Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Midsummer Vilnius“ draugai artėjantį festivalį pasitiko su pusryčiais: tarp svečių – žinomi atlikėjai

Artėjančios šventės pasitikimas vėlyvaisiais pusryčiais jau tampa gražia „Midsummer Vilnius“ tradicija. Todėl festivalio dalyviai ir draugai ketvirtadienio rytą susirinko į Valdovų rūmų Renesansinį sodą sužinoti naujienų ir aptarti programos. Penktą kartą rengiamas festivalis jau liepos 20-24 dienomis pakvies penkis nepamirštamus vakarus praleisti miesto širdyje bei kultūros apsuptyje.
Valdas Petreikis, Gabrielė Martirosian, Justinas Jarutis, Monika Liu, Jogaila Morkūnas
Valdas Petreikis, Gabrielė Martirosian, Justinas Jarutis, Monika Liu, Jogaila Morkūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sužinoti festivalio naujienų į Valdovų rūmų Renesansinį sodą rinkosi kultūrai ir menui neabejingi žinomi Lietuvos žmonės, tarp jų – Jonas Sakalauskas, Laura Vagonė, Rimantė Kulvinskytė, Jogaila Morkūnas, Vytautas Kernagis ir kiti.

Susirinkusius svečius Valdovų rūmų Renesansiniame sode pasveikino renginio vedėja Gabrielė Martirosian ir festivalio vadovas Valdas Petreikis. Kalbą jis pradėjo nuo padėkos partneriams, kurie festivalį remia ne vienerius metus ir be kurių paramos jis turbūt nebūtų įmanomas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Kernagis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Kernagis

Pristatydami šių metų programą renginio vedėjai džiaugėsi, kad šiais nežinomybės kupinais laikais „Midsummer Vilnius“ gali būti ne tik kaip stabilumo ir tęstinumo įrodymas, bet ir nuolat atrasti naujų formų.

„Festivalis „Midsummer Vilnius“ kasmet pristato kažką naujo, kažką, ko dar nebuvome darę. Norime į šventę pakviesti kuo daugiau vilniečių, tad šiemet visus, kurie netilps į atidarymo koncertą, kviesime į Katedros aikštę. Joje lauks didelis ekranas su kokybiška garso aparatūra, tad Monikos Liu pasirodymą bus galima stebėti realiu laiku“, – pasakojo V.Petreikis.

Savitu retro skambesiu ir humoro jausmu išsiskiriančios Monikos Liu solinis pasirodymas pradės penkių „Midsummer Vilnius“ kultūros kupinų vakarų sostinės širdyje seriją. Beje, ši atlikėja buvo pirmoji, kuri žengė į festivalio sceną prieš penkerius metus. Scenoje atlikėja pirmą kartą gyvai dalinsis naujosiomis lietuviškomis dainomis bei autoriniais kūriniais anglų kalba, o jai pritars specialiai šiam pasirodymui suburta grupė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielė Martirosian
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielė Martirosian

Teatro gerbėjai galės išvysti šviesaus atminimo lietuvių teatro genijaus Eimunto Nekrošiaus spektaklį „Jobo knyga“. Pagrindiniame vaidmenyje žiūrovai išvys Remigijų Vilkaitį – legendiniu vadinamą aktorių, vieną iš režisierės D.Tamulevičiūtės dešimtuko narių.

Klasikinės muzikos gerbėjus džiugins tarptautinio pripažinimo sulaukusi operos solistė mecosopranas Justina Gringytė ir vienas ryškiausių Lietuvos pianistų Petras Geniušas. Vakaro metu skambės Italijos kompozitorių Dž.Rossini, V.Bellini, G.Donizetti kūriniai ir solo fortepijonui – P.Geniušas skambins D.Scarlatti, C.Debussy kūrinius.

Taip pat net du pasirodymus surengs vienas garsiausių šalies atlikėjų Justinas Jarutis. Tai vieninteliai atlikėjo soliniai koncertai šią vasarą ir pirmas kartas, kurių metu klausytojai turės progą išgirsti tiek jau hitais tapusius J.Jaručio kūrinius, tiek ir tuos, kurie gyvai skambės pirmą kartą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justinas Jarutis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justinas Jarutis

Festivalį vainikuos festivalio tradicija tapusi „Opera po žvaigždėmis“, kurios metu pasirodys operos solistas Edgaras Montvidas, pasirodymui parinkęs gražiausias arijas, ir Lietuvos kamerinis orkestras, dirigentas – maestro Modesto Pitrėno.

Valdovų rūmų muziejaus direktorius dr.Vydas Dolinskas džiaugėsi, kad partnerystė su vasaros muzikinę tradiciją suformavusiu festivaliu trunka jau penkerius metus. „Smagu, kad po Valstybės dienos prasidėjus atostogoms, istorijos, meno ir kultūros širdis – Valdovų rūmai – neištuštėja, o atvirkščiai, prisipildo dar daugiau gyvybės. Kaip ir anuomet, šiandien čia skamba muzika, skleidžiamos istorijos žinios, galima pasimėgauti išskirtiniais meno kūriniais.

Valdovų rūmų muziejus atviras visiems, o šįkart visus muzikos gerbėjus kviečiame ne tik į atnaujintas ekspozicijas, bet ir į tikrą „puotą“ akims – ypatingą parodą „Nuo SACRO iki PROFANO. Giorgio Baratti dailės kolekcija iš Milano“, kurioje pristatomas europinės dailės paveldas – garsių XIV–XVIII a. Italijos dailininkų ir skulptorių kūriniai“, – kalbėjo dr. V.Dolinskas.

Rytą Valdovų rūmų Renesansiniame sode vainikavo arfos ir violončelės melodijos, kurias atliko duetas „REGNUM DUO“ – seserys, daugelio tarptautinių konkursų laureatės Elena ir Joana Daunytės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius