Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neblaivi vairavusi dainininkė Simona Jakubėnaitė jau turi planą, kaip išvengti baudžiamosios bylos

Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Gražvydas Kazlauskas visiškai užbaigė ikiteisminį tyrimą, kuriame panevėžietė Simona Jakubėnaitė (32) yra įtariama neblaivi vairavusi transporto priemonę. Visą surinktą tyrimo medžiagą prokuratūra jau išsiuntė į Panevėžio miesto apylinkės teismą.
Policijos sulaikyta Simona Jakubėnaitė
Policijos sulaikyta Simona Jakubėnaitė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Bylos kaltinamajame akte pažymima, kad pati automobilio vairuotoja prisipažino padariusi nusikaltimą, padėjo pareigūnams jį išaiškinti ir labai nuoširdžiai gailėjosi dėl lengvabūdiško savo poelgio.

Suprasti akimirksniu

  • Simona Jakubėnaitė 2004-aisiais kartu su Linu Adomaičiu Lietuvą garsino „Eurovizijos“ konkurse – dueto daina „What's Happened to Your Love?“ pusfinalyje užėmė 16-ą vietą ir į finalą nepateko.
  • 2017 m. balandžio 28 d. vakarą S.Jakubėnaitės vairuojamą „Renault Espace“ Panevėžio policija sustabdė A.Jakšto gatvėje, greta Aukštaitijos stadiono.
  • Simona vairavo tėvo vardu registruotą automobilį – dainininkės tėvas yra Panevėžyje gerai žinomas džiazo mokytojas Gendrius Jakubėnas.
  • Alkotesteriu vairuotojai nustatytas 1,87 promilės, kraujo tyrimu – 1,85 promilės girtumas. Jauna moteris esą gėrė tik alaus.
  • Teisme S.Jakubėnaitė sieks baudžiamosios bylos nutraukimo pagal artimo asmens laidavimą, tokiu atveju ji liks neteista, tik kelis metus bus be vairuotojos pažymėjimo.

Balandžio 28 d., penktadienio vakarą, telefonu 112 paskambino vienas pilietiškas panevėžietis, prie vienos užeigos pamatęs galimai neblaivią vairuotoją.

Netrukus pareigūnai sustabdė patikrinti baltos spalvos „Renault Espace“ automobilį A.Jakšto gatvėje.

Vairuotoja S.Jakubėnaitė sutiko pasitikrinti promiles alkoholio matuokliu, prietaiso ekrane įsižiebė skaičiai 1,87.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Policijos sulaikyta Simona Jakubėnaitė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Policijos sulaikyta Simona Jakubėnaitė

19.20 val. jauna moteris policijos valia sulaikyta 48 val. terminui.

19.30 val. ji pristatyta į ligoninę duoti kraujo mėginio.

19.50 val. kraujo tyrimui buvo paimta. Tuomet vairuotoja išvežta į areštinę. Pareigūnai ilgai negalėjo oficialiai pakalbinti įtariamosios, nes ji buvo girtoka.

Tik kitą rytą vairuotoja buvo apklausta. Panevėžietė papasakojo, kad išvakarėse užsisakė maisto, o kad laukimas neprailgtų, nutarė pagurkšnoti alaus. Laukimas prailgo, tad buvo išgerta nemažai. Kam po atsigėrimo reikėjo sėsti vairuoti, dabar klausti jau nebėra prasmės.

Areštinės durys S.Jakubėnaitei atsivėrė tik šeštadienio popietę (13.40 val.).

Po kelių savaičių į Panevėžio apylinkės prokuratūrą grįžo atsakymas iš sostinėje esančios Valstybinės teismo medicinos tarnybos su S.Jakubėnaitės kraujo tyrimo rezultais. Dokumentuose nurodyta, kad kraujyje alkoholio rasta iš esmės tiek pat, kiek jo buvo S.Jakubėnaitės iškvėptame ore – 1,85 promilės.

Jei kraujas būtų parodęs lengvesnį nei 1,5 prom. girtumą, vairuotoją beliktų bausti administracine tvarka. Tuo tarpu šiuo atveju prokuratūros atstovai pareiškė S.Jakubėnaitei įtarimus pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 281-ojo straipsnio naująjį 7-ąjį punktą.

BK numato, kad tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Netrukus po nemalonaus įvykio S.Jakubėnaitę pradėjo ginti vienas Panevėžyje gerai žinomas advokatas.

15min žiniomis, netrukus po nemalonaus įvykio S.Jakubėnaitę pradėjo ginti vienas Panevėžyje gerai žinomas teisininkas. Patyręs advokatas iškart ėmėsi darbo: dar iki teismo pareiškė viltį, kad šioje istorijoje yra visos galimybės atleisti jos klientę nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Pavyko rasti ir asmenį, kuris, kaip tikimasi, visiškai atitinka formalius reikalavimus, kad teisme galėtų tapti laiduotoju. 15min šaltinių teigimu, tas asmuo nėra S.Jakubėnaitės šeimos narys, bet artimai su ja bendrauja, yra autoritetas ir gali daryti teigimą įtaką apmaudžiai paslydusiai jaunai moteriai.

Kadras iš Youtube/Simona Jakubėnaitė ir Linas Adomaitis 2004-ųjų „Eurovizijoje“ atliko dainą „What's Happened to Your Love?“
Kadras iš Youtube/Simona Jakubėnaitė ir Linas Adomaitis 2004-ųjų „Eurovizijoje“ atliko dainą „What's Happened to Your Love?“

Į jokias nemalonias istorijas, kiek viešai žinoma, Simona iki šiol nebuvo įsivėlusi.

Tuo tarpu praeityje Simonos Jakubėnaitės vardas ir pavardė garsiau ėmė skambėti 2004-aisiais, kai ji su Linu Adomaičiu Lietuvą garsino „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Tuomet duetas užėmė 16-ą vietą pusfinalyje ir į finalą nepateko.

Posėdžio data Panevėžio miesto apylinkės teisme dar nepaskirta.

Jei advokato ir S.Jakubėnaitės planas būti atleistai nuo baudžiamosios atsakomybės teisme pavyks, vienintelė vairuotojai gresianti rimta pasekmė po šio įvykio yra teisės vairuoti atėmimas mažiausiai dvejiems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius