Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžiui SEL už nemažą sumą padovanoję organizatoriai: „Šitas žmogus moka daryti šventę“

Su šūkiu „Panevėžys juda“ miesto gimtadienio proga šventę surengę Panevėžio bendruomenių rūmai nesupranta, kodėl kilo šurmulys dėl pagrindinės vakaro žvaigždės – Egidijaus Dragūno-SEL, ir jo pasirodymui skirto biudžeto. Vis dėlto neslepiama, kad skandalingojo atlikėjo šou teko atseikėti daugiausia, o vien „garsui ir šviesoms“ išleista 20 tūkst. eurų.
SEL
SEL / Prokadras nuotr.

516-ąjį Panevėžys savaitgalį atšventė tikrai įspūdingai. Trijų dienų šventėje Senvagėje vyko mugė, o Laisvės aikštėje pasirodymus rengė žinomiausi šalies atlikėjai. Už nuo penktadienio iki sekmadienio vykstančią šventę teko paruošti ir nemažą biudžetą, bet kone daugiausia kalbų sukėlė Egidijaus Dragūno-SEL pasirodymas.

Nors skelbiama, kad vien jo koncerte apsilankė 20 tūkst. žmonių, socialiniuose tinkluose užvirė diskusija, kodėl savivaldybė nusamdė tokį brangų atlikėją.

Panevėžio miesto savivaldybės Vyriausioji komunikacijos specialistė Asta Sarapienė „Panevėžio kraštas“ esą patvirtino, kad SEL už pasirodymą buvo sumokėta 40 tūkst. eurų. Straipsnyje teigiama, kad 20 tūkst. eurų atseikėta pačiam Selui, dar tiek pat – 20 tūkst. eurų – jo komandai už dviejų valandų koncerto su šviesų efektais surengimą.

Vis dėlto po publikacijos A.Sarapienė 15min kalbėjo jau kitaip. Jos teigimu, ši suma nėra tiksli, tačiau, kiek buvo sumokėta atlikėjui, ji atsakyti negalėjo.

„Sako, kad ir šimtą, ir 40-imt tūkstančių skyrėme, tačiau oficialaus patvirtinimo nebuvo“, – 15min teigė A.Sarapienė.

Simono Šereivos ir Mato Žutauto nuotr./SEL koncerto Klaipėdoje akimirka
Simono Šereivos ir Mato Žutauto nuotr./SEL koncerto Klaipėdoje akimirka

Pritrūko pinigų, bet E.Dragūnas nekaltas

Anot A.Sarapienės, lėšos planuojamos tvirtinant miesto biudžetą, o jos gimtadienio šventei nesiskiria jau kelerius metus. Ir jis, kaip teigia komunikacijos specialistė, tikrai nebuvo didesnis už pernykštį.

Po kilusios diskusijos viešoje erdvėje specialistė pasakoja, kad idėją miestui padovanoti SEL koncertą parengė Panevėžio bendruomenės rūmai, jie pateikė pasiūlymą savivaldybei, kurie problemų neįžvelgė.

„Faktas, kad brangiausiai“, – teigė specialistė

Kaip sakė specialistė, šitas žmogus moka daryti šventę, tad kodėl gi ne.

„Galiu pasakyti, kad šitas žmogus moka daryti šventę, sutraukia arenas. O Panevėžys irgi nusipelnė jį pamatyti“, – sako A.Sarapienė.

Panevėžio bendruomenių rūmų direktorė Sandra Myškienė 15min taip pat nesutiko atskleisti sumų. Įvardinti, kiek teko sumokėti už SEL koncertą draudžia konfidencialumo sutartis, tačiau ji pabrėžia, kad įvardijamos sumos esą laužtos iš piršto.

Vis dėlto paklausta, ar SEL koncertas kainavo brangiausiai iš kitų atlikėjų, S.Myškienė nedaugžodžiavo.

„Faktas, kad brangiausiai“, – teigė specialistė.

Ji teigia, kad trijų dienų gimtadienio šventei iš šiųmečio Panevėžio biudžeto skirta 40 tūkst. eurų. Kartu su rėmėjų lėšomis visa gimtadienio sąmata siekė 127 tūkst. eurų. Kiekvienam panevėžiečiui trijų dienų šventės renginiai kainavo maždaug 1,5 eurų.

Tiesa, direktorė neslėpė, kad išlaidos viršijo suplanuotą biudžetą, tačiau pabrėžia, jog dėl to kaltas ne Egidijus Dragūnas.

Anot S.Myškienės, žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, kad vien tik Egidijui Dragūnui buvo skirta 20 tūkstančių, o dar 20 – jo grupei, tikrai netiesa. Vis dėlto tokia pati suma, kaip bebūtų ironiška, skirta „šviesoms ir garsui“.

Jų, kaip sako direktorė, trims dienoms prireikė išties nemažai. Tačiau papildomą aparatūrą teko pirkti ne tik SEL pasirodymui.

Nors būna, kad šaukštas deguto pagadina visą košę, šį kartą taip nenutiko

„Visi koncertai buvo superiniai, bet čia ne vien tik jo koncertas. Čia visam trijų dienų renginio apšvietimui ir garsui reikėjo skirti 20 tūkstančių, nes dar turėjome tarptautinį festivalį. Sekmadienį iki 17 val. vakaro dirbome“, – aiškina direktorė.

Ir nors S.Myškienę pasiekė ir neigiamos reakcijos, Panevėžio bendruomenių rūmai, kaip ir savivaldybė, bendru rezultatu labai patenkinti.

„Mūsų akimis, lyginant su kitais miestas, biudžetas tikrai neišsišoko virš Vilniaus ar Klaipėdos. Biudžetas realus ir, galiu pasakyti, draugiškas. Tad nors būna, kad šaukštas deguto pagadina visą košę, šį kartą taip nenutiko“, – džiaugėsi S.Myškienė.

Indrės Pix/PROKADRAS nuotr./SEL koncerto Vilniuje akimirka
Indrės Pix/PROKADRAS nuotr./SEL koncerto Vilniuje akimirka

SEL laukė 19 metų

Kodėl SEL? O kodėl ne. Vis dėlto tai nėra vienintelis savivaldybės ir bendruomenės namų atsakymas. Pasirodo, Panevėžys Egidijaus Dragūno su grupe laukė 19 metų.

O ir paskutinį kartą prieš 2 dešimtmečius SEL koncertavo žiemą, S.Myškienė prisiminė, kad tądien, Vasario 16-osios proga skirto koncerto metu, labai stipriai snigo, nieko nesimatė.

„SEL panevėžiečiai labai pasiilgę“, – sako bendruomenių namų direktorė.

Jo laukėme 19 metų

Kita pasirinkimo priežastis – čia visi jau buvę ir pakoncertavę. Ratas apsisuko, o, kaip sako direktorė, Lietuvoje pasirinkimas ne toks jau didelis.

„Kadangi organizuojame daug renginių, visas žvaigždes jau esame turėję. Tiesą sakant, net nelabai tikėjome, kad SEL sutiks, mums tai buvo staigmena“, – sako bendruomenių namų direktorė.

Direktorė kartu su keliais miesto šventės organizatoriais dėl koncerto vyko derintis į Vilnių, kur tą pačią dieną nuspręsta, kad SEL pasirodys.

Ir nors koncerto išvakarėse šventės organizatoriams teko atlaikyti ir nemažai jaudulio, S.Myškienė sako, kad iš Egidijaus Dragūno dar penktadienio vakarą sulaukė žinios, jog, nepaisant susidūrimo su policijos pareigūnais, šventės jis nepraleis.

15min primena, kad tądien, rugsėjo 6-osios vakarą, prabangų automobilį vairavęs skandalingasis atlikėjas spruko nuo pareigūnų, jo namų kieme kilo konfliktas.

Policijos pareigūnai norėjo patikrinti, ar prie „Lamborghini“ vairo sėdęs E.Dragūnas turi teisę vairuoti, tačiau jis į akivaizdžius policijos pareigūnų reikalavimus sustoti nereagavo ir pabėgo iš įvykio vietos. O kartu su jį besivejančia policija nukeliavo iki pat namų.

E.Dragūnas įvažiavo į savo namų kiemą, čia pat įsuko ir pareigūnai. Netrukus prasidėjo konfliktinė situacija, jis pareigūnus palydėjo necenzūriniais žodžiais. Atlikėjui buvo pateikti du protokolai: dėl nesustojimo ir policijos teisėtų reikalavimų nevykdymo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Egidijų Dragūną policijai teko vytis iki namų: kilo konfliktas

VIDEO: Egidijų Dragūną iki namų kiemo atsivijo policija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius