-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo skurdo Lietuvoje pabėgusi Agnė Christensen Kalifornijoje susikūrė svajonių gyvenimą

Lietuvė Agnė Christensen prieš dvidešimt metų atvyko į Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kalifornijoje esantį San Franciską ir čia susikūrė svajonių gyvenimą. Šiame mieste ji atidarė meno galeriją, sukūrė verslą, gyvena prestižiniame rajone, ištaigingame name su pasakišku vaizdu, laisvalaikiu važinėjasi vienu iš dviejų savo „Ferarri“ automobilių, o jos namų sienas puošia garsių menininkų, o tarp jų ir garsaus 17 amžiaus tapytojo ir grafiko Rembranto paveikslai.
Agnė Christensen
Agnė Christensen / LNK nuotr.

Sunku patikėti, kad dabar pasakiškoje aplinkoje gyvenanti moteris kadaise iš Lietuvos pabėgo nuo skurdo.

„Augau Kaune. Mano šeima nebuvo normali ar įprasta kaip kitų, mes turėjome begalę problemų – konfliktai, nepriteklius, o ir meilės iš tėvų ar nepatyriau“, – apie savo praeitį pasakoja lietuvė.

Agnės tėčio ir jos mamos keliai išsiskyrė, kai ji dar buvo visai maža. Ir nors dabar su tėčiu bendrauja, vaikystėje jis buvo retas svečias dukros gyvenime. Agnė prisimena ir dienas, kai neturėjo ką valgyti arba ką apsirengti.

LNK nuotr./Agnė Christensen
LNK nuotr./Agnė Christensen

„Iš tikrųjų normalios šeimos neturėjau. Mama buvo viena, labai stengėsi, bet ji nuolat buvo persidirbus ir pervargus. Nuo mažų dienų žinojau, kad Lietuvoje negyvensiu ir kad tokio gyvenimo, kaip mano mamos, tikrai nenoriu“, – LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo Agnė Christensen.

Menas tapo Agnės išsigelbėjimu. Lietuvoje ji pabaigė Dailės institutą, nors tuomet menininkai skurdo, o prasigyventi didesnius šansus turėdavo studijavę verslo vadybą ar ekonomiką. Pabaigusi studijas Agnė nusprendė kardinaliai pakeisti savo gyvenimą ir įgyvendinti svajonę išvykti iš Lietuvos.

„San Franciskas man atrodė tolimiausias pasaulio miestas nuo Lietuvos todėl šią vietą ir išsirinkau“, – sako Agnė, į Ameriką išvykusi turėdama studento vizą.

„Neturėjau šeimos, kuri mane galėtų paremti finansiškai ir dar nebuvau susiradus draugų, kurie man padėtų, todėl turėjau dirbti du darbus vienu metu, kad save išlaikyčiau“, – pasakoja Agnė Christensen.

Moteris San Franciske ėmėsi įvairiausių darbų: iš pradžių dirbo aukle, po to namų prižiūrėtoja, vėliau plastinės chirurgijos klinikos registratūroje. Lietuvė neslepia, kad vos tik atvykus jai teko gyventi spintos dydžio kambarėlyje, o susilaukus dukros teko likti vienui vienai svetimame mieste.

Tačiau dabar lietuvė yra gerai žinoma San Francisko meno pasaulyje. Ji atranda naujus talentus ir prekiauja meno kūriniais savo galerijoje. Neseniai ji atidarė internetinę platformą „Artbuy“, kuri yra skirta visiems norintiems pirkti ir parduoti meno kūrinius. Maža to, lietuvė atrado aistrą automobilių sportui ir dabar yra antra greičiausia moteris lenktynininkė visoje Kalifornijoje.

Neįtikėtina Agnės Christensen sėkmės istorija – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius