Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oželį klampina nušautas žvėris

Žemaičių smuklės savininkas Arūnas Oželis pagarsėjo brakonierišku elgesiu – verslininkas Kaišiadorių urėdijos plotuose esančiame Strošiūnų miške nušovė draudžiamą medžioti žvėrį.
Arūnas Oželis
Arūnas Oželis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Prietemoje iš Strošiūnų miško grįžtantį automobilį, kuriuo važiavo Žemaičių smuklės savininkas A.Oželis, UAB „Auvis“ direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Šutas ir medžioklės plotų prižiūrėtojas Zigfridas Liutkevičius, praėjusių metų spalio 28 d. vakarą sustabdė Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai.

„Respublika“ rašo, kad aplinkosaugininkai automobilio bagažinėje rado elnio patelę ir kiškį, kurių medžioklė tuo metu buvo uždrausta. Paaiškėjo, kad abu gyvūnus patiesė A.Oželis. Be to, elnio patelė, kurią pareigūnai rado bagažinėje, buvo jau antroji tą dieną sumedžiota mėsos pasiilgusių medžiotojų.

R.Šuto medžioklės krepšyje pareigūnai aptiko naktinio matymo taikiklį, kurį įstatymai draudžia naudoti civilinėje apyvartoje. Tad dėl užfiksuotų pažeidimų abiem verslininkams tenka aiškintis atitinkamose instancijose, nes galima spėti, kad taikiklis naudotas medžiojant žvėris.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos specialistų nuomone, medžiojama dėl trofėjų – elnių ragų, todėl keista, kad per vieną medžioklę buvo nušautos net dvi elnių patelės. Tokia medžioklė primena mėsos paruošas. „Respublika“ klausia: galbūt tokiu būdu A.Oželis elniena aprūpina trijų savo restoranų virtuves?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius