Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natalija Martinavičienė su mylimuoju atostogoms Europą iškeitė į Afriką: „Norėjome pabūti dviese ir atsipalaiduoti“

Jau beveik metus šiltus jausmus vienas kitam jaučiantys verslininkai Natalija Martinavičienė ir Darius Meilutis pirmąsias judviejų vasaros atostogas nusprendė praleisti ypatingai. Įprastus Europos kurortus pora iškeitė į egzotiškąjį Mauricijų. Ir nepasigailėjo. Dieviško grožio krašte pora laiką leido ne vien tik vienas kito glėbyje, bet ir mėgavosi salos gamtos teikiamais malonumais ir maistu.
Natalija Martinavičienė ir Darius Meilutis
Natalija Martinavičienė ir Darius Meilutis / Asmeninio albumo nuotr.

Natalija Martinavičienė su mylimuoju verslininku Dariumi Meilučiu į egzotiškąją Mauricijaus salą išsiruošė lygiai dviem savaitėms. Tai buvo pirmoji jų viešnagė Mauricijuje.

Salą Indijos vandenyne pora pasirinko dėl to, kad norėjo pabėgti nuo Europos kurortų šurmulio ir varginančio karščio. Mauricijuje Natalija ir Darius atrado tai, ko norėjo: malonų klimatą, gražią gamtą ir puikų aptarnavimo lygį. Idėja, kur keliauti, kilo spontaniškai – ją Natalijai pasiūlė mylimasis.

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė ir Darius Meilutis
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė ir Darius Meilutis

„Darius yra staigmenų mėgėjas ir spontaniškas žmogus. Ir man šios jo charakterio savybės labai patinka. Aš lengvai jam pasiduodu, yra buvę kelionių, kai jau kitą dieną sėdėjau lėktuve“, – apie D.Meilučio charakterį pasakoja N.Martinavičienė.

Žinoma Kauno verslininkė sako, kad kiekviena kelionė – skirtinga, nuo jos priklauso, kokį laisvalaikio leidimo būdą pora renkasi: „Europos miestuose mūsų laisvalaikis susideda iš pasivaikščiojimų, miesto pažinimo bei naujų vietų, skonių atradimo. Šį kartą norėjome tiesiog poilsio, ramybės ir atsipalaidavimo. Niekuo nesirūpinti, niekur neskubėti, tiesiog mėgautis salos grožiu bei geru maistu.“

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė

Natalija sako, kad vos tik nusileidus lėktuvui Mauricijuje, ji buvo nustebinta šio krašto išskirtinumo ir europietiškumo. Moteriai įspūdį paliko ir šalies daugiakultūriškumas, religinė tolerancija.

„Žmonės šioje saloje labai paslaugūs ir draugiški, bet nėra įkyrūs. Jiems buvo labai įdomu, iš kur esame atvykę ir koks yra tas „kitas pasaulis“, nes jie mažai keliauja ir dažniausiai visą savo gyvenimą nugyvena savo šalyje“, – Mauricijaus žmones prisimena N.Martinavičienė.

Pasak verslininkės, atvykęs į Mauricijų, pasijunti kaip pasaulio tautų katile. Čia gyvena ne tik indai, bet ir afrikiečiai, išeivių iš Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Kinijos palikuonys.

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė

Egzotiškoms atostogoms Natalija ir Darius pasirinko rytinę salos dalį, būtent ji garsėja nuostabaus grožio paplūdimiais ir puikiu klimatu. Moteris atkreipia dėmesį, kad labai svarbu prieš vykstant į kokią nors šalį pasidomėti ne tik ką verta pamatyti, bet ir susipažinti su šalies istorija ir kultūra. Tiesa, saloje pora buvo nusisamdžiusi privatų gidą – jis užtikrino, kad porai nekiltų papildomų rūpesčių.

N.Martinavičienė sako, kad išskirti vieną labiausiai įsiminusią vietą sunku, kiekviena vieta ir objektas turi kažką ypatingo ir pasakiškai gražaus. Vis dėlto Natalija išskiria septynių spalvų Mauricijaus žemę.

Natalijos Martinavičienės ir jos mylimojo Dariaus Meilučio atostogų akimirkos – galerijoje:

„Chamarelio miestelio apylinkėse septynių spalvų kopos kadaise susidarė dėl čia įvykusių ugnikalnių išsiveržimų. Saulės atokaitoje spalvos mirguliuoja lyg gyvas gamtos paveikslas, tai šiam gamtos stebuklui suteikia dar daugiau žavesio ir paslapties“, – apie paslaptingą vietą pasakoja N.Martinavičienė.

Neišdildomų įspūdžių porai paliko kalnuose įsikūręs Juodosios upės tarpeklių nacionalinis parkas. Ten atsiveria pasakiškas kalnų kraštovaizdis, o turistus linksmina per jų galvas šokinėjančios makakos.

Pora aplankė ir induistams labai reikšmingą religinę vieną. Šalia Grand Basino ežero stovinčią antra pagal dydį pasaulyje Šyvos statulą. Būtent čia kasmet rengiama didžiulė religinė šventė, į kurią renkasi piligrimai iš visos Mauricijaus salos.

Asmeninio albumo nuotr./Atostogų Mauricijuje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Atostogų Mauricijuje akimirka

„Jei kalbėtume apie gamtą, tai Mauricijaus grožis pranoko lūkesčius. Sala labai įvairi, ir nuostabūs balti paplūdimiai, ir miškai, ir džiunglės, ir kalnų didybė... Vaizdai nepanašūs į jokiame kitame pasaulio krašte matytus.“

Čia Natalija prisimena prieš kelionę skaitytą rašytojo Marko Twaino citatą: „Galima pamanyti, jog Mauricijus buvo sukurtas pirmiau už rojų, kuris vėliau buvo nukopijuotas nuo Mauricijaus.“

Prieš išvykstant teko skaityti, kad rašytojas Markas Twainas apie Mauricijaus sala buvo atsiliepęs: „Galima pamanyti, jog Mauricijus buvo sukurtas pirmiau už rojų, kuris vėliau buvo nukopijuotas nuo Mauricijaus.“

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė

Dar vienas porą labai nustebinęs dalykas – maistas. Ypač jūrų gėrybės ir žuvies įvairovė.

„Teko lankytis ir vietinėje užeigoje, ir gerame restorane, pastarajame maistas buvo paruoštas ir pateiktas, sakyčiau, net geriau nei prabangiausiame Europos restorane, tai labai maloniai nustebino.

Tradicinis mauricijietiškas maistas toks pats įvairus kaip ir šalies kultūra: vyrauja indiškos, rytietiškos bei prancūziškos virtuvės patiekalai, pilni prieskonių ir skonių. Labai lengva atrasti tai, ką mėgsti labiausiai“, – apie Mauricijaus virtuvę kalba Natalija.

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad Mauricijuje gana pigu, pasak N.Martinavičienės, kainos šioje šalyje europietiškos, o kai kurios paslaugos ar produktai gali būti net ir 30 proc. brangesni.

Asmeninio albumo nuotr./Atostogų Mauricijuje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Atostogų Mauricijuje akimirka

„Vietiniai pasakojo, kad vidutinė gyventojų alga siekia 350 Eur. Todėl labai dažnai tam, kad išgyventų, jie priversti imtis viršvalandžių arba dirbti papildomus darbus“, – apie ją kiek nustebinusį faktą pasakoja N.Martinavičienė.

Atostogų metu verslininkę savo dėmesiu džiugino ne tik mylimasis Darius Meilutis. Labai daug pagyrimų ir gražių komentarų moteris sulaukė iš socialinio tinklo draugų ir sekėjų. Jie įvertino puikią moters figūrą ir nuo veido niekur nedingstančią šypseną.

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Martinavičienė

„Gera emocija matoma akyse. Juk kai kas nors viduje blogai, norisi susigūžti, pasislėpti ir būti nematomai, o kai siela dainuoja, pasitempi ir papuoši veidą šypsena ir spalvomis“, – sako Natalija.

Kalbėdama apie sveikos gyvensenos receptą, ji sako, kad labai rūpinasi, kad kūnui nestigtų vandens, rūpinasi savo odos būkle, stengiasi subalansuoti mitybą ir skiria kiek įmanoma daugiau laiko sportui. Tačiau viską daro su saiku: „Savęs nekankinu ir leidžiu sau atsipalaiduoti, tačiau tai netrunka ilgai ir vėl sugrįžtu į sveiką ritmą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius