Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprasta dovana R.Dominaitytės gimtadieniui – atviros sergančių moterų istorijos

Žinoma aktorė Redita Dominaitytė gegužės 6 d. savo gimtadienį švęs Babtyno – Žemaitkiemio dvare. Bet ne taip, kaip yra jau įpratę švęsti daugelis – su draugais, gausiomis vaišėmis ir nuotaikinga programa. Tiesa, ir programa, ir vaišės bus, bet kiek kitokios. R.Dominaitytės gimtadienio dieną dvare prasidės antrą kartą rengiama ir tris dienas vyksianti moterų stovykla.
Redita Dominaitytė
Redita Dominaitytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Aktorė ją vadina ne tik jaukiu pasibuvimu bendraminčių tarpe su įdomiomis paskaitomis, fotosesija ar grožio pamokomis, bet ir savita socialine misija, nes prie stovyklaujančiųjų prisijungs onkologinių ligų išbandymus bei karą Ukrainoje patyrusios moteris. Joms kelialapius į R.Dominaitytės organizuojamą moteriškumo šventę padovanojo geradariai.

„Gegužės 6d. mano gimtadienis ir aplinkybės lėmė, kad šią dieną bus moterų stovykla. Ji turėjo įvykti kovo pabaigoje, per lygiadienį, bet karo pradžia sujaukė visus planus – nemaniau, kad etiška, tokiomis sąlygomis užsiimti kažkokia poilsine veikla.

Asmeninio archyvo nuotr./Redita Dominaitytė
Asmeninio archyvo nuotr./Redita Dominaitytė

Pati nėriau į visokias pasaulio gelbėjimo misijas, „draskiau maikes“, bandydama padėti visiems, susipykau su mama, kuri niekaip nenorėjo suvokti, kad reikia elgtis taip, kaip aš elgiuosi. Todėl sprendimas perkelti stovyklą į savo gimtadienio laiką, pasirodė prasmingas. Esu žodžio žmogus – pažadėjau, nukirsta, „trūks pliš“ padarysiu, nors ir karas! Nors buvo akimirkų, kai galvojau, kam man to reikia ir taip nieko nespėju, o dar didelė finansinė rizika.

Praeitą kartą stovyklai įvykti padėjo rėmėjai, kurie parėmė finansiškai ir nupirko keletą pakvietimų moterims, sergančioms vėžiu. Šįkart atsisakė, tikrai nekaltinu, nes aukojimas, pagalba, tapo jautrus žodis – visi padeda tiems, kam labiausiai reikia“, – apie renginio užkulisius atvirauja R.Dominaitytė.

Norėdama į stovyklą pakviesti kuo daugiau moterų, kurioms to reikia, aktorė paskatino jas dalintis savo istorijomis. Tokių, kurios sukrėtė ir privertė pagalvoti apie svarbiausius pasaulyje dalykus, jau yra ne viena. R.Dominaitytė neslepia – ją ir džiugina, ir stebina tai, kiek pasakojančiosios turi vidinės stiprybės, užsispyrimo bei gyvenimo džiaugsmo.

Asmeninio archyvo nuotr./Redita Dominaitytė
Asmeninio archyvo nuotr./Redita Dominaitytė

„Kiekviena jų parašyta eilutė ir sukrečia, ir įkvepia. Šią savaitę mano įkurtam „Knygos teatrui“ sueina dešimt metų. O tai dar viena proga ne tik sulaukti dovanų, bet ir tuo, ką turi, pasidalinti su kitais – vieną iš tų, kam tikrai reikia moteriško palaikymo ir bendrystės, pakviesime savaitgalį praleisti dvare kartu“, – sako R.Dominaitytė.

Kalbėdama apie stovyklą, pavadintą „Dvi naktys iki ryto...“, ji paaiškina – tai savaitgalio trukmės atsipalaidavimas magiškame dvare žvakių ir minkštų audinių, geros knygos ir nuoširdžios moteriškos draugijos apsuptyje.

Anot aktorės, tai savęs puoselėjimo šventė – turiningas maistas kūnui ir sielai. Tai tarsi šiltas pasisveikinimas su kartais pamiršta savimi, ją švelniai priglaudžiant ir apkabinant. Tai ir ilgai lauktas įkvėpimas pilnais plaučiais – pasisėmimas tyros moteriškos energijos, taip dosniai dalinamos kasdien. Tai šilumos kupinas kvietimas pasimatyti su dar nepažintomis draugėmis ir skirti rūpestingo laiko sau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius