Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant pareikštų įtarimų, S.Jasaičio byla dėl smurto gali būti nutraukta: laukiama BPC įrašo

Didelį atgarsį visuomenėje sukėlusį tyrimą dėl smurto artimoje aplinkoje kuruojanti prokurorė Orija Audronė Kolbienė teigia, kad išsiaiškinti Jasaičių konflikto aplinkybes prireiks dar maždaug dviejų savaičių. Šiuo metu garsiam krepšininkui yra pareikšti įtarimai, tačiau baudžiamoji byla teismo gali ir nepasiekti, jei pora susitaikys.
Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė
Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė / 15min ir TV3 nuotr.

„Manau, per dvi savaites viskas turėtų paaiškėti“, – penktadienį 15min teigė sostinės prokurorė Orija Audronė Kolbienė.

Ji vadovauja rezonansiniam ikiteisminiam tyrimui, kuriame krepšininkas Simas Jasaitis įtariamas smurtavęs prieš savo žmoną Oksanos Pikul-Jasaitienę.

Prokurorė minėjo, kad įtarimas padarius nusikalstamą veiką S.Jasaičiui yra pareikštas tą pačią dieną, kai jis buvo sulaikytas ir nuvežtas į policiją, kur sekmadienį praleido 5 valandas. Kaltinimas sportininkui suformuluotas pagal Baudžiamojo kodekso 140-ojo straipsnio „Fizinio skausmo sukėlimas“ 2-ąją dalį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Krepšininkas Simas Jasaitis, įtariamas smurtu prieš žmoną Oksaną Pikul, paleistas iš policijos

Pasak prokurorės, vertinant Jasaičių konfliktą ir sprendžiant dėl būsimos vyro atsakomybės, yra narpliojamas tik sekmadienio ryto epizodas o joks platesnis kontekstas nevertinamas. Kitaip tariant, kaip Jasaičiai sutardavo iki šiol, tyrėjai nesigilina. „Tokie duomenys bent jau man nėra žinomi“, – O.A.Kolbienė teigė, kad nei krepšininkas, nei jo sutuoktinė dėl smurto artimoje aplinkoje į teisėsaugą iki šiol oficialiai niekada nesikreipė.

Atsižvelgiant į tai, sekmadienį kilęs konfliktas buvo vienkartinis, byla gali būti nutraukta. Būtina sąlyga – S.Jasaitis turi sulaukti savo žmonos atleidimo.

Tiesa, prokuratūra dar laukia garso įrašo iš Bendrojo pagalbos centro. Tyrėjai tikisi pagal moters skambutį įvertinti, ką tą lemtingą rytą jai teko išgyventi ir kiek grėsminga buvo situacija namuose, kuomet garsi moteris ryžosi šauktis pagalbos numeriu 112.

Pirmadienį 15min Oksanos Pikul klausė, ar ji bandys gelbėti santuoką?

„Nežinau, negaliu pasakyti, kaip čia bus. Mes esame šeima, jis yra mano vaiko tėvas, mano vyras. Jeigu jis imsis atitinkamų veiksmų, atsisakys savo gyvenime lošimo, alkoholio, vaikščiojimo per diskotekas, susiims ir bus normaliu šeimos vyru – žinoma, norėsiu susitaikyti dėl vaiko. Bet tam, kad galėtume gyventi normalioje, tvarkingoje šeimoje, turi būti tvarkingas vyras“, – pirmadienį 15min kalbėjo O.Pikul.

Jei bylą vis dėlto tektų perduoti į teismą, Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė savo šeimos nariui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Oksana Pikul pirmąkart prabilo apie šeimos dramą: „Aš patiriu psichologinį ir fizinį smurtą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius