Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merūnas Vitulskis ryžosi išbandymui: sužinojo, ką reiškia gimdymo skausmas

Žinomi Lietuvos vyrai ryžosi išbandymui – išgyveno panašų skausmą, kokį moterys patiria gimdymo ir sąrėmių metu. Skausmo išbandymui ryžosi operos solistas Merūnas Vitulskis, trijų vaikų tėtis Simonas Urbonas ir Vidas Bareikis.
Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė
Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Merūno Vitulskio „gimdyme“, kuris vyko LNK televizijos laidos „VIDO ViDEO“ premjeroje, dalyvavo ir žmona Erika. Ji pasidalino savo gimdymo patirtimi. Moteris pasakojo, kad iki pat jo buvo griežtai nusistačiusi prieš vyro dalyvavimą. Pasakė Merūnui, kad tada, kai lieps jam išeiti iš palatos, jis tai ir padarys.

Bet užėjus didžiausiems skausmams, užplūdo įvairiausios emocijos ir Erika suprato, kad niekas kitas nesuteiks geresnės paguodos ir pagalbos kaip vyras. Todėl savo sprendimą staiga pakeitė ir Merūnas liko kartu. Pirmas Erikos gimdymas truko net dvi paras.

Merūnas pamena, kad visas laikas nuo tada, kai pajudėjo iš namų su daiktais link gimdymo namų, tarsi išsitrynė iš atminties. Pasimiršo viskas, ką skaitė anksčiau ar kam ruošėsi. Pasak Merūno, vyrai jaučia ne ką mažiau streso nei moterys, deja, tai supranta ne visi. Vyrai ir mato viską, ir išgyvena taip pat. Vienu momentu jis net atsijungė paryčiais dar vykstant gimdymui – taip ir liko kabėti ant lovos krašto.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė

Tai, kad Merūnas dalyvavo gimstant vaikams, poros santykiams tik padėjo. Atlikėjas dabar nuolat kartoja, kaip jis didžiuojasi, kad Erika ištvėrė visus skausmus, gimdė natūraliai ir neprašė epidūrinės nejautros. Nors prieš tai ir sakė žmonai – gal nesikankink, tegu panaudoja medikamentus, kad palengvintų skausmus. Tačiau Erika buvo apsisprendusi visa tai ištverti be vaistų ir tai padarė. Ar tą pavyko padaryti ir Merūnui?

Tiesa, kai Merūnas eksperimento metu rėkė „daugiau nebegaliu“, laidoje dalyvavusi akušerė pasakė, kad jei vyras gali kalbėti, reiškia dar nelabai smarkiai skauda...

Vyrų gimdymas – Vido Bareikio premjerinėje laidoje „VIDO ViDEO“ – šio pirmadienio popietę 17.30 per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius