nors kai kam galbūt pasirodytų, kad vestuvės vyksta per greitai, jaunieji įsitikinę, kad kai esi tikras dėl savo jausmus, nėra ko laukti.

„Dvejonių nebuvo, nes norime šeimos, esame linkę ją kurti kartu. Jau kurį laiką kartu pragyvenome darniai, draugiškai, tad nematome prasmės kažko laukti. Vis tiek nesame jau tie jaunuoliai ir manau, kad tuoktis – pats laikas. Būna, žmonės pragyvena šešerius metus, susituokia ir po metų išsskiria, o būna, kad greit susituokia ir gyvena ilgai ir laimingai“, – įsitikinusi Ieva.

Andžėjus pridūrė, kad jų santykių išbandymu tapo karantinas – dėl jo abu nedirbo, tad daug laiko leido namie. Kadangi negalėjo susitikti ir su draugais, plėtė savo stalo žaidimų kolekciją ir žaidė dviese. Todėl nors Andžėjus teigė girdėjęs, kad per karantiną iširo nemažai porų, tačiau jų porą jis paveikė tik teigiamai.

„Beveik visą laiką leidome kartu, išsiskirdavome daugiausia porai valandų, ir nebuvo jokių pykčių. Vieną dieną net sėdėjome, šnekėjome ir pagalvojome – gera pora esame, jei taip išgyvenome pandemiją“, – džiaugėsi A.Ravanas.

Karantinas baigėsi, tad ar pora svarsto apie medaus mėnesį? Išgirdę šį klausimą abu nusijuokė, nes ką tik po ilgo laiko grįžo į darbus, tad atostogų turėjo sočiai, o dabar – metas darbuotis. Pailsėti į užsienį mylimieji išvyks nebent kitąmet.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andžėjaus Ravano ir Ievos Jankauskaitės vestuvės
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andžėjaus Ravano ir Ievos Jankauskaitės vestuvės

Iš pradžių nuo santykių atkalbinėjo

Ievą ir Andžėjų suvedė 2018-ųjų vasarą transliuotas televizijos projektas „Tamsoje“. Šiame realybės šou-socialiniame eksperimente matantieji gyveno tamsoje kartu su neregiais ir silpnaregiais. Galiausiai vienu iš šou laimėtojų tapo A.Ravanas.

Tarp Andžėjaus ir projekte dalyvavusios matančios Ievos užsimezgė draugystė, kuri nenutrūko ir projektui pasibaigus. Tiesa, iš pradžių jiedu buvo tik geri bičiuliai.

„Po projekto susitikome, pabendravome ir tada pradėjome labai daug bendrauti internete. Greičiausiai aš buvau rimtesnių santykių iniciatorius, bet iš pradžių kažkaip netikėjau, kad jie gali vystytis“, – pripažįsta A.Ravanas.

Kalbėdamas apie tai jis puikiai pamena ir projekto „Tamsoje“ pradžią, kai vedėja Ievos paklausė, galbūt šiame realybės šou ji susiras sau antrą pusę. Tuomet jos atsakymas buvo kategoriškas.

„Sakiau – aš su neregiu, jūs gal juokaujat? Bet sakoma, kad nereikia spjauti į šulinį, nes paskui reikės gerti“, – likimo nenuspėjamumu įsitikino Ieva.

Kad Ievos širdyje visgi suliepsnojo kibirkštelė, Andžėjus suprato kartą su draugais jiems bežaidžiant „Tiesą ar drąsą“. „Kai Ieva pasirinko „tiesą“, mano draugas paklausė: ar norėtum su Andžėjumi būti pora? Ji užtikrintai atsakė „taip“, aš net nustebau. Ir tada pradėjau su ja ta tema kalbėti“, – pasakojo vyras.

Asmeninio albumo nuotr./Ieva Jankauskaitė ir Andžėjus Ravanas
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Jankauskaitė ir Andžėjus Ravanas

Visgi Andžėjus iš pradžių buvo skeptiškas savo ir Ievos santykių klausimu, nes manė, kad merginai gali būti per sunku gyventi su neregiu. „Kai svarstėme, ar galėtume būti pora, jis ganėtinai ilgai mane atkalbinėjo ir klausė, ar man to reikia. Klausė, ar žinau, koks yra gyvenimas su juo, juk apskritai pirmą kartą susidūriau su neregiu“, – prisimena Ieva.

„Tikrai pasitaikė sunkių akimirkų, kurias turėjome išgyventi. Buvo ir nerimo, kaip į tai, kad Ieva pasirinko vaikiną neregį, reaguos jos draugai, tėvai. Bet dabar visi šie sunkumai labai nublanko ir atrodo, kad tas laikotarpis greit prabėgo. Regis, visai neseniai mes kartu, bet jau ir antras Kalėdas bendrame bute atšventėme“, – pasidžiaugė A.Ravanas.

Ir išties, poros santykiuose viskas klostėsi žaibiškai – kartu gyventi jie pradėjo praėjus vos dviems draugystės mėnesiams. „Greičiausiai taip greitai ir apsigyvenome kartu tam, kad suprastume, ar tikrai esame skirti vienas kitam, ar kažkuriam iš mūsų nėra kažkokios problemos“, – paaiškino Ieva.

Ji neslepia, kad susipažinus su Andžėjumi, pažinus jo kasdienybę iš arčiau, jos nuomonė apie neregius ir silpnaregius labai pakito. Juk prieš tai nė karto nebuvo susidūrusi su tokiu žmogumi.

„Anksčiau maniau, kad jie nedirba, gyvena iš neįgalumo, kad kažkas jais rūpinasi, nes kaip jis, nematantis, nueis į parduotuvę, pereis kelią? Bet pradėkime nuo to, kad projekte jie mus mokė gyventi, jie mus vedžiojo per kelią. Mes turėjome jais pasitikėti, nes jie vedė į parduotuvę, gamino valgyti.

Tuomet mano suvokimas apie neregius visiškai pasikeitė. Gal tai mane ir sužavėjo. Mane apskritai žavi, kaip nematantis žmogus gali tiek daug gyvenime siekti, turėti, dirbti, sportuoti, ko neretas regintis negali. Čia vien pliusai“, – kalbėjo Ieva.

Skaito vienas kito mintis

Pora kaip sėkmingų savo santykių receptą įvardija ir tai, kad abu turi be galo daug bendro – mėgsta panašią muziką, dievina keliones, kalbasi tomis pačiomis temomis. Kartais atsisėdę gali prašnekėti ir iki trečios valandos nakties. Dėl bendrų pomėgių, kaip sako Ieva, ir barnių šeimoje būna mažiau.

„Labai svarbu rasti savo žmogų, su kuriuo gali taip pat praleisti laisvalaikį, nes pomėgiai yra vienodi, su kuriuo gali kalbėti tam tikromis temomis ir jis tave supras, palaikys, arba jį dominančios temos bus vos ne identiškos.

Esu gyvenime turėjusi santykių, kai praeina kažkiek laiko ir supranti, kaip gerai, kad su tuo žmogumi nesusiklostė tolimesnė ateitis, nes suvoki, kad netgi siekiai yra absoliučiai skirtingi. O mūsų su Andžėjumi planai visiškai sutapo. Pavyzdžiui, abu norėjome ne namo, o buto. Regis, tokie menkniekiai, bet kai viskas susideda į krūvą, tai atrodo labai daug“, – mintimis dalijosi Ieva.

Asmeninio albumo nuotr./Ieva Jankauskaitė ir Andžėjus Ravanas
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Jankauskaitė ir Andžėjus Ravanas

O kartais, kaip juokiasi Andžėjus, jų net mintys sutampa. Pavyzdžiui, kartą norėjęs padaryti Ievai staigmeną, jis nenustebino taip, kaip norėjosi.

„Ieva dirba, žinau, kad vakare grįš, o jai rytoj išeiginė, tai sugalvoju nupirkti vyno, kad vakare įsipiltume, prie filmo pagurkšnotume. Grįžtu iš parduotuvės namo su vynu, o Ieva man skambina – sako, gal šiandien vyno nori nupirkti?“, – pasakojo A.Ravanas.

„Aš kažkaip labai dažnai pataikau, kad net kelis kartus klausiau – gali man pasakyti, kur čia ta kamera stovi?“, – pridūrė Ieva.

Pora jau yra aptarusi ir šeimos pagausėjimo planus, tačiau pernelyg neskuba – iš pradžių svarbiausia buvo susituokti, o dabar po truputį galės galvoti ir apie atžalas.

„Jau ganėtinai seniai esame pasikalbėję, kad norėtume dviejų vaikų. Geriausia dvynukai, bet jei nebus dvynukų, tai pametinukai. Bet, aišku, viską planuojame, nes abudu esame ganėtinai užimti ir to daryti neplanavęs kartais tikrai negali“, – šyptelėjo Ieva Ravan.

Sužadėtuvės – prekybos centre

15min pernai rašė ir apie poros sužadėtuves. Jos įvyko itin originalioje vietoje – prekybos centre. „Andžėjus norėjo mane nustebinti ir pasipiršti tada, kai mažiausiai to tikėsiuosi“, – tąkart apie staigmeną pasakojo Ieva.

Daugiau apie tai skaitykite čia: Prekybos centre – gyvenimą keičianti staigmena: susižadėjo realybės šou „Tamsoje“ dalyviai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius