Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtai mirė ką tik vėžį įveikusi menininkė Jūratė Rekevičiūtė

Sekmadienį mirė menininkė Jūratė Rekevičiūtė (50). Moteris kurį laiką kovojo su krūties vėžiu, tačiau ligą buvo įveikusi. Tiksli mirties priežastis kol kas nėra aiški, menininkė namuose rasta negyva.
Jūratė Rekevičiūtė
Jūratė Rekevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Žinią apie mirtį 15min patvirtino artima jos bičiulė Rūta Bilkštytė. Ji teigė, kad moteris šeštadienio vakarą savo namuose rengė vakarėlį, o ankstų sekmadienio rytą buvo rasta negyva savo namuose.

„Prieš savaitėlę norėjau užsukti pas ją važiuodama pro šalį, bet buvo vėlokai. Pamoka – jei kilo noras susitikti su draugu, tai reikia susitikt“, – sako žinoma ekonomistė, mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė.

Ji pasakoja, kad Jūratė net ir sirgdama labai sunkia liga stengėsi išlikti pozityvi, nors gyvenime būta ir juodesnių momentų.

„Ji neseniai grįžo iš Šveicarijos, kur buvo su savo draugu. Bet buvo labai jautri ir vieniša“, – sako Rūta.

Žurnalistas, rašytojas Rytis Zemkauskas 15min pasakojo, kad ši netektis visiems Jūratės draugams ir artimiesiems buvo labai netikėta. Menininkės mirties priežasties jis negalėjo įvardyti.

Su J.Rekevičiūte jis buvo pažįstamas daugiau kaip 30 metų, pastaruoju metu daugiausia bendravo per socialinius tinklus, susirašinėdavo nuolatos. Kalbėdamas apie menininkę, žurnalistas sunkiai rinko žodžius.

„Jūratė buvo reto šviesumo žmogus. Jos gerumą sunku apibūdinti. Ji buvo tikra menininkė, širdyje turėjo daug vaikiškumo ir tikro tikėjimo pasauliu. Tai buvo žmogus iš kito pasaulio“, – 15min sakė R.Zemkauskas.

Menininkė Jūratė Rekevičiūtė birželį buvo atšventusi savo 50-metį. Visai neseniai su klastinga liga kovojusi moteris savo jubiliejų pasitiko ją įveikusi.

Jūratė visada tikėjo, kad pasveiks ir neslėpė, kad jeigu ne bičiulių palaikymas ir medikų pastangos, jai šiame gyvenimo etape būtų buvę kur kas sunkiau.

„Be draugų nebūčiau pati susitvarkiusi – nei finansiškai, nei buitiškai. Buvo tokių etapų, kai buvau kaip neįgali, negalėjau savimi pasirūpinti – nei automobilio vairuoti, nei nuvykti pas gydytojus, nei valgyti pasigaminti, nei apsipirkti.

Visą laiką, kai kalbu apie tai, vos ne ašaros iš džiaugsmo rieda. Šis momentas labai jautrus – buvau viskuo aprūpinta. Buvo pasirūpinta ir mano grožiu, ir finansais. Esu tikrai pamaloninta“, – gerų žodžių pagalbos ranką ištiesusiems draugams negailėjo Jūratė.

Menininkė Jūratė Rekevičiūtė diagnozę „antros su puse stadijos krūties vėžys“ išgirdo praėjusių metų pavasarį, o rugpjūčio 29-ąją ryžosi apie tai prabilti viešai. Tą ji ir padarė praėjusiais metais, davusi interviu 15min, o prabilusi viešai sulaukė ir taip reikalingos žmonių paramos.

„Nereikia bijoti paprašyti pagalbos, kalbėti apie tai nėra gėda. Slėpimas nieko gero neduoda, tu tik pats save grauži. Juk liga gali užklupti kiekvieną iš mūsų bet kurią akimirką. Nuėjai miegoti sveikas, o atsibundi su guzu krūtyje. Sveikata yra labai reliatyvus dalykas“, – kalbėdama su 15min sakė Jūratė.

TAIP PAT SKAITYKITE: 50-metį mininti menininkė Jūratė Rekevičiūtė įveikė antros stadijos krūties vėžį: „Švęskime gyvenimą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius