Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naglis Bierancas prieš „Šokio revoliucijos“ premjerą: „Po kai kurių šokėjų pasirodymų kūkčiojau“

Liko vos kelios valandos iki itin laukiamo ir pirmą kartą Europoje startuosiančio projekto „Šokio revoliucija“, kurį Lietuvos žiūrovai išvysti galės jau sekmadienio vakarą per LNK. Pirmą kartą šokio projekto scenoje pasirodys visų įmanomų šokių stilių ir amžiaus profesionalai, kurie sieks įrodyti, jog yra verti geriausio šalyje šokėjo titulo.
Naglis Bierancas
Naglis Bierancas / LNK nuotr.

„Revoliucija šiame projekte reikš visai kitą dalyką. Tai taps įspūdingiausia kiekvieno šokėjo pasirodymo kulminacija, ypatinga akimirka, kurią specialios technologijos pagalba mes šou metu stabdysime laike ir žiūrovui parodysime, kad tai yra daug daugiau nei tik ta sekundė. Tai yra visi raumenys, venomis tekantis adrenalinas, tikslumas, technika, preciziškumas...“, – apie projekto išskirtinumą kalba projekto Mūza Indrė Kavaliauskaitė.

Iki premjeros likus vos keletui valandų, pirmą kartą Meistro kėdėje atsidūręs Naglis Bierancas pripažino – scenoje vertinti kolegas, tikrus savo srities profesionalus jam tikrai nebuvo lengva.

Aleksandr Leonov nuotr./Sveikinimo akimirka
Aleksandr Leonov nuotr./Sveikinimo akimirka

„Sudėtingiausia man buvo iki tol, kol viskas prasidėjo. Niekaip negalėjau suprasti, kaip aš tą galėsiu daryti, kaip aš jiems ir ką turėsiu pasakyti. Bet kai atsisėdau į kėdę ir pamačiau tuos pasirodymus, viskas atėjo savaime – tu matai dalykus, kurie yra geri ir kurie yra geri, tačiau ne iki galo. Ir tuomet natūraliai žinai, ką pasakyti ir matai, kaip įvertinti“, – pasakojo Naglis.

Meistras pripažino, kad sprendimai, kurie dalyviai turės palikti projektą buvo itin sudėtingi ir su kiekvienu etapu darėsi vis skausmingesni. Naglis neslepia, jog šou metu buvo sukurta ir tokių pasirodymų, po kurių verkė ne tik Meistrų kėdes užėmusios moterys, tačiau ir vyrai.

„Ašarų šiame projekte buvo. Mane gan stipriai sukrėtė konkrečios temos, pagal kurias dalyviai kūrė savo pasirodymus. Jos lietė ir mane, todėl jas išgyvenau itin jautriai. Buvo šokėjai, kurių šokio tema buvo apie netektį dėl vėžio. Mano gyvenime irgi tai buvo, todėl iškart prisiminiau savo istoriją. Mane tai sukrėtė, negalėjau prašnekėti, tiesiog kūkčiojau.

Premjerinėje laidoje taip pat pasirodys vienas vyro ir mergaitės duetas, kurio pasirodymo metu gerklėje laikiau kartų gniužulą, tai mane labai sujaudino ir tikrai ne vienas aš. Buvo labai daug pasirodymų, kuriuose mes su Meistrais tas dūdas paleisdavome...“, – patirtimis dalinasi Naglis Bierancas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naglis Bierancas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naglis Bierancas

„Šokio revoliucijos“ scenoje LNK žiūrovai bus supažindinti su daugiau nei dvidešimt skirtingų šokių stilių. Naglis Bierancas įsitikinęs – pagaliau į televiziją ateina projektas, kuris atneš kažką kito, nei tik pramoginius šokius, kurie karaliaudavo praktiškai visuose šokių projektuose ilgus metus iki šiol.

„Lietuva jau buvo pavargusi nuo pramoginių šokių. Ilgą laiką televizijoje praktiškai jokio kito stiliaus ir nematydavome. Pagaliau yra projektas, kuriame pamatysime modernaus šokio profesionalus, ar net tokių stilių apie kuriuos, esu įsitikinęs, Lietuva net nebuvo girdėjusi.

O ką jau kalbėti, kad šiame projekte šoks patys profesionaliausi baleto artistai – jų profesionaliuose šokio projektuose praktiškai niekada nematydavome. Čia pasirodys prima balerinos, kuriančios pagrindinius vaidmenis didžiosiose scenose. Tai yra nerealu, žandikauliai nuo pasirodymų krito visiems“, – apie projektą kalba Naglis Bierancas. Meistrui antrina ir artimiausiai su visais dalyviais bendravusi projekto Mūza Indrė Kavaliauskaitė:

„Pagaliau nebereikės žiūrėti jokių Amerikos projektų video interneto platformose ir galvoti „vau, kaip jie šoka“, nes čia, Lietuvoje, žiūrovai pamatys tokių talentų, kurie drąsiai galėtų užimti pasaulines scenas ir po šio projekto jų ten lauks išskėstomis rankomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius