Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neblaivus vairavęs Mino po pusmečio atgavo vairuotojo pažymėjimą: „Tai kainavo daug nervų ir pinigų“

Praeitų metų rugsėjo pradžioje atlikėjui Mindaugui Mickevičiui-Mino dėl vairavimo neblaiviam netekus teisių ir 300 eurų, kuriuos reikėjo susimokėti už pažeidimą, pavyko gauti švelnesnę baudą. Praėjus pusei nustatyto termino atlikėjas atgavo teises ir džiaugiasi galintis vėl vairuoti.
Mindaugas Mickevičius-Mino
Mindaugas Mickevičius-Mino / Loretos Kondratės nuotr.

Rugsėjo 4 dieną, Palangoje, policijos pareigūnų sustabdytam Mindaugui Mickevičiui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,08 promilės. Nusižengimą padaręs vairuotojas aiškino, kad po vakarėlio važiavo į Klaipėdą, bet atsiminė, jog paliko merginą Palangoje, tad grįžo jos pasiimti. Čia jis ir įkliuvo policijai.

„Taip, buvau išgėręs. Neteisingai įvertinau savo galimybes, maniau, kad jau išsiblaiviau, kad nebus daugiau 0,4 promilių. Nelabai daug geriu, tad ir neapskaičiavau“, – tą kartą prisipažino atlikėjas.

Už šį nusižengimą jam buvo paskirta 300 eurų siekianti bauda, metams atimtos teisės. Tiesa, teismas jau anksčiau buvo priėmęs sprendimą gražinti jam teises po pusmečio. Dėl baudos ir kitų išlaidų, kad atgautų pažymėjimą, jam teko sumokėti 1000 eurų.

„Dėl lengvo girtumo man skyrė baudą metams, tačiau išliko galimybė kreiptis į teismą, išdėstyti savo argumentus, įrodyti, kad buvau ne piktavališkas vairuotojas. O kadangi pažymėjimas man labai reikalingas darbui, išdėsčiau kitas šeimos aplinkybes, tada jau teismas sprendė, kokią nuobaudą palikti“, – situaciją komentavo Mino.

Atlikėjas 15min teigė, kad iš tikrųjų jautėsi blogai, nes reikėjo pakloti ne tik nemažą sumą pinigų, bet ir paaukoti laiko.

„Čia nėra nei kuo džiaugtis, nei kuo didžiuotis, nes tai kainuoja krūvą pinigų, daug nervų. Turėjau lankyti kursus, pristatyti įvairias pažymas. Tai nėra malonus dalykas, bet tai ką padarysi – klaidų gyvenime įvyksta ir paskui dar reikia susimokėti viskuo – ir pinigais, ir savo laiku“, – sakė M.Mickevičius.

Atlikėjas sutinka, kad bausmė už vairavimą išgėrus jam buvo skirta ne be reikalo. Vis dėlto jis mano, kad ji galėtų būti ir švelnesnė.

„Tai nėra geras dalykas ir žmonės tikrai turėtų būti baudžiami. Kita vertus, teisių atėmimas metams ar pusmečiui man atrodo neadekvatus. Aš kitaip spręsčiau problemas – jeigu žmogui automobilis reikalingas, suteikčiau galimybę jam kuo greičiau atgauti teises, o žalą kompensuoti leisčiau kažkokiais kitais būdais – važiuojant į vairavimo mokyklėles ar abiturientams aiškinant apie alkoholio žalą ir tai, kad negalima neblaiviam vairuoti“, – nuomonę išsakė Mino.

Loretos Kondratės nuotr./Mindaugas Mickevičius-Mino
Loretos Kondratės nuotr./Mindaugas Mickevičius-Mino

Atlikėjas pabrėžė – jo atvejis įrodo, kad ne nuo žinomumo priklauso, ar žmogus bus nubaustas: „Kai kurie gal traktuoja, kad jei įkliuvo žinomas dainininkas ar kažkokia kita žvaigždė, sankcijų pritaikyti jam nereikia, nes jam gyvenime viskas leidžiama. Tačiau tikrai taip nėra. Sąžiningai gavau baudą, nepaisant to, koks yra mano statusas visuomenėje.“

Pusmečiui teisę vairuoti praradęs Mino sakė iš naujo prisiminęs važinėjimą viešuoju transportu. Tačiau tai jam suteikė nemažai vargo ir nepatogumų. Juk dažnai koncertuojantis atlikėjas turėdavo kartu vežtis ir kostiumus, kitus koncertams reikalingus daiktus.

„Mieste kiek lengviau – gali įšokti į viešąjį transportą ir pavažiuoti. Bet kai reikia vykti į koncertus kituose miestuose, su traukiniu ar autobusu, tai nėra patogu. Galų gale, reikia vežtis ir dalį atributikos, kostiumą, mikrofoną, dar kažką. Tai irgi sukelia tam tikrų nepatogumų – turi samdyti žmogų, derinti ar prašyti užsakovų, kad pasitiktų“, – teigė žymus atlikėjas.

Visą tą laiką, kol dainininkas buvo praradęs vairuotojo teises, jis sulaukdavo draugų ir artimųjų pagalbos, kurie dažnai nuveždavo Mino iki reikiamos vietos.

„Kai būdavo Lietuvoje, mane vežiodavo ir mergina. Taip pat padėjo kolegos, draugai, daugiausia šeimos nariai, nes turi automobilius. O vykstant į tolimus koncertus užsakovai pagelbėdavo. Išdėstydavau, kad man reikalinga pagalba, tai atsiųsdavo automobilį arba pasitikdavo tam tikrame taške man pavažiavus. Net ir traukiniu vieną kartą važiavau. Pabandžiau ir buvo visai smagu, nes prisiminiau studentiškus laikus, kad Lietuvoje vis dar yra traukiniai, autobusai, ne tik automobiliai. Be abejo, tai keičia gyvenimo būdą“, – pasakojo Mino.

Pasiteiravus, ko iš viso to išmoko, dainininkas sakė, kad daug pamokų negavo. Juk nusižengimas nebuvo piktybiškas – sėsti prie vairo neblaiviam jį privertė kita situacija.

„Aš esu jau nebe vaikas, ir iki tol žinojau, kad vairuoti neblaiviam negalima. Tai nebuvo planuotas nusižengimas ar kvailiojimo pasekmė, kad galėčiau kažko iš tikrųjų išmokti. Bet kokiu atveju, galbūt vienintelis įsisavintas dalykas yra tai, kad sprendžiant kitą problemą galima dar stipriau pajungti protą ir prašyti, kad pavežtų kitas žmogus, galbūt išsikviesti taksi“, – savo įžvalgomis dalijosi Mino.

Vairuotojo pažymėjimą atlikėjas atgavo prieš porą savaičių. Tad kaip jis dabar jaučiasi?

„Labai smagu vairuoti ir grįžti į savo automobilį. Be to, kol nevairavau, atradau būdą vaikščioti. Visuose bloguose dalykuose yra ir gerų, tai dabar teks save versti kartais specialiai palikti automobilį jau ne dėl valymo, o dėl to, kad truputį pramankštinčiau kūną. Išgyventi galima ir be automobilio – tai trukdo darbams, bet jo neturėjimas gali atnešti ir teigiamų dalykų pačiam žmogui“, – sakė Mino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius