Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesuvaidintos emocijos po filmo „Rūta“ premjeros: vaizdo įraše – garsenybių įspūdžiai

Šią savaitę publikai buvo pristatyta dokumentinė juosta „Rūta“, pasakojanti apie geriausią mūsų šalies plaukikę Rūtą Meilutytę. VIP premjeros svečiai po filmo peržiūros neslėpė emocijų ir vieningai sutarė, kad įspūdžiai – patys geriausi.
Saulius Baradinskas ir Beata Tiškevič, Rūta Meilutytė, Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis su sūnumi
Saulius Baradinskas ir Beata Tiškevič, Rūta Meilutytė, Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis su sūnumi / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po trečiadienį sostinėje vykusios Ronaldo Buožio ir Roko Darulio filmo „Rūta“ premjeros, žinomi žmonės išreiškė savo nuomonę apie matytą filmą. Jų įspūdžiai užfiksuoti vaizdo įraše.

Savo nuomone pasidalijo prezidentas Valdas Adamkus, režisierius Tadas Vidmantas, laidų vedėjas Richardas Jonaitis, aktorė ir rašytoja Beata Tiškevič, dainininkė Jurga Šeduikytė ir vedybų planuotoja Laura Vagonė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Filmo „Rūta“ VIP premjera: raudonu kilimu žengė garsūs svečiai ir į Lietuvą grįžusi Rūta Meilutytė

Garsenybių atsiliepimai apie filmą „Rūta“ – vaizdo įraše:

VIDEO: Garsių žmonių atsiliepimai apie filmą „Rūta“

Apie filmą

Geriausios Lietuvos plaukikės sekinanti kasdienybė ruošiantis olimpiadai, charakterį ugdanti jos gyvenimo istorija ir nelauktai užgriuvę asmeniniai iššūkiai – visa tai žiūrovai galės išvysti dokumentiniame filme „Rūta“.

Filme žiūrovai išvys ne tik tai, kaip R.Meilutytė ruošėsi Rio de Žaneiro vasaros olimpinėms žaidynėms, bet ir jos pačios bei šeimos pasakojimus apie vaikystę, sunkų kelią link olimpinio aukso Londone ir negirdėtas jos gyvenimo detales.

Filmavimo komanda Rūtos kasdienį gyvenimą 2016 metų vasarą pradėjo fiksuoti jos namuose, treniruočių baseine ir sporto salėje Plimute. Čia R.Buožiui ir R.Daruliui teko atlaikyti varginantį pasiruošimo olimpiadai tempą. Lietuvos plaukimo žvaigždę jiems tekdavo pasitikti baseine jau 5 valandą ryto ir kasdien fiksuoti dvi jos plaukimo treniruotes bei jėgos treniruotę vakare.

Kartu su R.Meilutyte filmo kūrėjai persikėlė į paskutinę treniruočių stovyklą prieš olimpiadą Tenerifėje, o galiausiai, praėjus daugiau nei metams, dar sykį su ja susitiko 2017 metų Europos plaukimo čempionate Kopenhagoje. Tarp varžybų R.Buožis ir R.Darulis Rūtos gyvenimą fiksavo ir Lietuvoje. Dalis scenų nufilmuota Kaune, Vilniuje ir Nidoje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Meilutytė su šeima
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Meilutytė su šeima

Pasak filmo kūrėjų, ėmusis įgyvendinti idėją, sportininkės režimas ir kitos aplinkybės privertė dirbti be tikslaus scenarijaus, bet tai nesutrukdė nuosekliai papasakoti Rūtos istoriją. Filmo komanda negalėjo numatyti nei kaip R.Meilutytei seksis olimpiadoje, nei kokią plaukikės asmenybę galiausiai pamatys žiūrovai. Tačiau atsiradusios naujos istorijos kryptys R.Buožiui ir R.Daruliui atvėrė ir naujas galimybes.

Trečiadienio popietę R.Meilutytė kartu su filmo kūrėjais – operatoriumi R.Buožiu ir fotografu R.Daruliu – atvyko į 15min studiją, kur pasidalijo filmo kūrimo užkulisiais, papasakojo apie filmo idėją, sunkiausius momentus filmuojant.

TAIP PAT SKAITYKITE: Filmo „Rūta“ premjeroje R.Meilutytę sveikino ir močiutė: „Ji suteikė man naują gyvenimą“

VIDEO: 15min studijoje – Rūta Meilutytė ir filmo apie ją autoriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius