-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo N.Antanavičiaus nukentėjęs vilnietis skundėsi nepagrįstai – teismas Mios vyrą pripažino nesukčiavusiu

Antradienį teismas sostinėje paskelbė išteisinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje atlikėjos Vilijos Pilibaitytės-Mios sutuoktinis Nerijus Antanavičius buvo kaltinamas dėl stambaus sukčiavimo.
Nerijus Antanavičius
Nerijus Antanavičius su savuoju gynėju / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš Vilniaus miesto apylinkės teismą Nerijui Antanavičiui buvo tekę stoti po to, kai vienas jo pažįstamas vilnietis pasiskundė paskolinęs pinigų, tačiau jų nesusigrąžinęs. Skundu pasidomėję prokurorai manė, kad N.Antanavičius ėmė pinigus žadėdamas nupirkti nukentėjusiajam prabangų „Audi“ visureigį, tačiau neketino nei grąžinti skolos, nei parūpinti automobilio.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas paskelbė, kad prokuratūros įtarimai garsenybės sutuoktiniui nepasitvirtino – N.Antanavičius pripažintas nekaltu. Esminis motyvas: byloje nėra įrodymų, kad jau imdamas pinigus, Mios vyras žinojo, jog 12 800 eurų sumos nesirengia grąžinti.

Vilniečio Zbignevo Ružickio, kuris šioje byloje buvo pripažintas nukentėjusiuoju, pareikštą civilinį ieškinį teismas paliko iš viso nenagrinėtą.

Kaip paaiškėjo bylos nagrinėjimo metu, prieš kelerius metus Nerijus su Zbignevu draugiškai bendraudavo. Pastarasis nevengdavo skolinti Mios sutuoktiniui pinigų, mažesnes skolas verslininku prisistatantis vyras grąžindavo. Tačiau sykį užuot grąžinęs pirmąją paskolą, N.Antanavičius pasiskolino dar. Vėliau jam reikėjo dar daugiau pinigų, todėl N.Antanavičius pasiūlė Z.Ružickiui ne keliolikos tūkstančių eurų sumą, o prabangų „Audi Q7“ automobilį. Kai galiausiai negavo nei visureigio, nei pinigų, vilnietis kreipėsi į policiją.

Dainininkės Mios vyro advokatas yra aiškinęs, kad apie jo ginamojo piniginius reikalus apskritai turėtų būti kalbama civilinėje byloje. Teismas su šia gynybos pozicija iš esmės sutiko. Išteisinamajame nuosprendyje pažymima, kad Z.Ružickas vis dar turi teisę kreiptis į teismą civiline tvarka, jei mano, kad jo turtiniai interesai buvo pažeisti.

Šiandienis N.Antanavičiui palankus teismo verdiktas dar neįsiteisėjo, per 20 dienų jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Nei pats išteisintasis, nei nukentėjusysis, nei prokuratūros atstovai išklausyti nuosprendžio antradienio rytą neatvyko – teisme pasirodė tik teisiamąjį gynęs advokatas. Teisininkas Vytautas Sirvydas pareiškė, kad tokios baudžiamosios bylos tėra prokuratūros atstovų mentaliteto pasekmė. Esą verslo-ūkinių santykių kriminalizuoti nederėtų, dėl tokių dalykų žmonės turėtų išsiaiškinti patys, jei reikia – civiliniame teisme.

Kaip ne sykį skelbta, kol kas N.Antanavičius išsisprendė ne visas problemas su teisėsauga. Apykoję dėvintis vyras turi kitų bylų ir jo atžvilgiu atliekamų tyrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius