Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naglis Bierancas – apie internautų patyčias: „Man yra siūlę akis išbadyti ir rankas sulaužyti“

„Influencerį“ Naglį Bierancą socialiniuose tinkluose seka beveik trečdalis milijono žmonių, tad įvairaus pobūdžio žinučių su grasinimais, necenzūriniais žodžiais, patyčiomis vyras sulaukia nuolat.
Naglis Bierancas
Naglis Bierancas / „Matérialiste“ nuotr.

„Man yra siūlę akis išbadyti, rankas sulaužyti, kad nieko negalėčiau fotografuoti, telefono rankose nenulaikyčiau...“, – apie grasinimus, kurių yra sulaukęs tuomet, kai išgarsėjo ne tik kaip fotografas, bet ir socialinių tinklų žvaigždė, pasakoja Naglis Bierancas. Interviu su juo ir kitomis nuo komentatorių nukentėjusiomis įžymybėmis bus galima išvysti pirmadienį 20 val. gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“.

„Šlykšti boba“, „ko ji vėl lenda į ekraną, niekam ji neįdomi“, „ir kas su tokiu gali gyventi, atrodo kaip kaliausė“, „ji tragiška, apgailėtina“, – tai švelniausi komentarai iš tų, kurie šimtais liejasi kone po kiekvienu straipsniu apie lietuviškąsias garsenybes ne tik portaluose, bet ir socialiniuose tinkluose.

Nemaža dalis stebinčiųjų žvaigždes nesidrovi savo nuomonės pareikšti parašydami ir asmeninę žinutę. Kaip jaučiasi tie, kuriems dešimtys, ar net šimtai rašo – esi negražus, kvailas ar net grasina, jog tokiems neverta gyventi? Kovojame prieš patyčias mokyklose, bet jos klesti ir suaugusiųjų gyvenimuose.

Kaip sako jautria istorija apie dukros patirtas patyčias pasidalinusi žinoma žurnalistė, žurnalų redaktorė Jurga Baltrukonytė, vaikai viską atsineša iš šeimos. Tuo metu komunikacijos specialistas Arijus Katauskas tvirtina, kad komentarai – 21 amžiaus ginklas, kartais veikiantis geriau, nei atviras puolimas.

„Kiek galėsiu, už save pastovėsiu. Šitokių rašliavų nebus. Apie mane gali rašyti ką nori – patinku, nepatinku, graži, negraži, bjauri, šlykšti, man visiškai neįdomu. Čia yra nuomonė. Bet kai tai yra šmeižtas, už jį reikės atsakyti...“, – pirmadienio vakarą per LNK pasirodysiančioje laidoje pasakoja verslininkė Daina Bosas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Daina Bosas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Daina Bosas

Prieš keletą savaičių socialiniame tinkle ji pasidalino keliais komentarais iš pokalbių platformos, skirtos apkalboms apie garsius žmones. Joje moteris pasivadinusi Amerika teigė žinanti, esą Daina nuo 16–os metų buvo pardavinėjama mamos ir močiutės. Dėl šio šmeižto Daina jau konsultavosi su teisininkais, o netrukus kreipsis ir į teismą.

„Skauda, labai skauda, iš tikrųjų labai skauda fiziškai. Visa ta kritika, visi tie neigiami komentarai gali sukelti fizinį skausmą viduje, širdyje“, – pasakos kita socialinių tinklų žvaigždė, beveik 200 tūkstančių sekėjų subūrusi radisto, televizijos laidų vedėjo Rolando Mackevičiaus žmona Ieva.

Prieš keletą savaičių 32–ejų nuomonės formuotoja socialiniame tinkle sukėlė audrą po to, kai pasidalino dviejų moterų komentarais, komentuojančiais jos išvaizdą ir asmenybę. Iš pažiūros, socialinėje erdvėje nesunku rasti kur kas baisesnių, aštresnių komentarų, jei ne vienas bet. Šiuos rašė moterys, dirbančios su jaunimu ir vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius