-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jazzu ir Donny Montell dvikovoje nugalėjo publikos favoritas

Pagaliau išaušo ilgai laukta Donny Montell ir Justės Arlauskaitės-Jazzu kova. Muzikantai kelias savaites intensyviai ruošėsi, repetavo, mokėsi vieni kitų dainas, galvojo strategijas, kaip gi pranokti savo konkurentą. Visai tai – tam, kad penktadienio vakarą gerbėjai tartų žodį – kuris vertas „Red Bull Soundclash“ nugalėtojo titulo.
„Red Bull Soundclash“ koncertas
„Red Bull Soundclash“ koncertas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasaulinę šlovę pelnęs muzikos renginys „Red Bull Soundclash“ grįžo į Lietuvą. Prieš 5-erius metus savo jėgas išbandė „G&G sindikatas“ ir Marijonas Mikutavičius. Šiemet eilė atėjo vienoms ryškiausių šių dienų popžvaigždžių – Donny Montell ir Justei Arlauskaite-Jazzu.

Pilnas arenas renkantys, minias gerbėjų pavergę atlikėjai „Siemens“ arenoje susitiko išsiaiškinti muzikinių reikalų – scenoje jie susitiko keturiuose raunduose.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sausakimšos arenos VIP ložėje garsenybės pasidalijo į dvi stovyklas: Jazzu ar Donny Montell?

Pirmajame dainininkai atliko savo dainas. Antrajame raunde meistriškai vykdė dainų „perėmimą“. Trečiasis buvo skirtas gerai žinomų hitų remiksams. Ketvirtame raunde Jazzu ir Donny į sceną žengė kartu su kviestinėmis žvaigždėmis.

Atidavę visą balsą ir jėgas, jie laukė publikos verdikto – jų aplodismetai ir riksmai lėmė, kuri žvaigždė nugalėjo šioje muzikinėje dvikovoje. Gerbėjų keliamą triukšmą po kiekvieno etapo fiksavo specialūs ir itin tikslūs garso matuokliai. O kad viskas būtų sąžininga, procesą kontroliavo teisėjai ir renginio vedėjai – Radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

„Siemens“ arena buvo padalinta į dvi barikadų puses – Jazzu ir Donny Montell. Kiekvienas atlikėjas turėjo po savo atskirą sceną, prie kurios būriavosi minios gerbėjų.

Donatas į sceną žengė pirmasis. Jis kovą pradėjo su savo kūriniu „Move your body“.

„Kaip gera jus matyti susirinkusius. Visada gera, bet šįkart kitaip. Mes kiekvieną mielą dieną dirbom, todėl smagu, kad atėjote įvertinti. Ar jūs pasiruošę tikrai kovai?“, – sveikinosi dainininkas ir tęsė savo pasirodymą eurovizine daina „I‘ve been waiting for this night“.

Pirmojo raundo paskutiniu kūriniu jis pasirinko „Norim dar“. Čia D.Montvydas ir pasistengė – ant scenos šoko su visa šokėjų armija, privertusią publiką tiesiog rėkti visa gerkle.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Foto pavad. „Red Bull Soundclash“ kovos akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Foto pavad. „Red Bull Soundclash“ kovos akimirka

Jazzu pasirodė kaip tikra dama – trumpa, blizgančia suknele. Dainininkė kovoje iškart išsitraukė sunkesnę artileriją – pasikvietė net penkis pritariančiuosius vokalistus, kurie pridėjo jos kūriniams svorio ir naujų spalvų.

Nuo pat pirmos dainos „Lower than the ground“ akordų minia visu šimtu procentų ją palaikė – traukė kūrinį žodžis žodin kartu.

Kad jau viena jautriausių kūrinių Jazzu repertuare – „Po mano oda“, viską gerai apgalvojusi dainininkė panaudojo ir šį ginklą, kuris neabejotinai pavergė visų susirinkusiųjų širdis. Pasirodymą ji pabaigė daina „Ką tu su manim darai.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

Iškart po to visas dėmesys buvo sutelktas į Donato sceną. Atėjo eilė pasirinktam koveriui.

„Mes niekaip negalėjome nuspręsti, ką dainuoti. Todėl nusprendėme, kad atliksime tai, ko niekada nedainuotumėme“, – sakė Donatas. Ir iškart uždainavo pastarųjų mėnesių hitą „Despacito“.

Jazzu pasirinkimas buvo tas pats – tik aranžuotė labai skyrėsi nuo originalo. Iš pradžių – lyg lyrinė daina, vėliau – džiazas, tada – turinti romų muzikos skambesio. Galiausiai „Despacito“ išaugo iki tokio greičio, kad privertė nustebti – kaip ji spėja sudainuoti ispaniškus žodžius.

Po koverių kovos buvo išbandytos publikos gerklės – Radistai buvo pasiruošę atiduoti pirmąjį tašką. Po gerbėjų ovacijų ir riksmų paaiškėjo, kad laimėjo Jazzu, surinkusi 116 decibelų, o Donny – 113. Taigi – 1:0.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Montvydas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Montvydas

Antrajame raunde Jazzu ir Donny „pasidalino“ savo dainomis. Vienam sudainavus pusę kūrinio, likusią dalį tęsė kitoje scenoje esantis atlikėjas. Čia buvo suteikta visiška laisvė interpretacijoms. Atlikėjų puikiai žinomos dainos čia suskambo visiškai naujomis spalvomis.

Ne veltui jiedu vadinami tikrais profesionalais – meistriškai atliko priešininkų kūrinius, net nepasakytum, kad jų lūpomis skamba daina ne iš jų repertuaro. Tarp jų – „I've been waiting for this night“, „Love is blind“, „Nieko nesakyk“.

Tuomet Radistai vėl paskelbė apie balsavimą už savo mylimiausią atlikėją. Šįkart kova – dėl dviejų taškų. Ją nugalėjo Donny su 116 decibelais, Justė surinko 115. Rezultatu 1:2 raundą laimėjo D.Montell.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Radistai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Radistai

Trečiasis raundas – hitų remiksai. DJ Mamania užgrojo stilių, kuriuo Donny ir Jazzu turėjo atlikti savo dainas.

Pirmasis - regis, kur Jazzu net repavo! Antrasis – rokas, abu atlikėjai kūrinius skyrė savo tėčiams - aistringiems roko fanams. Trečiasis – dnb. Be abejonės, gerbėjai turbūt net neįsivaizdavo, kad jų mylimų dainininkų kūriniai gali skambėti tokiuose stiliuose...

Po šio raundo, publikos nuomone, pergalė vėl atiteko Jazzu. Dainininkė laimėjo tris taškus ir aplenkė Donny rezultatu 4:2.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Foto pavad. „Red Bull Soundclash“ kovos akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Foto pavad. „Red Bull Soundclash“ kovos akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Red Bull Soundclash“ koncertas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Red Bull Soundclash“ koncertas

Ketvirtajame, paskutiniame etape, Jazzu ir Donny gavo paskutinę progą kovoti dėl publikos simpatijų. Scenoje jiedu pasirodė su kviestinėmis žvaigždėmis.

Į pagalbą Jazzu atskubėjo Algirdas Kaušpėdas, su kuriuo ji filmavosi klipe, ne kartą kvietėsi į savo solinius koncertus. Čia nuskambėjo jųdviejų daina „Nauji metai“.

Donny Montell talkino renginį vedę Radistai, sukėlę tikrą diskoteką scenoje. Šiame raunde jie ir pelnė pergalę – laimėjo vieną tašką.

Taigi daugiau ne dvi valandas trukusi dainininkų kova buvo išties įtempta. Tačiau paskutinis pelnytas taškas Donatui laimėjimo neatnešė. 4:3 „Red Bull Soundclash“ publikos favorite tapo Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius