Monikos Šalčiūtės nuotraukos tapo jauku erotinių paslaugų ieškantiems vyrams

Regis, intymių paslaugų teikėjos, nenorinčios viešinti savo nuotraukų, rado kitokį būdą vilioti potencialius klientus – tą daro savo skelbimus iliustruodamos kitų žmonių, netgi plačiai žinomų visuomenėje, fotografijomis. Šįkart į šį voratinklį pateko socialinių tinklų žvaigždė Monika Šalčiūtė. Siūlant erotinį masažą su laiminga pabaiga prisidengiama garsios merginos atvaizdu.
Erotinį masažą siūlančiame skelbime – Monikos Šalčiūtės nuotraukos
Erotinį masažą siūlančiame skelbime – Monikos Šalčiūtės nuotraukos / Interneto ir asmeninio albumo nuotr.

„Erotinis masažas atliekamas rankomis ir nuogu kūnu. Su laiminga pabaiga. Kiniški metodai padės pasimėgauti, kaip ir trokštate, kūniškais malonumais. Atrask naujus pojūčius. Masažas galimas su žaidimukais, jei tik domina, kaip, pavyzdžiui, vibro šou, prostata, valdovė, bdsm ir t.t. Švara ir konfidencialumas garantuotas. Jauna, žavi, liekna blondinė laukia tavęs. Vykstu ir į vietą“, – toks aprašymas pateikiamas intymias paslaugas reklamuojančiame skelbime, kuriam iliustruoti naudojamos Monikos Šalčiūtės nuotraukos. Tiesa, su uždengtu veidu.

Masažistė prisistato vardu Goda, remiantis skelbimu, jai – 24-eri. Nurodomi ir merginos išvaizdos bruožai – liekno kūno sudėjimo, maždaug 165–170 cm ūgio, ilgų šviesių plaukų ir pilkų akių savininkė. Pagal charakterį – sangvinikė.

Beje, vis dėlto tarp šios masažistės ir Monikos Šalčiūtės yra ne vienas bendras bruožas – abi jos gimusios po Liūto zodiako ženklu, jų abiejų ūgis siekia apie 165 cm.

Panašu, kad skelbimą internetinėje erdvėje galima rasti jau ilgą laiką. Jį spėjo perskaityti jau daugiau nei 25 tūkstančiai internautų, o skelbimą paskelbęs vartotojas portale registruotas dar 2016-aisiais.

Interneto nuotr./Erotinį masažą siūlančiame skelbime – Monikos Šalčiūtės nuotraukos
Interneto nuotr./Erotinį masažą siūlančiame skelbime – Monikos Šalčiūtės nuotraukos

M.Šalčiūtė: „Baisu, kas darosi“

Apie tai, kad reklamuodamas erotinio masažo paslaugas kažkas naudojasi jos nuotraukomis, M.Šalčiūtė išgirdo iš 15min. Skelbimų portaluose ji sako nesilankanti, o ir aplinkiniai apie tai jos neinformavo.

„O nors gražų kūną įklijavo?“, – pasiteiravo ji. Ir sulaukusi teigiamo atsakymo šmaikštaudama pridūrė: „Tai nors tiek.“

Neseniai savo gimimo dieną atšventusi Monika neslėpė, kad jai išties nemalonu, jog kažkas naudojasi jos nuotraukomis. Ir dar tokiems tikslams.

„Baisu, kas darosi. Jeigu nebūtų tokia gera nuotaika po gimtadienio, tai aš nebūčiau tokia laiminga. Iš tikrųjų norėčiau tokius žmones sugauti ir gerai pakratyti, bet nežinočiau, kur juos surasti“, – sakė M.Šalčiūtė.

Vis dėlto su panašiu atveju ji buvo susidūrusi anksčiau. Tik tuomet nemaloniame kontekste buvo pasinaudota pilnu Monikos atvaizdu – matėsi ir jos veidas.

„Mano nuotraukos buvo skelbiamos užsienietiškuose puslapiuse, susijusiuose su merginų teikiamomis intymiomis paslaugomis, ten buvo įrašyti kiti vardai. Tame puslapyje buvo sukelta daug merginų, tarp jų ir aš“, – nesmagų incidentą prisiminė Monika.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

Ji suskubo aiškinti, kad pati tokio skelbimo tikrai nesidėtų ir intymių paslaugų jokių būdu nesiūlytų.

„Aš neturėčiau laiko tokioms paslaugoms. – Nusijuokė M.Šalčiūtė. – Neieškau jokių antrų bernų, turiu vieną ir man užtenka. Per visą savo gyvenimą turėjau gal porą vaikinų, čia man visiška nesąmonė, ir tie, kurie mane pažįsta, žino, kad tai nesąmonė. Mano įvaizdis nėra su tuo susijęs.“

Monika svarsto, ar minėtas skelbimas tikras, o jei taip, kodėl jam iliustruoti buvo pasirinktos būtent jos nuotraukos.

„Gali būti, kad siekiama mane apšmeižti ar tiesiog kažką apgauti, nes tokia mergina kaip aš ten neateis – jeigu ateis, tai kita. O gal išvis ten niekas neateis, gal žmonės atsiskaitys ir jie dings. Galbūt čia kaip „AliExpress“ – matai labai gražią nuotrauką, o atsiunčia kažkokią tau visiškai netinkančią nesąmonę“, – 15min sakė M.Šalčiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Monika Šalčiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Monika Šalčiūtė

Negana to, ji pridūrė neatmetanti versijos, kad taip pasielgta iš pavydo ir siekio jai pakenkti.

„Greičiausiai norėjo mane pažeminti – jiems nepatinka, kad mergina gyvenime kažką daro. Kas savaitę pavydo banga, kažkokie susimokę prieš mane, nors aš tų žmonių nei pažįstu, nei ką. Jau nebežinau, kaip reaguoti, iš pradžių net panikuodavau. Aš tikrai padori mergina ir normalūs žmonės apie mane paskalų neskleidžia, nes žino, kad turiu antrą pusę“, – kalbėjo Monika.

Ji patikino, kad dėl skelbime naudojamų jos nuotraukų kreiptis į policiją ar teismą ji nesvarstanti, nes nemato prasmės kovoti su savo nekentėjais.

Masažistė bendrauja tik SMS žinutėmis

15min žurnalistas bandė susisiekti skelbime nurodytu numeriu, tačiau skambutis buvo atmestas. Netrukus į telefoną atskriejo SMS žinutė: „Po pusvalandžio laisva.“ Tą pačią minutę atsiųsta dar viena žinutė, kurioje nurodyta paslaugų teikimo vieta – Naujamiestis.

Pasidomėjus, kokia siūlomo masažo kaina, gautas atsakymas: „50 ar 70“.

Interneto nuotr./Erotinį masažą siūlančiame skelbime – Monikos Šalčiūtės nuotraukos
Interneto nuotr./Erotinį masažą siūlančiame skelbime – Monikos Šalčiūtės nuotraukos

Galiausiai, paprašius atsiųsti veido nuotrauką, sulaukta nusistebėjimo.

„Tai ir kam?“, – klausė intymių paslaugų teikėja, dar pasiteiravusi, kokiu laiku laukti atvykstančio kliento. O gal tai buvo jos atstovas? To sužinoti nepavyko, nes į skambučius niekas taip ir neatsiliepė.

Reikėtų kreiptis į teismą

Žmogaus teisę į atvaizdą reglamentuoja LR civilinio kodekso 2.22 straipsnis, aktualus ir Monikos Šalčiūtės atveju. Jame numatyta, kad fizinio asmens nuotrauka, jos dalis ar kitoks atvaizdas gali būti naudojama tik gavus to asmens sutikimą. Neturint leidimo, tai daryti draudžiama.

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis 15min komentavo, kad norėdamas apginti savo teisę į atvaizdą ir kažką prisiteisti, šioje situacijoje atsidūręs žmogus turėtų kreiptis į teismą. Kas už tai gresia pažeidėjui, tokiu atveju pasakyti sunku – tai priklauso nuo individualios situacijos.

„Tai yra civiliniai santykiai pagal civilinį kodeksą, todėl, priešingai nei administraciniame arba baudžiamajame kodekse, kur aiškiai numatyta atsakomybė, čia viską lemtų teismo sprendimas. Kiek žmogus pats nori, ko prašo, tai teismas ir vertina, ar prašymas yra adekvatus, ir tada jis priteisia kažkokį žalos atlyginimą“, – 15min komentavo R.Matonis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Matonis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Matonis

Vis dėlto jis pridūrė, kad pamačius neteisėtai naudojamą savo atvaizdą, galima kreiptis ir į policiją.

„Mes tada irgi pasižiūrėtume pagal tam tikrus teisės aktus“, – teigė R.Matonis. Tiesa, tokių pranešimų policija gauna nedaug.

Skelbimų portalui atsakomybė už skelbimą su svetima žmogaus nuotrauka grėstų tik tuo atveju, jeigu administracija, žinodama pažeidimą, atsisakytų jį šalinti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Permainos Monikos Šalčiūtės gyvenime: pakeitusi įvaizdį prakalbo apie santykių krizę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius