Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mitinge dalyvavęs ir kritikos sulaukęs V.Tarasovas: „Aš prieš smurtą ir agresiją“

Antradienį dainininkas Vilius Tarasovas sulaukė kolegų kritikos po to, kai pasirodė tarp mitinguotojų minios prie Seimo. Visgi tūkstantinės minios protestas vakare peraugo ne į taikų susibūrimą, o į nukentėjusiųjų pareikalavusias riaušes. Tad po nakties įvykių atlikėjas dar kartą paaiškino savo poziciją ir pabrėžė, kad nors jis nepritaria Vyriausybės planams, tačiau ir nepalaiko riaušių bei dalies mitingo kalbėtojų.
Riaušės prie Seimo, Vilius Tarasovas
Riaušės prie Seimo, Vilius Tarasovas / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Tai, ką norėjo pasakyti antradienio įraše, V.Tarasovas paaiškino trečiadienio rytą savo socialinio tinklo paskyroje. Jis pabrėžė, kad nepritaria smurtui ir agresijai.

„Vakar parašiau postą, apie, mano manymu, demokratijos išraišką, mitingą. Parašiau be jokio pykčio, be užgauliojimo, be keiksmų. Dalyvavau mitinge, nes tikrai nepritariu Vyriausybės projektui nepasiskiepijusiems žmonėms uždrausti beveik viską (net viešąjį transportą), kad šie nebeapsikentę skiepytųsi tiesiog iš baimės. Tai visuomenę skaldanti politika ir kiekvienas matome, kaip ji veikia ir kokias nuotaikas kursto.

Aš už žodžio laisvę, už žmogaus laisvę, prieš smurtą ir agresiją. Taip pat tikrai prieš riaušes. Man taip pat nepriimtini dalis mitingo kalbėtojų, buvau ten ne dėl jų. Bet parašęs apie tai, pamačiau, kad kai kurie žmonės skaito ne tai, kas parašyta, o ką jie nori girdėti ir ką nori matyti, skaito tarp eilučių.

Žiniasklaida vakar rašė apie dalies jūsų viešus pasmerkimus, kad man nepritarėte. Bet nematė ir nerašė, kad vakar sulaukiau ir krūvos palaikymo žinučių ir skambučių nuo garsiausių dirigentų iki garsiausių režisierių, nuo pianistų iki vokalistų. Palaikymas ateina privačiai ir tai geriausiai rodo, kokia baimės atmosfera sukurta. Turime ją įveikti. Ačiū jums visiems!“ – savo socialiniame tinkle pasidalijo V.Tarasovas.

15min jau rašė, kad antradienį apie savo dalyvavimą mitinge paskelbęs V.Tarasovas savo scenos kolegų nebuvo sutiktas palankiai.

Kritiką jam išreiškė atlikėjai Ruslanas Kirilkinas, Kastytis Kerbedis, laidų vedėjai Haroldas Mackevičius, Nomeda Marčėnaitė, Daiva Tamošiūnaitė.

APIE TAI PLAČIAU GALITE SKAITYTI ČIA: Mitinge prie Seimo pasirodęs Vilius Tarasovas sulaukė kolegų kritikos.

Dar prieš tai apie prie Seimo susirinkusius mitinguotojus, kurie daugiausia pasisakė prieš skiepus, galimybių pasą ir Ingridą Šimonytę, savo nuomone pasidalijo ir žinomi Lietuvos žmonės. Šie mitinguotojams negailėjo kritikos už dvigubus standartus.

Kritikos strėlių protestuotojams prieš apribojimus žėrė aktorius Eimutis Kvoščiauskas. Socialiniuose tinkluose jis pasidalijo tokiu įrašu:

„Kartuvės. Šiandien prie Seimo galutinai pasikorė „Šeimų maršas“.

Tiksliau karti norėjo kitus, o patys visiškai apsinuogino. Apnuogino savo vertybes, ideologijas, tikslus.

Na, pasakykite man nuoširdžiai, tie kurie ėjot su jais – jums ne gėda? Nerausta skruostai?

Draugai, esantys prieš skiepus, jūs norit būti tarp jų?

Prie Seimo susirinko tamsa, blogis ir dugnas, valdomas šutvės, kuri nori viską griauti, trukdyti, save prastumti į postus, o vėliau vogti ir kvailinti tą buką minią. Liūdna...“

Prie kritikos lavinos prisidėjo Vaidas Baumila, Mantas Bertulis, Akvilė Kavaliauskaitė ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius