Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Vaidos Genytės mama, akordeonistė Danutė Genienė: „Mūsų ryšys buvo begalinis“

Vaidos Genytės (42) šeimoje – skaudi netektis. Mirė dainininkės mama, muzikos mokytoja, artima draugė, akordeonistė ir chorvedė Danutė Marija Genienė (75).
Vaida Genytė ir jos mama Danutė Marija Genienė
Vaida Genytė ir jos mama Danutė Marija Genienė / Gretos Skaraitienės, asmeninio albumo nuotr.

Vaidos Genytės mama Danutė Marija anapilin iškeliavo praėjusį savaitgalį. Muzikę palaužė sunki liga.

Mamos gedinti Vaida apie ją atsiliepia pačiais gražiausiais žodžiais. Jos visuomet buvo geriausios draugės, kurios tarpusavyje tardavosi bene visais klausimais. „Su mama ryšys buvo begalinis“, – 15min sakė V.Genytė.

Asmeninio albumo nuotr./Vaida Genytė
Asmeninio albumo nuotr./Vaida Genytė

Vaida Genytė visą gyvenimą liks dėkinga mamai ir už savo karjerą – būtent ji paskatino dainuoti, kartu repetavo, važinėjo po koncertus – buvo jos geriausia mokytoja.

„Ji ruošė mane konkursams „Dainų dainelė“. Ji atvedė mane į muzikinį kelią“, – prisiminė atlikėja.

Vaidą išgarsinusi daina „Sparnuotosios sūpynės“ taip pat buvo mamos Danutės sumanymas.

„Mama sugalvojo, kad galėčiau atlikti „Dainų dainelėje“, bet Lietuvoje jos nebuvo. Tėtis Valentinas specialiai važiavo į Kaliningradą, ėjo į biblioteką. Natų išsivežti negalėjo, todėl jis, neturėdamas muzikinio išsilavinimo, perrašė melodiją ir akompanimentą! Neįsivaizduoju, kaip tai pavyko. Tėvai nenorėjo, kad dainą atlikčiau rusiškai, todėl paprašė, kad žodžius į lietuvių kalbą išverstų. Štai tokia „Sparnuotųjų sūpynių“ pradžia: mamos sumanymas, tėčio įgyvendinimas. Tas dainos variantas skamba iki šiol“, – anksčiau 15min yra pasakojusi Vaida.

Asmeninio albumo nuotr./Danutė Marija Genienė
Asmeninio albumo nuotr./Danutė Marija Genienė

Genių šeimyna vaikus augino Molėtuose, tik užaugusi Vaida sparnus pakėlė į sostinę. O jos mama liko ir daugelį metų dirbo Molėtų muzikos mokykloje. Jos direktorius Kazimieras Tučinskas 15min teigė, kad Danutė Genienė buvo itin talentinga mokytoja ir puiki kolegė.

„Nuostabi moteris, labai komunikabili, draugiška. Ji visuomet mokėjo pasiekti maksimalų rezultatą, nesvarbu, kokius mokinius gaudavo. Visuomet su kiekvienu vaiku pasiekdavo geriausius rezultatus. Jūs tik pažiūrėkite į jos dukrą Vaidą, čia juk jos nuopelnas...

Kai pradėjo „Dainų šventei“ dirbti su pradinės mokyklos choru, tai sugebėjo laimėti pirmą vietą. Po to su vyru chore dirbo, irgi į Molėtus parveždavo tik pirmas vietas... Ji tokia maksimalistė buvo! Visi vietiniai ir mokyklos darbuotojai ją labai mylėjo. Dabar ką tik sutinku, visi ją prisimena“, – kalbėjo Kazimieras Tučinskas.

Apie Danutę Mariją Genienę

Molėtų laikraštis „Vilnis“ prisimena didelį indėlį miesto gyvenime palikusią Danutę Mariją Genienę.

D.Genienė gimė 1942 m. sausio 7 d. Maženių kaime, Panevėžio rajone. Baigė Panevėžio ir Vilniaus Tallat-Kelpšos konservatorijas. Dvejus metus dirbo Svėdasų Tumo Vaižganto vidurinėje mokykloje Anykščių rajone muzikos mokytoja ir meno vadove kultūros namuose. Būdama gabi, taktiška, pareiginga, komunikabili pedagogė, turėjusi dar ir labai gražų balsą dainuoti, buvo pastebėta ir pakviesta dirbti į Anykščių meno mokyklą.

Po dešimties darbo metų mokykloje Anykščiuose ir aktyvios muzikinės veiklos šiame mieste, kartu su šeima ji persikėlė į Molėtus. Čia 32-ejus metus, nuo 1976-ųjų iki išėjimo į pensiją 2008-aisiais, dirbo muzikos mokytoja Molėtų menų mokykloje. D.Genienė per visus šiuos metus aktyviai dalyvavo koncertinėje veikloje, savo gražiu balsu džiugino daugelį koncertų klausytojų, vadovavo įvairiems vokaliniams kolektyvams, kurie daugelį metų pelnė geriausiųjų vardus Molėtų rajone ir visoje šalyje.

Penkiasdešimt metų santarvėje ir meilėje gyvenusi, su vyru Valentinu išaugino sūnų Nerijų ir dukrą Vaidą. Jie abu baigė aukštąsias mokyklas, dirba atsakingą ir kūrybinį darbą. Dukra Vaida, paveldėjusi motinos muzikalumo talentą, savo skambiu, gražiu sopranu skamba ir Lietuvoje, ir už jos ribų. Jos vaikystėje padainuotos TV konkurse „Dainų dainelė“ „Čiunga čianga“ ir „Sparnuotosios supynės“ tebeprisimenamos ir dabar, praėjus beveik keturiems dešimtmečiams.

Močiutės meile, rūpesčiu ir širdies šiluma visuomet buvo apglėbti jos mylimi anūkai Dominykas ir Ainius. D.Genienės kartu su vyru išpuoselėtas sodas Siesarčių pakrantėje žavėjo ne tik molėtiškius, bet ir čia apsilankydavusius jų svečius.

VIDEO: Vaida Genyte.avi
VIDEO: Vaida Genytė - Sparnuotosios Supynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius