Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos lietuviškos juostos „Kunigo naudą velniai gaudo“ komanda atvėrė filmavimo užkulisius

Dar šių metų pabaigoje kino teatruose pasirodys naujas vaidybinis kino filmas „Kunigo naudą velniai gaudo“, kuriamas pagal to paties pavadinimo lietuvių rašytojos Žemaitės apsakymą.
Ieva Daugirdaitė ir Vaida Skaisgirė
Ieva Daugirdaitė ir Vaida Skaisgirė / Filmo kūrėjų nuotr.
Organizatorių nuotr./Andrius Šlepikas ir Šarūnas Mikulskis
Organizatorių nuotr./Andrius Šlepikas ir Šarūnas Mikulskis

Kūrybinė komanda jau dabar pluša filmavimo aikštelėje. Pamatykite darbo užkulisius pirmieji.

„Tai yra kriminalinė komedija, kurios veiksmas vyksta šių laikų kaime. Filmas bus šiek tiek nutolęs nuo Žemaitės originalo, tačiau motyvai jame bus išlikę tie patys“, – Žmonės.lt sakė filmo atstovė spaudai Vaida Skaisgirė.

Kol kas dar neatskleidžiami filmo aktoriai, tačiau netrukus turėtų paaiškėti, kas vaidins naujoje, lapkričio mėnesį kino ekranus pasieksiančioje, juostoje.  Aktorių įvaizdžiu rūpinasi ir drauge filmavimo aikštelėje besisukiojanti Ieva Daugirdaitė.

Pirmoji apsakymo „Kunigo naudą velniai gaudo“ ekranizacija dienos šviesą išvydo dar 1981 m., kuomet pastarąjį režisuoti ėmėsi Lietuvos dramos teatro aktorius Balys Bratkauskas. Anuomet, pasirėmęs Žemaitės (tikr. Julija Beniuševičiūtė-Žymantienė) kūryba, režisierius vizualiai įprasmino lietuvių literatūros klasikės „padiktuotą“ siužetą: kaime miršta kunigas, o į laidotuves suvažiavę giminaičiai besidalydami turtus pamiršta ir patį velionį.

Šįsyk, praėjus trisdešimt ketveriems metams, filmas atgims jau kiek kitoks – 1903 m. Žemaitės sukurto apsakymo siužetas perkeliamas į šių dienų kaimą, režisieriaus kėdėje – žinomas lietuvių rašytojas, aktorius bei režisierius Alvydas Šlepikas.

„Taip, atspirties taškas, be abejonės, yra Žemaitės apsakymai, tačiau pats filmo scenarijus jau ganėtinai nutolęs nuo jų. Yra daug priežasčių, kodėl ėmėmės kurti šį filmą, tačiau viena svarbiausių – mes norime parodyti žmonėms linksmą istoriją, kurią būtų tiesiog įdomu žiūrėti“, – paklaustas apie būsimą filmą pasakoja režisierius A.Šlepikas bei priduria, jog kino filme „Kunigo naudą velniai gaudo“ susipins du – komedijos ir kriminalo – žanrai.

Organizatorių nuotr./Juostos „Kunigo naudą velniai gaudo“ filmavimas
Organizatorių nuotr./Juostos „Kunigo naudą velniai gaudo“ filmavimas

Žemaitės kūryba dažnam lietuviui siejasi su skurdžia, senoviška ir jau mažai kam aktualia kaimo buitimi. Tačiau įsigilinus į jos kūrinius galima nesunkiai suprasti, kad ši moteris turėjo išskirtinį ir net šiek tiek juodoką humoro jausmą.

Nors šių metų pabaigoje pasirodysiančio filmo siužetas žiūrovus ir perkels į mielą, nedidelį, šienu kvepiantį miestelį, jame nestigs ir šiuolaikiškų atributų, be kurių neįsivaizduojamas ne tik nūdienos miesto, bet ir kaimo žmonių gyvenimas – pradedant išmaniaisiais telefonais, baigiant modernia žemės ūkio technika.

Organizatorių nuotr./Juostos „Kunigo naudą velniai gaudo“ filmavimas
Organizatorių nuotr./Juostos „Kunigo naudą velniai gaudo“ filmavimas

Filmo kūrėjai teigia, jog juoktis iki ašarų priversianti kriminalinė komedija „Kunigo naudą velniai gaudo“ parodys, ne tik koks gražus yra šių dienų kaimas, kiek nuotykių jame vyksta, bet ir tai, kad amžinos vertybės visuomet yra ir bus. Nesvarbu, ar tu gyveni 2015 m., ar 1903 m.

Filmavimo darbai, prasidėję visai neseniai, vyksta viename vaizdingame Varėnos rajono kaime. Būrys garsių šalies aktorių bei kino profesionalų kurį laiką gyvena atskirti nuo miesto triukšmo ir kaimo gyvenimo ypatumus kol kas sutinka su dideliu entuziazmu. Su kriminalinėje komedijoje vadinančiais žinomais šalies aktoriais filmo kūrėjai kino gerbėjus žada supažindinti jau visai netrukus.

Kino filmą kuria kino kompanija „Singing fish“, vadovaujama prodiuserio Povilo Skaisgirio. Tai bus antrasis kompanijos sukurtas kino filmas.

Organizatorių nuotr./Juostos „Kunigo naudą velniai gaudo“ filmavimas
Organizatorių nuotr./Juostos „Kunigo naudą velniai gaudo“ filmavimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius