Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nomedos Marčėnaitės šeimoje – skaudi netektis: mirė tėtis Rimantas Marčėnas

Televizijos laidų vedėjos, keramikės Nomedos Marčėnaitės (54) šeimoje – skaudi netektis. Eidamas 82-uosius metus šeštadienį po sunkios ligos mirė jos tėtis, Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų narys, istorikas, pedagogas Rimantas Marčėnas.
Nomeda Marčėnaitė
Nomeda Marčėnaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Liūdna žinia su savo socialinio tinklo draugais ir sekėjais pasidalijo pati Nomeda. Ji pranešė, kad pirmasis iškeliavo, kaip pati rašė, vienintelis ir nuostabusis dėdė Vaidas, o dabar jo jaunėlis, Nomedos ir jos sesės Rusnės tėtis Rimantas Marčėnas.

„Prieš porą metų per tėvo jubiliejų buvo skaitomos būsimo jo romano ištraukos. Pabaigti dar vienos knygos nespėjo, bet buvo akivaizdu, kad jis jau pradėjęs dėlioti savo gyvenimo reziumė. Pabaiga atėjo greičiau nei tikėtasi, bet neabejojam, kad tėvas tikrai jautėsi save realizavęs per kūrybą, didžiavosi karjera, didžiavosi ir mumis – viena gražia, kita protinga... Spėkite, kur kuri.

Mes labai dėkingos visiems, kurie padėjo, kai labiausiai reikėjo – kai kartais jautėmės sutrūkinėjusios medicinos pagalbos įkaitėmis ar net aukomis.

Mes pakovojome ir tėtis pakovojo, bet dar tada, kai kalbėjo, spėjo pakartot, ką sakydavo pastaruosius 40 metų – nenorėčiau gulėti ir tik egzistuoti. Išeiti beveik taip ir pavyko.

Dabar atsisveikinsime. Norėtųsi – kuo ramiau, su jūsų palaikymu mintimis, šio atsisveikinimo proga mums visiems prisimenant šalia esančius gyvuosius“, – feisbuke rašė N.Marčėnaitė.

Menininkės tėtis bus pašarvotas Kaune, S.Žukausko 3B, 2 salė. Rugsėjo 10 d., antradienį, lankymas nuo 16.00 iki 21.00 val., rugsėjo 11 dieną lankymas nuo 9.00 val., urna išnešama 13.30 val.

Laidojama bus Petrašiūnų kapinėse, Rašytojų kalnelyje. Prašoma Rimantą Marčėną pagerbti vienu žiedu.

Marijampolėje gimęs rašytojas R.Marčėnas per daugiau kaip penkis kūrybos dešimtmečius parašė keliolika recenzijų apie lietuvių prozininkų knygas, kelias dešimtis publicistinių ir mokslinių straipsnių, išleido devynias knygas, buvo poros stambių monografijų ir enciklopedinio pobūdžio leidinių bendraautorius.

1985 metais R.Marčėnas tapo leidyklos „Vaga“ Pirmosios knygos konkurso nugalėtoju (Išrinktoji gentis: apysaka ir apsakymas), 2010 metais pelnė Jono Marcinkevičiaus literatūrinę premiją už istorinį romaną „Sosto papėdėje“.

Tomo Urbelionio/BFL nuotr./Nomedos tėtis – rašytojas Rimantas Marčėnas
Tomo Urbelionio/BFL nuotr./Nomedos tėtis – rašytojas Rimantas Marčėnas

R.Marčėno akademinė ir kūrybinė veikla įvertinta ir rašytojo namais tapusiame Kaune: 2008 metais už istorinį romaną „Karūnos spindesio apakinti“ (2007) jam įteikta Kauno rašytojų Vieno lito premija, 2012 metais – Kauno miesto savivaldybės III laipsnio Santakos garbės ženklas, 2017 metais – Kauno miesto burmistro Jono Vileišio pasidabruotas medalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius