Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Lietuvos estrados dainininkas Adolfas Jarulis

Po sunkios ligos mirė Lietuvos estrados dainininkas Adolfas Jarulis, praneša Žmonės.lt. Lietuviškos estrados klasikos grando gyvybė užgeso gruodžio 29-ąją Vilniuje, jam buvo 73-eji.
Inga Norkutė-Žvinienė ir Adolfas Jarulis
Inga Norkutė-Žvinienė ir Adolfas Jarulis / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

 

Velionis bus pašarvotas sausio 3 dieną Šiaulių laidojimo namuose „Baltera“, (Kražių gatvė 15, Šiauliai.)

10-15 valandomis visi norintys gali ateiti atsisveikinti su velioniu ir palydėti jį į paskutiniąją kelionę: 15 val. urna bus išnešama iš laidojimo namų – A.Jarulis amžinojo poilsio atguls šeimos kape Šiauliuose, greta motinos ir sūnaus.

„Jis buvo labai veiklus, muzikalus žmogus. Jo atminimui sukursime trumpą vaizdo įrašą iš koncertų ir parodysime per atsisveikinimą“, – Žmonės.lt sakė buvęs Antano Šabaniausko paramos ir labdaros fondo pirmininkas Romas Pletkauskas.

Stop kadras/Adolfas Jarulis (1970 m.)
Stop kadras/  Adolfas Jarulis (1970 m.)

Adolfas Jarulis mokėsi Šiaulių J.Janonio vidurinėje mokykloje, dainavo Šiaulių kultūros namų liaudies dainų ir šokių ansamblyje ir S.Jautako vadovaujamame chore.

Buvo Lietuvos filharmonijos estradinių ansamblių „Nemuno žiburiai“, „Lietuvos estradinis orkestras“, „Estradinės melodijos“, „Žėrutis“ solistas. Vėliau Klaipėdos liaudies operos solistas, Šiaulių senjorų bigbendo artistas.

1973-iaisiais tapo „Vilniaus bokštų“ konkurso laureatu, o 2003-iaisiais – A. Šabaniausko premijos laureatu. 2008-aisiais A.Jarulis tapo lietuvių estrados klasikų konkurso „Švieski man vėl“ nugalėtoju.

VIDEO: Vilniaus bokštai l Adolfas Jarulis "Prie apleisto seno namo" (1969 metai)

2013-aisiais A.Jarulis kartu su aktore Inga Norkute-Žviniene dalyvavo muzikiniame LNK projekte „Žvaigždžių duetai. Istorija prasideda iš naujo“.

Tiesa, gana greitai I.Norkutė-Žvinienė projekte dalyvavimą tęsė su kitu partneriu, mat kelionės iš Šiaulių į Vilnių bei repeticijos išvargino dainininką, todėl jo paties ir prodiuserių sprendimu jis iš projekto pasitraukė.

Asociacija M.A.M.A. reiškia užuojautą dėl A.Jarulio netekties

Adolfo Jarulio charizma ir talentas ilgus metus džiugino populiarių ansamblių „Nemuno žiburiai“, „Estradinės melodijos“, „Žėrutis“ gerbėjus. A.Jarulio gedi visas senasis Lietuvos muzikos pasaulio žvaigždynas, o su juo dirbusieji Adolfą ilgai minės geru žodžiu.

„Daug su A.Jaruliu dirbau. Be galo liūdžiu dėl išėjusio estrados briedžio. Tai buvo briedžių briedis – Adolfas turėjo ir ragus, ir balsą, ir didžiulę vyrišką jėgą, kurią jis nešė ant Lietuvos estrados scenos. Labai žemai lenkiam galvą prieš jį“, – kalbėjo Asociacijos M.A.M.A. vienas steigėjų, įvairių televizinių muzikos šou organizatorius Saulius Urbonavičius-Samas.

Asociacija M.A.M.A. reiškia nuoširdžią užuojautą A.Jarulio artimiesiems, jo talento gerbėjams ir scenos kolegoms. 

Dėkojame Ikrauk.lt skaitytojui Deiviui, pranešusiam šią žinią.

VIDEO: Mūsų dienos - kaip šventė / Adolfas Jarulis "Tau meluoti negaliu"
VIDEO: Adolfas Jarulis ir "Estradinės melodijos" - Jupi-ja (1970)
VIDEO: Mūsų dienos - kaip šventė | Adolfas Jarulis "Laukiu tavęs"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius