Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos „Paslaptingo sodo“ ekranizacijos ėmėsi „Hario Poterio“ prodiuseriai: prireikė net dvejų metų

Anglų literatūros auksu vadinamas „Paslaptingas sodas“ kino teatruose jau nuo rugpjūčio 21 dienos, „sužydės“ penktąjį kartą – tai bus jau penktasis kartas, kai kino industrijos profesionalai šią nuostabią istoriją interpretuoja savaip ir paverčia filmu.
Filmo „Paslaptingas sodas“ akimirka
Filmo „Paslaptingas sodas“ akimirka / Clinic 212 nuotr.

Knygos ekranizacija didžiuosiuose ekranuose debiutavo dar 1919-aisiais, o dabar šią daugelį širdžių pavergusią istoriją turės galimybę pamatyti ir mūsų karta. Beje, tai gali būti geriausia šio filmo versija, nes jos ėmėsi „Hario Poterio“ bei „Padingtono“ prodiuseriai!

Pagrindiniai vaidmenys juostoje patikėti jaunai, itin talentingai aktorei Dixie Egerickx, britų kino pažiboms Colinui Firthui ir Julie Walters.

Asmeninio albumo nuotr./Filmo „Paslaptingas sodas“ akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Filmo „Paslaptingas sodas“ akimirka

„Tamsus ir sunkus scenarijus galiausiai tiesiog sprogsta optimizmu. Pradedant filmuoti juostą buvau ne juokais išsigandęs, ar tikrai tai bus filmas visai šeimai, tačiau galiausiai supratau puikų kūrėjų sumanymą. Istorija geriausiai atsiskleidžia per kontrastus, spalvas, įstabias dekoracijas bei stebuklingus vaizdus. Dabar, kai jau matau rezultatą, suprantu, kiek fantazijos reikėjo „Paslaptingą sodą“ perkelti į ekranus ir kokį didžiulį darbą padarė režisieriaus komanda“, – pasakoja C.Firthas.

Filmo anonsas:

VIDEO: PASLAPTINGAS SODAS / Secret Garden (2020) lietuviškai dubliuoto filmo anonsas

Komandos darbas iš tiesų pareikalavo ne tik jėgų, fantazijos, bet ir laiko. Juosta į kino teatrus iškeliavo praėjus dvejiems metams po filmavimų pabaigos. Ir dėl to kalta ne tik koronaviruso pandemija, smogusi visai kino pramonei. Režisierius norėjo laiko, kad galėtų ekrane sukurti nepamirštamą vaizdą.

Juosta „Paslaptingas sodas“ pasakos daugeliui puikiai iš knygos pažįstamą istoriją: po netikėtos tėvų mirties paauglės Merės (akt. D.Egerickx) gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom. Mergaitė išsiunčiama gyventi į niūriąją Angliją, pas dar niūresnį ir tikrai bjauraus charakterio dėdę Arčibaldą (akt. C.Firthas). Be grėsmingojo ir visuomet rimto Arčibaldo, Merės gyvenimą atokioje vietoje stovinčiame didžiuliame dvare nuolat apsunkina ir misis Medlok (J.Walters) – pagiežinga namų tarnaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Filmo „Paslaptingas sodas“ akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Filmo „Paslaptingas sodas“ akimirka

Merė dienas leidžia tyrinėdama savo naująją aplinką, kol vieną dieną aptinka dureles į slaptą sodą. Pasirodo, sodą kažkada su meile puoselėjo ir prižiūrėjo jos mirusi teta – pono Arčibaldo žmona. Vis daugiau laiko leisdama sode, kuriame, rodos, ir saulės žymiai daugiau nei dėdės dvare, mergaitė pamažu atranda ir didžiausią jo paslaptį.

Kokia ta paslaptis ir kaip ji pakeis mergaitės gyvenimą, pamatysime kino teatruose jau nuo šiandien, įstabių vaizdų kupiname fantastiniame filme visai šeimai „Paslaptingas sodas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius