Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Gražulio ir A.Tapino byla dėl kalbų apie pusnuogį vyrą: prašo 10 tūkst. eurų

2020-ųjų gruodžio įvykiai, kuomet Kultūros komiteto posėdžio metu už Petro Gražulio nugaros pasirodė įtartinai apsinuoginęs vyras, politiką persekioja iki šios dienos. Tuomet žurnalistams paslaptingąjį vyrą įvardijęs kaip laidų vedėją Andrių Tapiną, P.Gražulis dabar priverstas bylinėtis teismuose, tačiau dėl to pernelyg nepergyvena – bylą prieš A.Tapiną jis tikisi laimėti. Tuo metu laidų vedėjas iš P.Gražulio tikisi ne tik 10 tūkst. eurų, bet ir viešo atsiprašymo.
Andrius Tapinas ir Petras Gražulis
Andrius Tapinas ir Petras Gražulis / 15min klijuotė

Neseniai konfliktas tarp laidų vedėjo, žurnalisto Andriaus Tapino ir Seimo nario Petro Gražulio persikėlė į teismą. Tiesa, situacija, dėl kurios bylinėjasi du žinomi vyrai, veda dar į 2020-ųjų gruodžio mėnesio pradžią, kuomet šalia P.Gražulio Kultūros komiteto posėdžio metu pasirodė daugeliui klausimų sukėlusi apsinuoginusio vyro figūra. P.Gražulio gerbėjams ir kritikams bespėliojant, kas gi šis vyriškis be marškinių, politikas žurnalistus bandė įtikinti, kad tai – Andrius Tapinas.

Pats A.Tapinas šios naujienos taip teigiamai nepriėmė – kaipmat P.Gražulį padavė į teismą už neteisingos informacijos skleidimą. Šiomis dienomis laidų vedėjas pasidalijo ir naujausiomis žiniomis apie tai, kaip einasi teisminis procesas.

Tikisi 10 tūkst. eurų ir viešo atsiprašymo

„Buvo visai fun, paties Gražulio nebuvo, buvo tik jo advokatas. Jų gynybos linija yra tokia, kad tikrai ten nebuvau aš, o tai reiškia, kad niekas dėl to nesiginčijo. Bet jie bando gintis, kad ten buvo bajeris, kad ten buvo juokutis, kad Gražulis pajuokavo, nes ir Tapinas juokauja apie jį, ir dėl to turėtume visi būti draugai.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Andrius tapinas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Andrius tapinas

Mes į tai atsakėm tai, kad galima juokauti satyros laidose, Kakadu, bet kai tu, bičiuli, per posėdį išeini į Seimo salę ir šneki šituos blėnius, o po to juos transliuoji visiems žurnalistams per tarptautinę mediją, tai reiškia, kad tiesiog naudojiesi proga pabūti dėmesio centre ir esi attention whore. Na, ir už tai gali tekti susimokėti“ – instagramo story, kuria sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais, sakė A.Tapinas.

Kaip toliau pasakojo laidų vedėjas, diskusija su P.Gražulio advokatu ėjo ir apie homofobiją.

„Turėjau progą keliskart akcentuoti, ką manau apie Petro Gražulio veiksmus ir kad tai yra homofobinė išraiška. Ai, dar jie bandė pripaišyti, kad gal mes esam šiek tiek homofobai, nes čia buvo dviejų vyrų ryšys. Aš sakiau, kad nėra jokio skirtumo, nes jeigu meluoja žmogus, Seimo narys, kur jis yra, tada nesvarbu, ar jis yra vyras, ar moteris, ar dar kas – jis tiesiog meluoja“, – tikino A.Tapinas.

Jie bando gintis, kad Gražulis pajuokavo, nes Tapinas irgi apie jį juokauja, ir dėl to visi turėtume būti draugais, – teismo posėdį prisiminė A.Tapinas

Anot laidų vedėjo, klausimas yra tai, kiek žalos teismas nuspręs priteisti. A.Tapinas prisipažino besitikintis iš P.Gražulio sulaukti 10 tūkst. eurų.

„Patys suprantam, kad neturim aiškių dokumentų, pagrindžiančių tą žalą, bet advokatas mano, kad tokia žala galėtų būti kaip ir įspėjanti tokiam mėgstančiam pakalbėti Seimo nariui, kaip Gražulis. Rugpjūčio 13 dieną bus galutinis teismo verdiktas ir tada pamatysim, ką teismas nuspręs“, – teigė A.Tapinas.

Jis taip pat pridūrė, kad iš P.Gražulio priteista suma keliautų į LGBT bendruomenę ginančios organizacijos sąskaitą. Kartu būtų prašoma Seime vykstančios spaudos konferencijos metu viešai atsiprašyti.

„Tegul verkia ir toliau“

15min susisiekus su Seimo nariu P.Gražuliu, į A.Tapino veiksmus jis reagavo neslėpdamas emocijų.

„Absurdas! A.Tapinas atrodo kaip drąsus vyras, kuris bando visus, pažeminti, paniekinti, pasityčioti. Kadangi man už nugaros vieną sekundę posėdžio metu buvo asmuo, jis pastebėjo, jo žiniasklaida išplatino ir jis bandė mane padaryti homoseksualu. Jam tas nepavyko. Aš pasakiau, kad A.Tapinas išplatino.

Jis važinėja į Gargždus, todėl pasakiau, kad ten buvo A.Tapinas. Jis pasakė, kad tai labai jį pažemino. Anksčiau buvo madinga būti komunistu, o dabar homoseksualu, tai A.Tapinas turėtų džiaugtis, o ne liūdėti dėl to. Sakė, kad jis apsiverkė pamatęs, kad jis ten privardintas. Tegul verkia ir toliau!“ – ne ypač aiškią mintį audė politikas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Gražulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Gražulis

P.Gražulis tvirtai įsitikinęs, jog savo veiksmais A.Tapinas jį norėjęs pažeminti, o tai esą ir sukėlę tokį atgarsį, dėl kurio dabar susitinka teisme.

„Jis norėjo mane paniekinti, padaryti homoseksualu. Kadangi jo tikslas buvo mane bendrai pažeminti, pasakiau, kad ten, už nugaros, yra A.Tapinas. Jeigu jis sakė, kad labai madinga būti homoseksualu, kodėl įsižeidė?! Anksčiau buvo madinga būti komunistu. Tėvas buvo komunistas, gal šitas nespėjo“, – vėl A.Tapinui įgėlė P.Gražulis.

A.Tapinas tikrai turėtų šią bylą pralaimėti. O jei ne, kreipsiuosi į Europos Žmogaus Teisių Teismą, – tikino P.Gražulis

Susiklosčiusią situaciją Seimo narys vadino absurdu ir pridūrė, kad iš teismų sistemos šiuo atveju tikisi teisingumo.

„Kadangi jis yra viešas asmuo, todėl apie jį galima daug daugiau pasakyti nei apie privatų asmenį. O aš pasakiau, kad A.Tapinas yra už nugaros. Kur čia įsižeidimas? Aš tą įrašą žiūrėjau gal 10 kartų ir galbūt tik kitą dieną pamačiau, kas jame įvyko. A.Tapinas pastebėjo ir išplatino, jis stebi kiekvieną mano sekundę. A.Tapinas tikrai turėtų šią bylą pralaimėti. O jei ne, kreipsiuosi į Europos Žmogaus Teisių Teismą“, – teigė lengvai istorijos neketinantis paleisti P.Gražulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius