Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Midsummer Vilnius“ atidarymas: puikiai nusiteikę svečiai ir sugrįžę renginiai

Pirmadienį Valdovų rūmų kieme „Empti Orchestra“ koncertu buvo atidarytas „Midsummer Vilnius 2021“ festivalis. Ta proga būrys melomanų, o tarp jų – ir dalis žinomų žmonių, susirinko pasiklausyti jau seniai girdėtų sąskambių ir žiūrovų klegesių.
Vakaro svečiai
Vakaro svečiai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Midsummer Vilnius 2021“ festivalis šiemet vienas iš nedaugelio, kuris nebuvo atšauktas. Matyt, dėl to čia ir žmonės susirinko tokie entuziastingi, išsiilgę ne tik per dideles erdves aidinčios muzikos, bet ir seniai matytų veidų.

Į festivalio atidarymą, kuriame šįkart kartu su miniorkestru pasirodė kultinė grupė „Empti“, sugūžėjo pilnas Valdovų rūmų kiemas melomanų, tarp jų buvo galima pamatyti ir žinomų veidų. Tarkim, progos gyvai pasiklausyti muzikos nepraleido Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, dainininkė, reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė, muzikologas Darius Užkuraitis, laidų vedėjas Ignas Krupavičius ir kiti.

Renginio svečiai – galerijoje:

„Midsummer Vilnius“ renginyje sutikta dainininkė, socialinė aktyvistė ir reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė pasakojo būtent į šį renginį užsukusi visai ne veltui. Jai ypač prie širdies yra pirmadienio vakarą pasirodę muzikantai Giedrė ir Paulius.

„Labai juos myliu, mano manymu, jie yra genialūs muzikantai, kurie pralenkia laiką. Jeigu paklausytumėte senųjų „Empti“ albumų, jų muzika yra absoliučiai nesenstanti, ir net ne visi šių dienų muzikantai sugeba taip aktualiai kurti“, – sakė dainininkė.

D.Filmanavičiūtė pasakojo, be šio, kol nesilankiusi daug renginių, mat su šeima griežtai laikėsi karantino. Visgi moteris jau spėjusi aplankyti „Baltijos šokį“, o pirmasis jos šių metų koncertas buvęs „FC Baseball“ Nidoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius 2021“ atidarymo svečiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius 2021“ atidarymo svečiai

„Turbūt man labiausiai trūko kultūros. Viena vertus, didžiąją karantino dalį aš prasvaičiojau, kaip man užtenka knygų ir filmų, ir koks tai yra nuostabus pabėgimas laiku, pakeliavimas šalimis ir t.t., bet, kita vertus, niekas neatstos kino magijos, kai jauti bendrą, visus siejančią atmosferą.“, – sakė soc. tinklų žvaigždė.

Kaip pridūrė moteris, per šiemet vykusį „FC Baseball“ koncertą ją netgi spėjęs užpulti graudulys.

„Paskutinį kartą tokiame gerame koncerte buvau tik tada, kai dar buvau nėščia. Tada „FC Baseball“ dar vadinosi Junior A. Juokiausi, kad mūsų sūnus Kristijonas, kai dar buvo Tautvydo koncerte, buvo pilve, o dabar jis čia, ant scenos, tiesiog davėsi: laksčiau paskui jį, galvojau, kad nutrauks laidus“, – juokėsi D.Filmanavičiūtė.

Dabar, kaip moteris tikino, jai su šeima norisi aplankyti koncertus, kol dar, kaip žadama, nesugrįžo karantinas ir meno pasaulis neuždarė durų.

„Man atrodo, kad nebūsiu labai išskirtinė. Jau turiu bilietus į visus „Naujojo Baltijos šokio“ spektaklius. Taip pat jau esu pasižymėjusi, ką noriu pamatyti „Sirenose“. Vakar mačiau, kad bus spektaklis, kuriame reikės važiuoti su dviračiu – ten duos ausines ir reikės važiuoti su dviračiu per miestą“, – savo preferencijas vardijo dainininkė.

Taip pat renginyje buvo galima sutikti įprastai muzikos naujienų nepraleidžiantį muzikologą Darių Užkuraitį.

„Midsummer“ man patinka tuo, kad čia atlikėjai yra aukščiausios prabos – ar jie būtų popatlikėjai, ar klasikiniai. Čia visada yra į ką pasižiūrėti, o kartais netgi būna atradimų. Tarkim, rytoj čia planuoju ateiti pasiklausyti „Synaesthesis“ ir, nors žinau, ką jie groja, gyvai jų nesu matęs“, – dalijosi muzikologas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius 2021“ atidarymo svečiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius 2021“ atidarymo svečiai

Paklaustas apie renginius, kurie jau įvyko šiemet ir paliko įspūdį, D.Užkuraitis visų pirma įvardijo Trakų pily įvykusį Richardo Bonos koncertą.

„Boną esu girdėjęs nuo senų laikų, bet jis manęs tikrai nenuvylė. Be to – jis yra labai pasikeitęs, savo Afriką iškeitė į Kubą. Man buvo labai gražu“, – sakė pašnekovas.

Nors vyras pripažino pastaruoju metu dėl karantino ir saugumo renginių aplankantis tikrai mažiau, o ypač tų, kurie vyksta uždarose erdvėse, D.Užkuraitis pripažino ypač laukiantis artėjančio „Yaga Garthering“.

„Jame netgi grosiu pats. Tai yra psichodelinei muzikai skirtas festivalis, o tokią muziką aš irgi labai mėgstu. Kadangi prie šio festivalio šiemet prisijungia „LRT Opus“ ir vedėjai buvo paprašyti čia atvykti, aš taip pat prisijungsiu prie šios iniciatyvos ir netgi pamiksuosiu muzikos, ko labai seniai nesu daręs – taigi, pabūsiu didžėjumi“, – džiaugėsi pašnekovas.

Koncerto nepraleido ir „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas Ignas Krupavičius, kuris prisipažino, kad jam – tai pirmasis renginys po daug laiko. Ir tikrai ne dėl to, jog muzikos nemėgtų, o tik dėl to, kad tik dabar pajautė karantino atsilaisvinusius pančius.

Paklaustas, tad kodėl būtent šiame renginy pirmadienio vakarą jį buvo galima išvysti, I.Krupavičius visų pirma pabrėžė jo ir atlikėjos Giedrės Kilčiauskienės draugystės ryšį, tačiau kartu akcentavo ir muzikos svarbą jo gyvenime.

„Man pirmiausia muzika yra menas, man muzikantas visų pirma yra artistas, kuris scenoje ne tik muzikuoja, bet ir moka spinduliuoti daugiau negu tik muzika, o kartu gali sukurti tokią atmosferą, kurią yra pergyvenęs, išgyvenęs ir bando padaryti taip, kad po koncerto žiūrovas išsineštų kažką – ar tai būtų liūdesys, ar džiaugsmas – bet kad žiūrovo nepaliktų abejingo. Jeigu atlikėjas sugeba pritraukti, išlaikyti žmogų, man atrodo, tai yra geras pasirodymas“, – sakė I.Krupavičius.

Paklaustas, kokius renginius po šio labiausiai norėtų aplankyti, I.Krupavičius teigė labai laukiantis ne tik kitų „Midsummer Vilnius“ koncertų, bet ir Anželikos Cholinos spektaklių.

„Man spektakliai, operos po atviru dangumi turi daug daugiau spalvų nei gali matyti uždaroje erdvėje, – sakė pašnekovas. – Vis dėlto daugiau rinkčiausi net ne operą, o šokį. Manau, kad būtent Anželikos Cholinos kurtas bus įspūdingas, jo verta nepraleisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius