Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Koršunovą nustebino netikėtas Nausėdų vizitas jo teatre: palygino su kitais prezidentais

Sekmadienis režisieriui Oskarui Koršunovui buvo išskirtinis – jo alternatyvaus teatro spektaklyje apsilankė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė. Tiesa, anot režisieriaus, toks teatras anaiptol nebuvo pritaikytas prezidentiniams poreikiams – būtent ši dalis labiausiai nustebino žinomą vyrą. O.Koršunovas išsamiai papasakojo apie pirmosios poros elgesį teatre ir nepraleido progos juos palyginti su anksčiau teatre apsilankiusiais žinomais politikais.
Gitano Nausėdos ir Dianos Nausėdienės apsilankymo teatre akimirka
Gitano Nausėdos ir Dianos Nausėdienės apsilankymo teatre akimirka / Asmeninio albumo nuotr.

„Vakar įvyko neįtikėtinas dalykas. Gitanas Nausėda su pirmąja Lietuvos ponia atėjo į OKT teatrą. Pasižiūrėti spektaklio „Žmogus iš Podolsko“. Viskas įvyko be galo paprastai.

Likus vos kelioms valandoms iki spektaklio paskambino jo patarėja ir pasakė, jog norėjo nupirkti bilietus, bet bilietų nėra, ir pasiteiravo, galbūt yra koks rezervas. Tiesą pasakius, bevalgydamas avižinę košę aš vos nepaspringau“, – pasakojimą socialiniuose tinkluose pradėjo O.Koršunovas.

Asmeninio albumo nuotr./Gitano Nausėdos ir Dianos Nausėdienės apsilankymo teatre akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Gitano Nausėdos ir Dianos Nausėdienės apsilankymo teatre akimirka

Vieta – nepritaikyta prezidentiniams poreikiams

Kaip feisbuke rašė režisierius, nespėjęs praryti košės jis atsakė, jog tikrai rezervinių vietų dar yra. Paskambinęs teatro personalui jis skubiai davė nurodymus, kad ruoštųsi sutikti garbų svečią.

„Kaip žinia, prezidentus teatre geriausiu atveju galima pamatyti nebent per Naujuosius metus „Traviatoje“, kur visi yra apsirengę smokingais ir užsimaukšlinę fanaberiškus snukelius. O čia yra alternatyvus teatras, neatliepiantis net elementarių tokio rango žiūrovui sąlygų. O dar „Žmogus iš Podolsko“.

Tikrai geras spektaklis, bet vis dėlto tai ne Marcinkevičiaus „Katedra“ ar Tumino „Maskaradas“, – rašė žinomas vyras ir tikino, kad bekramtydamas košę paskambinusiai patarėjai dar norėjo pasiūlyti Čechovo „Žuvėdrą“, bet nespėjo – ragelis jau buvo padėtas.

Tomo Ivanausko nuotr./Oskaras Koršunovas
Tomo Ivanausko nuotr./Oskaras Koršunovas

Penktą valandą, anot O.Koršunovo, teatras jau buvo apžiūrimas atitinkamų saugos tarnybų. O septintą valandą nė kiek nepavėlavę Gitanas Nausėda ir pirmoji Lietuvos ponia jau sėdėjo mažoje salytėje, apsupti gan sutrikusių teatro fanų.

„Spektaklis praėjo puikiai, ir, tiesą pasakius, ne be prezidento ir pirmosios ponios pagalbos, nes jie visiškai atvirai reagavo, juokėsi ten, kur juokinga, ir labai rimtai žiūrėjo ten, kur visai nejuokinga. Žiūrovas irgi labai greitai apsiprato ir atsipalaidavo“, – pasakojo režisierius ir pridūrė, kad nebuvę jo teatre nežino ir jo salės specifikos.

Ten esą žiūrovus ir aktorius skiria vos pusė metro, ir ne vietoje parodyta prezidentinė rimtis būtų tiesiog nunešusi spektaklį.

„Po spektaklio pirmoji Lietuvos pora vieni pirmųjų atsistojo ploti. O po to įvyko šiltas pokalbis su aktoriais. Mes aprodėme savo teatriuką, ofisus (jeigu juos taip galima pavadinti) ir mažą kambarėlį su vienu veidrodžiu, kuriame persirengia aktoriai, tarp kurių, beje – ne vienas Nacionalinės premijos laureatas. Visa tai labai nustebino prezidentą. Ir ypač Lietuvos pirmąją ponią“, – rašė O.Koršunovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Oskaras Koršunovas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Oskaras Koršunovas

Kaip teigė režisierius, pasirodo, kad dabartinis prezidentas jo teatre svečiavosi ne pirmą kartą. „Tiksliau, svečiavosi kai juo dar nebuvo, – pridūrė. – Ypač jam patiko Juozo Budraičio Paskutinė Krepo juosta.“

Palygino su kitais žinomais politikais

O.Koršunovas neslėpė – šį vizitą jis laiko rimtu valstybiniu įvykiu.

„Atsižvelgiant į pastaruoju metu labai įtemptą prezidento grafiką, atėjimas į neformalų ir nekonformistinį teatrą yra pats geriausias ženklas valstybei, koks tik gali būti“, – teigė jis.

Drauge vyras užsiminė, kad tai anaiptol nėra pirmas prezidentas, atėjęs į jo spektaklį. Tiesa, kiti garbūs svečiai buvo užsukę į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą (LNOBT) arba Lietuvos nacionalinį dramos teatrą (LNDT).

„Valdas Adamkus, pamenu, vos vos iškentėjo triukšmingą „Oidipą karalių“, o Dalia Grybauskaitė, tiesą pasakius, labai jautriai sureagavo į Marcinkevičiaus „Katedrą“. Dėkodama kūrybinei komandai ji net apsiašarojo“, – prisiminė O.Koršunovas bei svarstė, jog, ko gero, jo grupė yra bene vieninteliai Lietuvoje, regėję tvirtos prezidentės ašarą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Oskaras Koršunovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Oskaras Koršunovas

Visgi, anot režisieriaus, šie vizitai buvo iš anksto suplanuoti ir protokoliški.

„O čia nebuvo jokio protokolo. Man tai priminė skandinavų prezidentus, į darbą važinėjančius dviračiais“, – mintimis dalijosi jis.

Režisierius taip pat pabrėžė, kad jo teatras tikrai nėra vieta reklamai darytis. Matyt, dėl to čia niekada nebuvo užsukęs nė vienas rimtas politikas.

„Ponas Ramūnas Karbauskis, mūsų Kultūros komiteto pirmininkas, matyt, nežino, kur yra OKT teatras ir ar apskritai toks yra. O gerbiamas Remigijus Šimašius irgi nė karto neapsilankė, nors turėtų lankytis vos ne kasdien. Ir ne todėl, kad mes esame savivaldybės teatras, bet kad ir suprastų, jog yra dar ir tragedijos kaukė“, – rašė jis.

O.Koršunovas prisiminė kvietęs ir Artūrą Zuoką apsilankyti spektaklyje „Dugne“.

„Bet teatrinio dugno jis išsigando“, – apgailestavo žinomas vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius